|
![]() |
#1 |
Registrirani Korisnik
Datum registracije: Nov 2008
|
USB Suspend
Pozdrav, kada ugasim komp matična mi daje struju USB portovima. Ima li način da se ovo isključi, tj. da su USB portovi bez struje kada je komp ugašen? Matična: Asrock B150M Combo-G Prethodna matična koju sam imao (Asrock B75M-DGS) nije davala struju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Probaj ugasiti fast boot u biosu i ugasiti fast startup u power options u windowsima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ja sam se dosta dugo zezao s tim, nisam skužio kako i zašto. Ali to ti je feature novih matičnih, da ti se npr. mobitel može puniti itd. Nije greška, ali koliko sam ja shvatio na mojoj matičnoj se ne može ugasiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registrirani Korisnik
|
@chika7ilo - ugašeno oboje oduvijek @Mommistake - da, to sam i ja čitao da je "feature", ali je totalno bezveze. Imam LED strip uštekan u USB port i s prijašnjom matičnom se lijepo gasio kad gasim komp, a s ovom moram ga ručno gasiti i paliti svaki put -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registrirani Korisnik
|
Ako nekoga zanima kako ovo riješiti evo (polovično) rješenje: - Enable Deep Sleep -> [Enable in S4/S5] u BIOSu Međutim, polovično je rješenje (bar meni) zato što prilikom sljedećeg pokretanja računala ništa uštekano u USB ne radi sve dok ne ištekam pa uštekam ponovno. :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registrirani Korisnik
|
Imam nešto takvo, da, ali koliko znam to služi da pritiskom tipkovnice i miša se komp vraća iz sleep-a. Pokušat ću s tim opcijama isto. Tnx. Asrock Support mi je ponudio RMA što sam naravno odbio. Ne prolazi mi se baš kroz toliko frke radi ovoga, nije mi baš toliko krucijalna funkcija. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Za razliku od starih napajanja za PC današnja imaju +5V STB tj. dio napajanja i nakon gašenja PC ostaje raditi i daje +5V na MBO. U manualu od većine MBO uglavnom ima opcija sa mostićem da se može ugasiti +5V STB po potrebi. Meni to ne smeta, čak odgovara a kad idem na put isključim PC na prekidaču napajanja ili isključim produžni na prekidaču.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|