|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Dell Inspiron N7110 Zakljucan Bios
Pozdrav ekipi. Trebao bih pomoć oko otključavanj biosa na svom lapu, kupio sam ga rabljenog s garancijom, međutim prvi vlasnik je zaboravio šifru, a kada sam pokušao saznati master pass preko servisa, Kodeksa, oni su nabavili neki šifru ali nije otključala bios. Poslje toga sam prevrtio cijeli net u potrazi za nekim alatom međutim sve što sam našao nije pomoglo. Riječ je o Phoenix EFI biosu, jel zna netko tko bi to mogao otključati i po kojoj cijeni.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na Hiren's Boot CD-u imaš par programa za otkrivanje BIOS passworda. Prvo probaj s njima. Druga solucija je da izvadiš BIOS bateriju i na taj način poništiš password. Treća je da pokušaš staviti novi BIOS bez šifre. Četvrta solucija je da se obratiš Alvinu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Sve sam probao osim baterija i Alvina, a za bateriju sam citao da ne pomaze a i dodatni razlog je sto moram rastaviti kompletan laptop da dodem do rtc baterije a pod garancijom je jos. Mogu li dobiti kakav kontakt od Alvina
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
ako nije tajna što će ti bios? ionako nemaš kaj štelat po njemu, ako trebaš instalirat nove win stisni F12/11/9 za izbor ili formatiraj hdd pa vrati, kad vidi da nema OS krenut će butanje sa cd-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ovisi od proizvođača do proizvođača da li ima ikakvih postavki u biosu ili nema, zanima me postavke oko diska, jel planiram staviti ssd i hdd caddy umjesto optike, te također mogućnost rekalibracije baterije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|