Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.11.2005., 23:30   #1
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
--OldCase-TO-NewCase--

Evo bas sam danas dobio neko kuciste od frenda,u njemu naravno bila jos konfa-zvijer koju sam odmah rastavio i spremio u kutiju (amd 486,neki ram par kb,hdd 128mb seagate (napravio sam ga kao mp3 player i nosim ga u dzepu ), vga mislim nez boje velicine tipkovnice-prikucao na zid radi uspomene, zvucna...ufff zvijerka,cd rom triple speed :clap:-sada mi je u autu slusam cd-e preko njega...spojio pojacalo i zvucnike,ima da lupa,a bome i lupa...,i jos je tu bio floppy onaj malecki...i jos neke stvarcice)

Et toliko izlaganja konfe...

Uglavnom dosao sam do zakljucka da tu jedino sto je za upotrijebiti je kuciste i napon (159w)-koji ce sluziti za dod ventove...inace kuciste je jako ali bas jako prostrano (zamislite grafcku velicine tipkovnice) onda mozete zamisliti sto stane u njega....uglavnom nije midi a nije niti big vec ono izmedu....ima jako dobre pregrade,stanu 5 ventiltora 120mm(sto ce i biti)-ne znam kako ali hoce...naravno mislim bubnuti 2napajanja,nekih 400W za plocu i ostale potrapstine za rad,i ovo 150w koje ce sluziti za ventilatore....

E sada jedini problem je tu ugradnja maticne,najvjerojatnije ce ici mATX jer mi najbolje i najlakse upasati ju...samo treba napraviti zadnje rupe da se to sve ljepo moze skopcati,jer ovo kuciste ima samo za slotove (pci,agp....) i rupu za tipkovnicu,ostalo je sve u zatvorenom limu,koji cu morati rezati i napraviti rupu za maticnu-izlaze (tipkovnica,mis,usb,lpt....) hm...biti ce teze nego sto sam mislio.....

E sada zaboravih reci i da je plastika koja ide u kompletu na to kuciste(zatvaranje) isto cudna,i trebati ce je prepravljati a bome je i zadnja strana jako gadna....ne znam sto cu s njom, najvjerojatnije cu zadnju stranicu odsjeci tako da ostane samo gorna,i bočne i onda je samo metnuti na...kao i kod starijih kucista....

Trebalo bi to sve ljepo na kraju zgledati...al znam sebe...pa ce tu biti puno sa kucistem,ubodnom,busilicom,brusilicom itd...

Budem slikao sutra-preksutra kako to sada sve izgleda kada je prazno...i onda budemako uspijem slikao svaki postupak sto napravim....i trazio savjete kako bolje i sto napraviti...da to stvarno bude cakup-pakum....ajd cujemo se...
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2005., 09:04   #2
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Evo kako bi to trebalo izgledati...

Eh sada ne znam kako da to sve obojam??

Mislio sam da izvana bude sve crno,a iznutra crveno....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.11.2005., 09:17   #3
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
ako ti se tako svidja, zasto ne....
atha je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2005., 12:06   #4
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Re: --OldCase-TO-NewCase--

Uglavnom dosao sam do zakljucka da tu jedino sto je za upotrijebiti je kuciste i napon (159w)-koji ce sluziti za dod ventove...

*Ipak nece biti to vec ce biti jedno od 400W MASTER i jedno od 300W SLAVE - pale se na jedno dugme oba....
*Izrezao jos jednu rupu-sada jos moram ici kupiti borer mali kak bit mogao ba prisaraviti...

E sada jedini problem je tu ugradnja maticne,najvjerojatnije ce ici mATX jer mi najbolje i najlakse upasati ju...samo treba napraviti zadnje rupe da se to sve ljepo moze skopcati,jer ovo kuciste ima samo za slotove (pci,agp....) i rupu za tipkovnicu,ostalo je sve u zatvorenom limu,koji cu morati rezati i napraviti rupu za maticnu-izlaze (tipkovnica,mis,usb,lpt....) hm...biti ce teze nego sto sam mislio.....

*Unutra ce ici 99% Astrock K7Upg- izrezao sam rupu za izlaze,sada moram jos busiti nove rupe da je upasem unutra,da stoji,nepmicna na limu,jer ove sto su sada ne pasu ama bas niti jedna....
i jos ce tu malo biti problem napraviti drzace za grafu,modem...jer ih na kucistu nema,al znam kako cu to od lima napraviti...

E sada zaboravih reci i da je plastika koja ide u kompletu na to kuciste(zatvaranje) isto cudna,i trebati ce je prepravljati a bome je i zadnja strana jako gadna....ne znam sto cu s njom, najvjerojatnije cu zadnju stranicu odsjeci tako da ostane samo gorna,i bočne i onda je samo metnuti na...kao i kod starijih kucista....

*Sredeno! Skinuo sam zadnju stranu poklopca i sada je to vec nesto ljepse.....

Idem danas kupiti Ventilatore: 2x120mm i 6x onih malih za chipset....

Pa budem to sve danas napravio....
Staro 11.11.2005., 22:14   #5
ćiber_manija
CyberSky

ćiber_manija's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
POd ovim naponom od 159W valja misliš snagu jer ako to Bubba vidio bolje se iseli iz HRV!
ćiber_manija je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2005., 09:32   #6
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
bolje si uzmeš jedno normalno napajanje tipa codegen 400 ili chieftec 360 nego 2 noname..
Crash009 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno