|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
(riješeno) Novi komp - prednji USB-ovi ne rade
Bok, društvo! Dakle, priuštio sam si novi komp i uštekam ga - i probam spojiti mob na prednji USB - nema odaziva. Probam Windows instalacijski USB (original) - ništa se ne pokreće. Probam svoj USB - ništa. Probam USBove sa stražnje strane novog kompa - tamo ga normalno prepozna. Komp je slagan tamo gdje sam ga kupio, pa sad ne znam jesu li štogod zaboravili spojiti ili ga nisu isprobali - ili su koristili samo stražnje USB-ove. OSim reklamacije IT trgovini (što ću svakako učiniti), ima li tko ovdje kakav savjet? Thanx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Vjerojatno nije front panel uopće spojen. Ako je gotova konfa, moraš nažalost nositi kao takvu natrag. Ali ako si sklapao po komponentama, otvori i provjeri. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
^^ Otvaranjem kućišta i vizualnom insepekcijom ![]() Slagao sam konfu po komponentama, pa nema beda. Svejedno, napisao sam im mail pa ću to dalje rješavati s njima. Thanx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidoviti Milan nije još na programu ![]() Nosi na servis ili daj još detalja (mobo, kućište, slike kako je spojeno, Bios postavke, Device manager - drajver, ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Hm, da. Ali, napisao sam im (IT trgovini gdje sam to kupio) malo oštriji mail u koje sam istaknuo da želim da mi je novo računalo 100% ispravno - a pod to spada i da mi prednji 'utikači za USB' normalno rade jer ću ih koristiti često (mob i sl). Istaknuo sam da su komponente nove, pod garancijom - a i oni još daju 12 mj. garancije da će sve ispravno raditi - a ako je što krivo spojeno ili neispravno - to nije moj problem da rješavam (iz principa). Novo računalo, kad ga upališ - mora ispravno rditi - od žaruljice koja pokazuje aktivnost diska do svega ostaloga. Čut ćemo se dalje (sutra) mobom i mailom, pa ćemo vidjeti što će biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
Moja je frustracija tu što imam stari komp na kojem imam identičnu stvar - USBovi naprijed nikad nisu radili (samo što se nisam previše brinuo oko toga.) I sad kupim novi komp - i gle vraga - identična stvar. ![]() Iz trgovine su kurirskom službom preuzeli komp (u petak) i danas su mi javili da je matična ispravna a da je problem u kontroleru - kojega će zamijeniti. A i Gigabyte (njihova je ploča) će me još čuti oko toga. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Registered User
|
Hm, ja sam ih isto prvo skužio da je problem na matičnoj. Ali, kažu da je matična ispravna - a da je problem bio u kontroleru na kućištu. Pa, dobro, onda će me Antec još čuti - čisto da ih priuptam kakav im je to quality control. ![]() Uglavnom, sutra mi šalju komp natrag - detaljno provjeren i ispitan. I to na njihov trošak - dakle, nisam imao nikakvih izdataka - osim što sam 3-4 dana bio bez kompa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nema na kućištu nikakav "kontroler". To je samo "prolaz" sa žica na konektore, samo zna biti specifičnog oblika prema odr. kućištu. Taj komadičak košta cca $1 na lopate u kini. Antec jest ime ali nabavlja kao i ostali. Nisi napisao precizno oznaku kućišta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
http://store.antec.com/gaming-series...ndred-two.html |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Zamijenili, poslali natrag i to je riješeno. Što se kutije tiče - pa birao sam po određenim karakteristikama - a ne baš po 'godini proizvodnje'. Htio sam USB priključke naprijed a ne gore, kao i određenu visinu da mi stane pod stol - i htio sam što više mjesta za hard diskove (nekome u kućištu treba mjesta za grafičku - meni treba za hardove). Visina mu je 445 - a imam prostora do 500 za kućište (a da ne moram vaditi ladicu iz stola) u kojoj je svakakvo kablovinje, manuali, CD s driverima itd. Također, ne volim ona napadna gejmerska kućišta pa sam tražio nešto klasično. OK, možda sam preplatio i mogao bolje proći - ali, kupujem novi komp otprilike svakih 8-10 godina pa... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|