|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2013
|
MEDIA CENTAR
Lijep pozdrav svima na forumu otvaram temu nadajuci se vasoj pomoci. Imate li kakvu preporuku za kupnju media centra? Zanimaju je 3 mogucnosti: 1. WIFI Internet bez ogranicenja tipa mozes ic na google ili youtube i sl. 2. Snimanje TV programa na HARD DISC (nebitno je jeli ugraden ili ne ali je pozeljno da je u svakom slucaju) 3. Komunikacija sa HP bezicnim printerom Cini mi se da je ovo pod brojem 3 zapravo najkriticnije a jako mi je bitno da se rjesim kompa. Unaprijed hvala na savjetima i isprika ako je tema na krivom mjestu pa molim admina da je prebaci gdje joj je mjesto. Toni |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Hm.... sad nisam siguran da ćeš nać media centar koji sve to može. Ovisi o budgetu možda ne bi bilo loše razmislit o HTPC konfiguraciji ...? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Zahvaljujem na odgovoru Forace i molio bi te ako imas kakvu preporuku za konfiguraciju HTPC kao i mjestu kupnje? Jos jednom hvala na odgovoru |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Po meni (vlasnik sam ultramini pc konfiguraije koja gura XBMC) ovako nesto.. http://www.links.hr/?naziv=barebone-...kl=032.100.002
![]() |
#6 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Ovo ti ja imam. Samo bazirano na Atomu... http://www.minipc.de/catalog/il/1414 Znaci teoretski, 1500 kn ![]()
![]() |
#7 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#8 |
Registered User
|
Zahvaljujem svima na odgovorima pogledat cu malo sve to skupa i uzet nadam se nesto kvalitetno. Jos me zanima jedna stvar ako znate Ovaj HTPC u cemu se razlikuje sa normalnim PCem? Osim velicine kucista jeli ista drugo razlog zbog kojeg moram bas HTPC uzeti? Hvala unaprijed na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Možeš uzeti i posve normalni PC, u pravilu HTPC je samo PC sa manjim komponentama ![]() Ja recimo imam matična ploču ECS HDC-I + 4 GB rama te kučište, napajanje i hard. Služi sasvim solidno za HTPC iako je možda CPU malo preslab za manijakalno surfanje (čitaj 50 tak tabova) ili općenito rad neki duži na njemu, ali u stanju je dekodirat blue ray te bilo šta slabije. S druge strane možda je i do toga što sam 2 GB stavio na grafičku pa kad krene swap :P. Uglavnom možda nije loše na takvu ploču stavit 8 čisto da 6 GB ostane za windowse jer mislim da grafička može max uzet 2 GB ![]() Imaš tu po forumu u onoj temi za preporuke konfiguracija i preporuke konfiguracija za HTPC. U pravilu ovisi o odgovorima na ova pitanja: - koliko si spreman para investirat ? - koliko ti je bitna jačina procesora (dekodiranje videa se podarazumijeva da odrađuje ali neki duži rad na pc.u ili recimo možda koja igrica) - želiš li sam slagat ili hoćeš out of the box rješenje - znači samo kupit kutiju |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ima neki jeftilen Focus media player u Pevecu za 150 kn. Ima i mogućnost snimanja tv programa. Osobno ne bih uzimao skupi mediaplayer zbog 10bitnih ripova koji se polako probijaju i nadolazećeg H265 koje velika većina popularnih media playera ne podržava. Ako slažeš HTPC onda te ovo ne brine. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|