|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
(riješeno) Excel izračun cijene sa popustom
Malo smješno pitanje, al nisam se susreo sa time. Znači u jedan stupac bi stavio cijenu, u drugi stupac postotak (popust), od 10%, ili po želji, a u treći da dobim cijenu..excel 2010.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
recimo da su sve kolone number onda ovo ide u C celiju =A1*(1-(B1/100)) ako ti je A number tipa, B tipa postotak(percentage), a C number isto, mozes ovo iskoristit =A1-(B1*A1)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Number tip je? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
klikni na celiju - desni klik - formatiraj celiju (format cells) - odaberi tip podatka celije.. number = broj percentage = postotak .. etc..
![]() |
#5 |
Premium
|
Znači to je samo za jedan red..A1 - B1 - C1..a kak da stavim da mi se odnosi i na A2, A3,..i tak dalje..? A1 bi bio naslov..isto kao i B1, a C1 rezultat...znači..npr...A1 (Šifra) - B1 (Cijena) - C1 (Postotak) - D1 (Cijena sa popustom). I ispod samo u redove upisujem.. Zadnje izmijenjeno od: Mr.Black. 03.10.2015. u 22:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Upišeš formulu za C1, te označiš cijeli C stupac klikom na slovo C i onda Home->Fill->Down Za retke u koje (još) nisi upisao vrijednosti A i B, će ti pod C biti 0, sve dok ne upišeš vrijednosti pod A i B, a onda će se automatski korigirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Al u c1 bi upisao naslov stupca..a kam upisujem formulu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Jedan klik na prvu C ćeliju s kojom krećeš (nebitno jel to C1, C2, C55 ...) i upišeš svoju formulu u tu C ćeliju na način da upisuješ formulu u veliku ćeliju sa fx na početku (i potvrdiš enterom): Kada si ovo napravio, imat ćeš za jedan redak sve podatke (A2, B2 i C2 u ovom slučaju), a pošto ti želiš i za sve ostale upotrijebiti istu formulu, samo jednom klikneš na tu C ćeliju koja ti prva ima neku vrijednost (na slici je to C2), te stisneš Ctrl+Shift+Down (strelica), te onda ideš na Home->Fill->Down (ili Ctrl+D). ![]() Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 03.10.2015. u 23:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Napravljeno prema uputama, funksionira. Može lock..hvala |
![]() |
![]() |
|
|