|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
IP Camera podešavanje
Kupio sam IP Cameru Sve super sve 5 osim što se ne mogu spojiti na kameru. Spojio sam se preko LAN kabla i ukucavam IP adresu koju sam pronašao sa IP Cam Toolom, a to je 192.168.1.111, no nikako se ne mogu spojiti na log in sučelje. Port je 80. Što još trebam napraviti?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Sjećam se da smo prije godinu dana na faksu radili s nekom kamerom i da je bilo problema, s preglednikom je neka caka bila, sad ću probati te labose naći pa pogledati. Za sada pogledaj s nekim drugim preglednikom. P.S. Glupo pitanje ali jel ti komp u istom tom 192.168.1.0/24 subnetu?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
system kaiser
Datum registracije: Dec 2008
|
Kamera je vjerovatno od tvog routera dobila preko DHCP-a adresu, tako da je subnet najvjerovatnije ispravan. Osim ako nije default postavka. Za početak odi u command prompt (vista/w7: start - "cmd") i probaj 'ping 192.168.1.111'. Dal ti taj tool daje podatke i za neke druge portove?
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Kako je mogla dobiti od DHCP-a adresu kad se izravno spojio na nju kabelom? Ping će pokazati jel mrežni dio dobar, to je točno, pa kad proba vidjeti ćemo.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Kakvim si se kablom spojio direkt na nju? Spoji se na nju preko switcha, pa vidi kako se ponaša. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Eto, spojio sam se i nema nikakvih problema. Daklem ima sliku i sve šljaka u localnoj mreži. No ja bi htio kameru staviti kao videonadzor i na drugu mrežu router. Pokušavam cijelo vrijeme ukucavati DNS koji se nalazi na poleđini kamere. abxxxiview.hk:81 (xxx su brojevi) no ne mogu do nje. Ko da ne postoji. Znam da trebam neš postaviti u routeru al za taj dio sam tutlek i amen. Jednostavno ne znam što trebam. Dal na routeru trebam pod DNS server, Use custom DNS server odabrati On? Trenutno je off? Dal trebam uključiti Dynamic DNS? Ako da što upisati? Dal ovaj DNS koji sam dobio s kamerom? Ako trebam portforward napraviti koji raspon?
![]() |
#7 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
ajmo redom 1. koja je kamera u pitanju, koji proizvodjac, koji model, daj sto vise informacija 2. definitivno trebas otvoriti port na routeru za kameru, ali da ti se nebi dogadjalo da kamera mjenja IP adresu, trebao bi joj dodjeliti fiksnu IP adresu 3. ta fiksna IP adresa se moze dodjeliti na 2 nacina, rucno, ili preko MAC-DHCP-IP rezervacije, ovisno da li tvoj router to dopusta (o kojem routeru se radi) 4. dyndns bi bilo pametno podesiti direktno na routeru (opet dolazimo do onoga koji router, koji model, firwmare verzija itd.) 5. zelis li gledati preko smartphone-a live stream sa kamere? treba ti i aplikacija za navedeno, veci proizvodjaci uglavnom nude svoje aplikacije za tu namjenu koje su vecinom besplatne pozdrav Zadnje izmijenjeno od: MasterX. 16.07.2016. u 10:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Većina proizvođača kamera (osim ako nisu zadnji šrot tj dno dna) ima vlastiti ddns tipa xxxxxx.myfoscam.com tsko da je nepotrebno (i kompliciranije za podešavanje) koristiti custom ddns |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
koristim hikvision ip camere, pa sam imao prilike usporediti pouzdanost HiDDNS (hik-online.com) tj. Hikvision DDNS-a i recimo cloudflare-a (preko dns-o-matic-a), noip ili slicno... buduci da router prvi zna kada se dogadja IP renew/reconnect, ima vise smisla imati ddns direktno na routeru, ddns servis na kameri uvijek kasni neko vrijeme za routerom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|