|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
kako napraviti apache server?
kao prvo jeli moguce apache server upogoniti na t-comovu serveru za free web prostor? (free-ka.t-com.hr) ako je moguce, moze li netko ukratko objasniti kako to napraviti. htio bih da mi web stranica izgleda kao struktura mapa i datoteka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Ja neznam koji je t-com web server koristi ali to sto ti zelis, negdje instalirati neki program na t-com posluziteljima ono no fucking way. Jedino sto meni pada napamet je nakakva php skripta no pitanje je dali t-com podrzava php i gdje naci tu skriptu. No to ce ti tocnije znati reci neko tko se bavi time. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Re: kako napraviti apache server?
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
serveri od t-coma su apache, tako pise u ftp klijentu s kojim se spajam na njih. neke ljude koje sam pitao mi kažu da ako je server apache da bi se direktoriji koje sam stavio na server trebali pokazati kad posjetim tu stranicu, ali to se ne događa nego se pojavi "Forbidden - error 403" ovdje je objasnjenje sto treba napraviti...sto ja nista ne kuzim.... http://httpd.apache.org/docs/2.0/vhosts/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
slušaj ovako... na t-com serveru nemožeš ništa drugo koristiti nego klijentske jezike što znači da se kod stranice izvršava u internet pregledniku. zato zaboravi apache na t-com serveru i potraži neki php server. A ono što si ti zamislio sa datotekama-nakon što napraviš neki folder na serveru u public_html folderu, a nema index.php/html datoteke, izlistat ce ti se svi fajlovi koje imaš u public_html. Vjerojatno si na to mislio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
u redu majstore, to sam i tražio da mi netko objasni dali se može ili ne ![]() a što se tiče ovog public_html foldera to isto ne pali. htio sam da mi stranica izgleda ovako: slika to je cisti apache, samo stara verzija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Apache je toliko modularan da ti mozes podesiti sto god te volja na njemu. Nisam neki ekspert za apache no to o cemu govorimo se zove mod_autoindex. Moze se ukljuciti ili ne. Dakle ako t-com koristi apache ocito je da je iskljucen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
onaj postupak sa public_html pali ako imaš server koji podržava apache,php. Još jednom za kraj: Na free t-com serveru nemožeš imati to što želiš. A ona slikca se prikazuje kada na serveru nema index fajla. Primjetio sam da na sličici postoji i jedan install folder, pa vjerujem da je to neka skripta koja još nije instalirana. Ako smijem pitati-a za šta ti treba ta mogučnost? Ako ti treba da staviš neke svoje fajlove na server kao backup ili slično-bolje koristi prostor gmail-a, a ako misliš tak si napravi stranicu-no comment. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
na onoj slikici se u install folderu nalaze aplikacije, ali to nije bitno sad. ha nije bas da mi treba za backup, mozda jednim dijelom...ali ja ih istovremeno zelim omoguciti za download. ...da zelim si tak napraviti stranicu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
pojavi ti se forbidden jer t-comovci nisu i nežele na free serveru omogučiti/ukljičiti tu opciju koja tebi treba. a šta se tice "brdo" downloada na free t-com serveru-naznam baš.... ako ti dizajn nije bitan-obicnu stranicu sa linkom do fajla napraviš za manje od minute. A i ne bi bilo loše kad bi imao i statistiku downloada, zar ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
e kad bi to bio jedan file... bolje ne imati html nego imati ružan.... ha čuj nebi bilo lose ali ybga, meni nebi bilo lose ni imati mirne zivce i dug zivot ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
ako ti baš treba ta "vrsta" stranice imaš na dhost.info 100MB pa stavljaj sta oces... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|