|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Toshiba A300-15B problem s gpu
Pozdrav, prije par dana ekran se zacrnio sam od sebe, a nakon rr-a radio je normalno par sati te ponovno krepao bez pojavljivanja ikakve slike na ekranu ni prilikom boota ni u windowsima. Nakon toga laptop je otvoren, malo počišćen (iako je održavan godinama unazad) i ostavljen 1 dan bez paljenja. Danas upaljen, normalno radio 15 minuta, nakon pokrenutog videa na ytbu počele smetnje te ponovno crnilo na ekranu. Ulazak u bios i windows ponovno onemogućen. slika artefakta model laptopa Pretpostavljam da je gpu na izdisaju i jel isplativa opcija kupnje zasebnog gpu modela na ebayu, njuškalu iako su u startu ti moduli dosta skupi. hvala unaprijed na savjetima. Lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
GPU je definitivno na izdisaju. Isplativost investicije ovisi o tome šta radiš s tim lapom jer nije slab i trajanju baterije. Na ebayu su cijene >100$. Po toj cijeni ih se ne isplati kupovati. Ako na oglasniku nađeš jeftinije, možeš je uzeti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Sa sigurnošću od 95% mogu reći da kartica koju je kolega coconut linkao nije kompatibilna sa Toshibinom 300 serijom. Pošto si već otvarao laptop, sjećaš li se formata grafulje? Imao sam P300 i ovakva grafa koja je gore nema takav format, a ni takav konektor/sabirnicu: Slika BTW tu grafu još imam doma, no nisam siguran je li ispravna, a mogu ti ju poslati na probu. Problem je i što neću bit doma još jedno 2 tjedna, tako da ju ne mogu poslati prije.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Da, očito nije takav standardni mxm model. Fizički izgled ne odgovara potpuno ni ovom obliku koji si linkao. Pitanje je jeli to uopće kompatibilno, uostalom evo i slika Kontaktirao sam nekoliko dilera s njuške s identičnim laptopima pa ću vidjeti jel odgovora neka. Ako ni to ne urodi plodom držim te za rukav pa te kontaktiram za 2 tjedna ako uopće postoji mogućnost da proradi s obzirom na razlike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Eh, zaboravio sam napomenut da ova kartica onda 100% paše, ali radi se o HD3470 sa 256 MB. Original je isto bila HD3650, a prdnula mi je zbog bad bios flasha mojom krivicom (grafe, ne matične). Ovo je reparirana grafa i da, malo čudno izgleda, ali grafu mi je ponudio jedan ovlašteni servis (repariraju grafe) - i ugradio ju. EDIT: ova 3470 se ugrađivala u M300, ali da, paše.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|