Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.09.2012., 21:48   #1
Javorko
Premium

Datum registracije: Jan 2007
KOMP + TV

Postovani,

Kao prvo dobro vecer svima.
Imam problem.
Konacno sam sredio komp i spojio ga sa plazmom.
Spojena je ATI 4870 + Panasonic plazma.
Kabel je hdmi 2 DVI adapter.
Ajd buduci da sam pomalo n00b za hardware, logicno je da je hdmi u plazmi, a dvi (adapter) u ATI-ici

Mucio sam se i mucio.
Prvo sam nekako sredio da na oba ekrana, LCD (samsung 2232 BW) i P50ST50 imam sliku.
Na LCD-u je bila full screen 1680x1050, a na plazmi isto slika, ali ne i full screen.

Onda sam nekako (SADA) sredio da mi je plazma full screen, ali 1920x1080.
No, LCD sada nikako da dobije sliku.
Tj. ima je, slika je wallpaper, ali nekako cudno izgleda.
Moram malo vise mis vuci da ga vidim na LCD-u, dok je na plazmi sve glatko.

Zapravo ovo sto sada pisem, vidim na LCD-u, dok je na plazmi sasvim druga slika.
Kao da je ovaj prozor skroz lijevo????
Plazma ga ne vidi????

Ma, bedasto sam objasnio, ali nadam se da ce netko imati dovoljno zivaca da mi pokusa objasniti/pomoci.

Moze li netko pomoci, kako dobiti istodobno sliku i na kompu (ona gore rezolucija, 1680x1050) i na plazmi (1920x1080)?
Molio bih Vas za pomoc

P.S. Jos jedno pitanje
Mogu li ikako dobiti zvuk i na plazmi?
Ako sam ovim nacinom spojio.

Hvala svima!!
Javorko je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2012., 21:58   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Za zvuk moras u Control panel--Sound--Ati hd audio stavit na default. Tako i vratis nazad na pc.

Za sliku imas clone mod, na oba isto i istu rezoluciju sto je kod tebe nemoguce.
Ti si stavio extend mod, da ti bude produzetak desktopa i tu mozes stavit full hd kao sto jesi.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.09.2012., 23:15   #3
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
1. ako imaš adapter hdmi-dvi za spajanje nisam siguran da ćeš dobit zvuk jer ako se ne varam DVI nosi samo sliku i u TV.u imaš poseban ulaz uz DVI za zvuk ....
-> Zašto ne spojiš HDMI-HDMI ? na taj način sigurno imaš zvuk

2. U driverima ili ti ga na ati panelu (catalyst control centru) imaš: Desktop managment - creating and araging desktops tamo si postavi da ti je Panasonicova plazma extended

Extended znači da imaš na LCD.u jednu sliku dok je na plazmi druga (radna površina ti je proširena)

Lijevo desno u tom panelu znači kako su fizički postavljeni monitori ili ti ga sa koje strane ćeš prelazit mišem na tv.

3. Zvuk: imaš dvije opcije
a) prebaciti sve zvukove na tv - po meni bezveze. Kao što je netko prije rekao kad spojiš TV sa pc.jem pojavi ti se Panasonic TV i njega odabereš kao default. Problem kod toga je što su ti preusmjereni svi zvukovi na tv.
b) Unutar media playera sa kojim misliš gledati filmove - output zvuka prebaciti na panasonic Tv - znači pronađeš output - audio settings i odabereš Panasonic Tv ili ATI HDMI

Zaključak: ako imaš mogućnost spoji HDMI kablom telku sa PC.jem jer sa DVI jem je problem oko zvuka. I kad spojiš sa HDMijem onda ti se TV automatski prijavi na komp mu očita maksimalnu rezoluciju itd.

Napomena: kad to sve upogoniš ako ti slika nije od ruba do ruba ekrana - ne brini trebaš još samo podesit scaling options - ali to pojasnim kad za to dođe potreba ...

p.s. Dobivanje iste slike ti je duplicate mode ali nisam siguran da li podržava različite rezolucije ... ne znam što će ti točno, ja si obično pustim fim na tv.u (ili ga pustim drugima), a mogu koristiti komp ...

Eventualno ako želiš imat kontrolu nad kompom onda si možeš zamijenit primarni i sekundarni display znači postavit TV kao primarni - to će ti značit da ti je na njemu start, desktop i sve ostalo dok ti je na LCD.u onda prazna površina odnosno sekundarni display ...
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2012., 11:49   #4
Javorko
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Hvala na odgovorima!
Sve cu isprobati

HDMI-HDMI ne mogu spojiti, jer ATI-ca ima 2 DVI ulaza i to je to.
Stara grafa, nazalost
BTW Kabel je HDMI - HDMI, samo sto imam HDMI2DVI adapter

EDIT - Podesio sam.
Snasao sam se

Sada me muci, buduci da je Panasonic sekundarni (extended), tamo mi je slika malo ''stisnuta'', nije preko cijelog ekrana.
Kako to srediti?
Hvala unaprijed!
Upravo je moje coravo oko vidjelo da i kad je plazma primarni, slika nije full screen (tj. preko cijelog ekrana)

Zvuk cu sada probati
EDIT za zvuk - Nazalost nisam nasao opciju promjene OUTPUT-a.
Media player classic, idem na audio-options-playbac-output, ali tu nigdje ne vidim za promijeniti zvuk na onaj gore spomenuti, hm....

Zadnje izmijenjeno od: Javorko. 08.09.2012. u 12:45.
Javorko je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2012., 15:46   #5
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Aha moje isprike radit će vjerojatno i zvuk ako je adapter od ATI.a tak sam imao spojeno na 4850 isto je imala 2 dvi + HDTV kompositni. I naravno koristio sam adapter onaj mali sivi DVI-HDMI šta je došo uz nju :P.

"Stisnuta slika" - pretpostavljam da nije od ruba do ruba nego ima jednolični crni okvir?

Ako je okvir onda sljedeće: znači u ATI centru onom sa desne strane
My Digital Flat panels -> Scaling options - tu bi ti trebao biti odabran Panasonic TV, ako nije odaberi i podesi da nemaš toga crnog okvira

Ako nemaš crni okvir nego je slika čudnih proporcija - provjeri rezoluciju na Tv.u i prilagodi ju .

Dalje na Panasonicovoj plazmi u opcijama imaš:
Slika -> Napredne postavke -> 16:9 Overscan ... probaj sa i bez toga pa vidi što ti je bolje taj overscan ili malo više Overscana na driveru

Za zvuk: Upali TV i restartaj komp - zvuči glupo ali vjerojatno će pomoć. Problem je u tom da nekad zbog stand by.a tv-a grafička kompletno isključi audio. Ista stvar se hoće desit na povratku iz stand by.a računala ....

Znači: Desni klik na zvučnik dole kod sata -> playback devices -> desni klik na bilo koji -> Show disabled devices i poslije toga kvačica na Show Disconnected devices

Nakon toga ćeš vidjet da li ti je skužio audio na plazmi i da li su ga windowsi disebjali. Tek kad tu bude moguće odabrat Panasonic plazmu ili možda ATI HDMI ... onda odeš u MPC i tamo ćeš na padajućem izborniku vidjet taj output za zvuk.

Naravno svaki put kad ti zvuk misteriozno nestane (povratak iz stand by.a računala najčešće) onda ti je najlakše isključit i ponovno uključit u driveru panasonica kao displey (to mi je zadnji put pomoglo ). Ako neće tak onda restart.
Forace je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno