|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Servis ili u fusu tko radi ovakvu modifikaciju BIOS
Kao prvo,isprike na novom topicu u Svaštari,ne znam di da pitam vise i koga,nestrpljiv sam i ne ceka mi se mjesec dana da mi dode komponente iz Kine za ovu modifikaciju BIOS-a. Da krenem sa objasnjenjem,BIOS na mome Lenovu G510 ima eeprom write protection i ne moze se flashati nista osim tvornickog biosa,a na mpciexpress slotu di je WiFi kartica je whitelista koja nece primiti eGPU jer samo certified Lenovo WiFi kartice idu. Tocnije,ovi alati trebaju za modding,a dalje je relativno jednostavno prema tutorialu. https://www.bios-mods.com/forum/Thre...74571#pid74571 Eto ako netko zna servis koji ce povoljno odraditi ili ovako u fušu netko tko radi/nekoga znate,javite na PM. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Pitaj alvina tu na forumu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ja sam na ovom forumu našao modani BIOS (maknut whitelist) za U350 jer mi je bio blokiran 3G modem koji nije certificiran od Lenova pa pogledaj da li ima nešto za tvoj model laptopa i tvoje potrebe. Moder je @middleton. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Pitao sam,ali opet trebam slati maticnu cijelu i rastavljati,ako on trazi bios koji je tesko naci 200-300 kn,uz to postarina,neisplativo mi. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
onda ga ne modaju dobro jer pravilno modan bios flashat je isto što i proizvođačev bios flashat kod npr. updatea. za primjer: na svom 6735b sam odlučio maknut broadcom wlan smeće i zamjenit s atheros karticom. ista šema ko i u tvom slučaju i nađem na netu bios sa disablanom whitelistom i tutorial kako ga sam modat, za provjeru skinutog file-a napravim sve sam po tutorialu i usporedbom checksuma oba bios file-a su identična, flasham, mjenjam bios postavke, resetiram na default sve radi bez greške, atheros kartica prepoznata odmah i wireless radi jedino su HP šupci izostavili USB podršku na mPCIe slotu pa mi bluetooth ne radi nisi naveo na kojin način ga pokušavaš flashat, iz windowsa, dos-a? kod HP-a nije flash prolazio sa njihovim službenim flash tool-om već samo sa patchanim, možda je nešto slično i u tvom slučaju uzrok? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Koliko sam ja skuzio iz svega toga,dobro oni moddaju,ali se ne moze flashati jer bios ima eeprom write protection tj.zastitu od flashanja i dobro ga oni moddaju,ali ne mozes flashati. Unpack Result file and look Error 280: Failed to disable write protection for the BIOS space! I am sorry only SPI PGM can do this jib now ! Ovo mi je receno na forumu i sad jedino preostaje pomocu tih alata modificirati chip da se skine taj famozni error 280 . Pitao sam na Lenovo forumima,nitko ne odgovara,ovdje kazu ne moze se bez tih alata,vise ne znam sta mi je ciniti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|