|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
(riješeno) Win 10 ne vidi particije
Pozz ekipi Sklopio sam novu kantu i5 3570k AsRock Z77 Fatality 8Gb RAM Wd Black 1Tb E sad hard je bio u drugom kompu (s775 iz moj komp) i kod instalacije win 10 na novi komp Bios vidi Hdd ali kod instalacije kada treba odabrati particiju vidim samo onu malu od sistema a dvije velike koje sam pripremio na drugom kompu uopće ne vidim. Pomozite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Ako na tu malu ide system instaliraj Win10 i poslije iz njega sredi preostali prostor diska sa "Disk menagment" ...ako nisi već podatke neke tamo spremio. Pitanje greške je , sa kojim OS si napravio te particije i ako su Win da li su formatirane bile. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Mala mu je vjerojatno 100 mb ona Poslano sa mog SM-G930F |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Znači ovako, vratio sam disk u stari komp i tamo sve vidim,napravio sam wipe diska i takvog ga ubacio u novi komp, neće, ponovo u stari i napravim particije vratim u novi i neće.Samo vidim onu malu particiju od 128mb.Particije su aktivne i dodjeljena su im slova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
A možeš kompletno pobrisati sve particije na starom kompu i rekreirati na novom? Vidi li u tom slučaju disk instalacija ili ne? To pokušavaš instalirati preko usb sticka? Možda preko usb 3.0 porta? Probaj preko 2.0. Vidim da ta ploča ima malo nestandardan raspored portova po kontrolerima? SATA3 - 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by Intel® Z77, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10, Intel® Rapid Storage and Intel® Smart Response Technology), NCQ, AHCI and Hot Plug functions - 4 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot Plug functions (SATA3_A4 connector is shared with eSATA3 port) Pa naciljaj te intelove portove. Ako su ikako označeni na ploči posebno jel, to bi trebali biti onda ovi crni?
![]() |
#9 |
Premium
|
Evo riješio. Iz nekog razloga kada bi ušao u disk mamagment program disk od 1Tb mi je čitalo kao dva diska od 1TB.jedan je čitalo ako MBR a drugi kao GPT, e tek kada sam oba dva prebacio na MBR je proradilo i nakon prebacivanja oba diska na MBR je spojio ta dva diska u jedan HDD od 1TB. Čudno?????? Hvala na trudu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|