|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Odabir PC zvučnika
Evo pošto su mi ovi kaj trenutno imam preslabi, tj nisam zadovoljan a imam Creative t5300 jer sam 5900 prodao, i imam zvučnu audigy 2zs. Izbor je pao na ovo: Altec Lansing 5100 Snaga satelita - prednji (RMS) 6 W/channel 7 Snaga satelita - stražnji (RMS) 6 W/channel Snaga satelita - centar (RMS) 18 W/channel Snaga subwoofer-a (RMS) 18 W Altec Lansing GT5051R zvučnici, 5.1 Snaga satelita (RMS) 10 W @ 8 Ohm Snaga centralnog zvučnika (RMS) 10 W @ 8 Ohm Snaga subwoofera (RMS) 30 W @ 8 Ohm Ukupna snaga 80 W RMS Creative Labs Inspire 5.1 P5800 Snaga satelita (RMS) 4 x 8W Snaga centralnog zvučnika (RMS) 18W Snaga subwoofera (RMS) 22W Logitech Speakers X-530 Snaga satelita - prednji 2 x 7.4 W RMS Snaga satelita - stražnji 2 x 7.4 W RMS Snaga satelita - centar 15.5 W RMS Snaga subwoofer-a 25 W RMS Zvučnici CREATIVE LABS, MEGAWORKS THX, 2.1 250D (Subwoofer + 2 satellites Snaga satelita: 75 W RMS Subwoofer: 150 Watts RMS ili neke druge zvučnike u rangu 500-1000kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ak ti treba snaga onda megaworkse ak misliš ipak 5.1 onda logitech X-530. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Prvo se trebaš odlučiti na stereo ili surround. MegaWorkse ne preporučam ni u kom slučaju, osim ako namjerno želiš patiti. Od ponuđenih, odabrao bih zlatnu sredinu, pa čak i u konceptu: AL GT5051R. To je 3.1 sustav (dva zvučnika za virtualni surround i centar) koji je kompatibilan sa 5.1 materijalom. Prijatelj ga je sada kupio i kaže da je vrlo zadovoljan! A i cijena je zlatna sredina! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Kaj veliš da je taj altec 3+1 dobar, ak je onda budem njega uzel, a sanga, dal je dosta jak? Mislil sam megaworks radi snage al ak su ovi bolji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Snaga je izuzetno kmplicirana stvar i bolje je u nju ne ulaziti, posebno u ovom segmentu audio opreme. Umjesto da daje neke informacije, samo zbunjuje. Da, MegaWorks imaju više snage (iako manje nego što je deklarirano, kao naravno i uvijek), no to niti govori o njihovoj kvaliteti, niti o upotrebljivosti te snage u okolnostima kojima pripadaju. AL imaju dosta snage. I za mali tulum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
A ti altec kak oni, imaju dosta snage, a kvaliteta zvuka i to, ajde mi malo opiši, koji su bolji po snazi dal je velika razlika, kvaliteta zvuka, i zašto si par postova prije napisao da megaworkse ne preporučuješ ni u kom slučaju |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Altece nisam slušao, ali pretpostavljam na temelju recenziaj i svjedočenja mojeg prijatelja. Uskoro ću ići do njega pa poslušati osobno. MegaWorks sam imao i ne preporučam. Radi se vrlo traljavo izvedenom sustavu koji u konačnici ne funkcionira u nikakvom smislu. Snaga je zaista impozantna, ali samo u subwooferu. Ipak, to mu nije plus. Bas je prenapuhan, bez imalo finoće, sa groznom osjetljivošću na smještaj, muljav i nefokusiran. Sateliti su vrlo ograničeni u visokima, što ne čudi s obzirom da su širokopojasnog tipa, daju dosta prostornu ali prilično netočnu zvučnu sliku i nikako se ne slažu sa subwooferom (kao da spajaš dav različita sustava), pa se i gube dijelovi zvučne informacije. Uz sve to, fizički je prilično traljavo osmišljen i izveden. Žičani daljinski upravljač je nespretan i neučinkovit, a najgore od svega je to što je subwoofer na neki način vezan uz satelite, pa njegova snaga raste sa volumenom u satelitima, i nemoguće je bas potpuno stišati. U mnogim situacijama bas će preuzeti zvuk i početi nekontrolirano bubati i tresti sve oko sebe dok se sateliti skoro neće ni čuti. Užas. Na umjerenim glasnoćama je donekle podnošljivo, i jako ovisi o vrsti glazbe, dok se na nižim glasnoćama integritet zvuka opet gubi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
hm a kakav daljinski upravljač imaju ovi altecovi, ajde odi do frenda i isprobaj to čim prije |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Neću moći do vikenda poslije ovog... Daljinski na AL-u je tanki, bežični, a kontrole su na jednom od satelita (i to je jedino što im prigovaram za sada). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Evo, ovaj video-review ti možda pomogne oko "look&feel" proizvoda... http://www.3dgameman.com/vr/altec_la...review_03.html |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
To ti je kao da pitaš čemu služe kontrole na CD playeru kad ih imaš na daljinskom... Pa da se može upravljati na daljinu! A kontrole na samom uređaju su standard. Da, bed je što su na jednom satelitu umjesto na posebnoj jedinici, pa sam procijeni... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
hm, još ću razmislit, a ti otiđi do frenda poslušaj altec pa javi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ajde dal si išao pogledati kod frenda |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
hm izgleda da ću uzet altec al me jedino buni tih 3+1 kak to funkcionira a zvuk je 5.1, čini mi se da to nebu baš dobro, jer mi ti zvučnici su za front i rear ili, kak to tak može radit ili kak već to imaju složeno daj malo pojasni to |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() Odmah zovi ujaka i sikter nach Deutschland po super billig hammer preise opremu ! Dosta muljaze sa tim zvucnicima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ako hoces 5.1 onda ti je najbolje uzet Altec Lansing 5100! Malo su skuplji (1000kn) ali barem ces bit miran neko vrjeme!!! Najgluplje bi ti bilo kupit nesto s cime neces bit zadovoljan, za par mjeseci ces opet uzimat novo! I kad budes kupovo prvo poslušaj, pa onda odluci! Ja imam Logitech Z-2300 i ista ti je situacija kao u Creative megaworksa samo blazi oblik!!! Fali im definicije u Basu i teski su za slusanje, fali srednjih i visokih!!! Imo sam prije ovih JBL Invader 4.1 i bili su 6 puta bolji od ovih-steta sto sam ih prodo!!!! Usput evo ti jedan link pa vidi!!!! http://www.hardwarebase.net/?akcija=clanak&id=12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Ovaj post nema veze s ovom temom...naime trebao bih reci kolegi "Jango Fet"-u da ima PM! poslao sam mu prije par dana ali nist neodgovara, a znam da najvise gleda ove teme sto je vezano uz audio... Pa, kolega Jango Fet, molim te pogledaj PM ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|