|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
win xp recovery console - gdje je taj vrag? plsss help!!
komp se nece bootat iz razloga sto je registry coruptan.. missing or corrupt file : winxp\system32\config\system surfajuci sam nasao da se moze rjesit preko cmda iz recovery console.. At the Recovery Console command prompt, type the following lines, pressing ENTER after you type each line: md tmp copy c:\windows\system32\config\system c:\windows\tmp\system.bak copy c:\windows\system32\config\software c:\windows\tmp\software.bak copy c:\windows\system32\config\sam c:\windows\tmp\sam.bak copy c:\windows\system32\config\security c:\windows\tmp\security.bak copy c:\windows\system32\config\default c:\windows\tmp\default.bak delete c:\windows\system32\config\system delete c:\windows\system32\config\software delete c:\windows\system32\config\sam delete c:\windows\system32\config\security delete c:\windows\system32\config\default copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\system copy c:\windows\repair\software c:\windows\system32\config\software copy c:\windows\repair\sam c:\windows\system32\config\sam copy c:\windows\repair\security c:\windows\system32\config\security copy c:\windows\repair\default c:\windows\system32\config\default eh sad.. ubacim ja xp cd, dignem, al nemam opciju za repair.. imam 2 particije koje su na kompu i na dnu gdje bi trebao bit R for repair, ja ga nemam, vec imam samo ENTER=install D=delete partition F3= quit.. ako lupim enter na particiju na kojoj su trenutno winsi - CAUTION: A \WINXP folder already exist that may contain a windows instalation.. ako nastavim postojeca instalacija ce bit prebrisana.. All files, subfolders, user accounts, applications, security and desktop settings for that windows instalation will be deleted.. my documents may also be deleted.. i mogu stisnuti L za - to use the folder and delete the existing windows instalation in it.. dal nemam recovery console jer cd nije orig pa mozda nema na njemu? ima li koji drugi nacin? ako stisnem L i pregazim instalaciju, dal ostalo ostaje (program files...) hvala za pomoc! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Bootaj neki hirens sa minixp-om pa napravi to sto se trazi. Repair opcije nema jer instalacijski ne prepoznaje modane win.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
ok, znaci tako.. Hirens' Boot DVD 15 0 Restored Edition V 1 0 1.7 gb ima.. svasta su utrpali unutra.. Mini Windows XP environment included in the CD. (4th option of the main boot menu). dakle to je to? btw, zbog cega dolazi do ovakivih situacija? hard disk u pitanju? bs? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Win. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
recovery i repair nije isto recovery ti se nudi pri samom bootanju sa cd-a imas par sekundi gdje ti pise neka sranja i onda ti veli "for recovery bla bla bla press" i onda neka tipka dok kao vec napisano repair ti se kasnije nudi sa tipkom R |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako budeš ovo radio, cijeli registry će ti se obrisati, tj. vratiti u stanje nakon nove instalacije Windowsa. Vrati samo file C:\WINDOWS\system32\config\system pa onda vidi kako će izgledati.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ok, dignuo sam sa hirensima mini xp, but.. za replaceat tih par fajlova 2 su nacina.. preko cmda, putem ovih gore naredbi, medjutim javi mi : The system cannot find the file specified. mogu se izvuc i iz restore foldera tih par config fajlova, al naravno da racunalu nema ni jednog pointa, restore je diseblean.. dakle, koja mi opcija preostaje? sad se checkira hard za errore, al od tog nema kruha.. dal mogu ja ubacit od negdje drugdje? sa nekog drugog kompa? pretpostavljam da ne, posto je to registry, al nije me sram pitat ![]() dajte pls savjet, osim friske instalacije.. domy - tako sam tocno i mislio napravit, samo eto, neznam od kud i kako da uzmem taj file.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možeš ih prebaciti jedino s PC-a koji je klon ovome, u svim ostalim primjerima nemoj (nije da ne možeš). Ako imaš neki backup, izvuci iz njega, a ako nemaš, to je onda problem. Ili kopiraj s normalnog instalacijskog CD-a ili reinstaliraj Windowse.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ok, nasao sam na ovo : REN C:\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM SYSTEM.OLD COPY C:\WINDOWS\REPAIR\SYSTEM C:\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG ova prva naredba je dala error (system cannot find..) al nakon druge je pisalo 1 files copied sto mi dalo malo nade.. exit, restart i boot to desktop ![]() ma nema sladjeg kad se vec pripremas za predaju, i nadjes u zadnji tren nacin hh.. hvala svima na helpu - najjaci ste ! Zadnje izmijenjeno od: M.U.P.. 04.08.2012. u 16:57. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|