Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.02.2013., 16:25   #1
markan
Premium
Moj komp

markan's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Video mixer za signal sa IP kamere

Spremamo jedan dogadjaj koji bi prenosili lokalno putem IP camera. Rjec je o 4 lokacije koje su pokrivene kamerom. Na jednoj lokaciji ce se naziti platno i projektor gdje bi se trebala slagati nekakava rezija od te 4 kamere, da na platno uvjek ide slika sa kamere na kojoj se nesto desava. Osim na platno stream bi slali i na net.

Prva ideja je bila klasicni studijski audio/video mixer kojime bi mjesali slike(slagali reziju), ali problem je u tome sto digitalni signal sa kamera moramo konvertirati u analogni da bi mogao uci u studijski mixer pa onda opet na izlazu mixera iz analognog u digitalni da bi ga mogli slati na net. Rjesenje sa nekim software mixerom bi bilo idealno.

Ima li tko kakvu ideju, koji software bi bio najadekvatniji?
Staro 26.02.2013., 13:35   #2
markan
Premium
Moj komp

markan's Avatar

Bas nitko nema iskustva sa ovakvim stvarima?
Oglas

Oglas
Staro 27.02.2013., 14:38   #3
muki461
Registered User

Datum registracije: Feb 2013
Ja mislim da sa jednim obicnim software-om se moze pratiti na PC ili Laptop, skines neki freeware soft za DVR ( od survilance software-a) koji najmanje mogu nadgledati 4 IP kamere, tako, da tim software-om mozes nadgledati pojedinacno i sva cetiri, pa samim tim vezes projektor i imas video na platno. Slican soft imam instaliran na moj PC, kojeg sam probao sa 2 USB PC kamere, znam da trazis opciju za IP kamere, na toj aplikaciji ima opciju i za IP kamere, program se zove H264Webcam probaj ovde kao free version ili trial za 21 dan, za 3 nedelje mozes naci neki slican u full verziji....

Zadnje izmijenjeno od: muki461. 27.02.2013. u 14:57.
muki461 je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2013., 14:55   #4
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Moje mišljenje je da ti ne treba nikakav softwer, režijom u zivo će te samo iskomplikovati stvari. Otvori četiri kamere u browseru na 4 taba, kad ti koja zatreba klikni na taj tab, full prikaz i to je to.
begi je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2013., 15:03   #5
muki461
Registered User

Datum registracije: Feb 2013
Moze i tako ali problem je u tome da software-om moze istovremeno i da snimi u HDD dok na browseru ne znam da li je to moguce
muki461 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2013., 10:02   #6
markan
Premium
Moj komp

markan's Avatar

Dogadjaj se kao sto sam spomeuo odvija na 4 razlicite lokacije i na svakoj od njih se u neko vrijeme nesto dogadja. Za reziju na projektoru mi nije problem, jer cu znati kad je sto i tako mogu stavljat doticnu kameru u prvi plan, ali mi je problem za preko neta. Ako stavim izbornik sa 4 kamere, ljudi nece znati kad se na kojoj sta odvija, a ovako bi ja uz pomoc nekog software-a slao "van" vec izreziranu sliku. Samo sto nikako naci adekvatan software za takvo sto
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno