|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
(riješeno) Disk sam od sebe došao u neformatirano stanje
Ako može pomoć u vezi ovog problema... Nisam ništa prčkao,formatirao ni slično, smo mi se odjednom jedan disk pokazao kao nedostupan. U My computer se prikazuje kao "Local Disk", hd tune i ostali programi ga vide, disk managment ga vidi ali kao raw disk. Na kraju sam ga izvadio i stavio u vanjsku ladicu ali opet ista priča tj. da nije formatiran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
uvik kontra
Datum registracije: Oct 2005
|
Probaj otvorit cmd, i napiši CHKDSK (drive name): /R Drive name C, D, F itd Imao sam isti problem samo sa vanjskim HDD-om( Adata 320 GB) i nakraju problem sam riješio pomoću Parted Magic programa . Uputstvo imas na netu samo upisi u tražilicu HDD suddenly became RAW i zasuči rukave ![]() Zadnje izmijenjeno od: cako. 02.12.2014. u 20:02. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Unable to determine volume version and state. CHKDSK aborted. Google me podsjetio kako se to dogodilo jer kako mi je to sporedni disk nisam taj čas ni skužio. Nakon jednog nestanka struje Windows je ponudio repair i ja sam ga napravio. Nakon toga disk je postao nedostupan, a vidim da se isti problem zna dogoditi i drugim ljudima nakon repaira. Pokušat ću najprije s parted magic pa ako ne uspije onda sa recuva ili nešto slično. ![]() Ima netko preporuku za još koji provjereni program koji bi mogao poslužit? EDIT: EaseUS program bez problema riješio stvar. Disk nije bio u raw-formatu nego jednostavno se dogodila neka greška u Windowsima (Windows repair) i nisu ga mogli pročitat. Izvukao podatke na drugi disk,formatirao "raw" disk, provjerio ga i rezultat je na svim mogućim testovima ispravan. Zadnje izmijenjeno od: Marin!!!. 06.12.2014. u 15:25. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|