|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
HP Pavilion G7 - razbijen LCD panel?
pozdrav, trebam pomoć, savjet...što god..imam hp laptop pavilion g7-1200smo_h939ea....star je šest mjeseci...jučer je normalno radio i jutros kad sam ga upalila na dnu ekrana sa lijeve strane pojavila se crna točka iz koje isijavaju crte..nešto kao kad se razbije šofer šajba na automobilu. laptop stoji uvijek na jednom mjestu, nije pao, nema niti jednu ogrebotinu niti ga je netko slučajno udrio. Koliko sam imala čuti puknuo mi je ekran iznutra i to se događa ali iz hp ne pokrivaju za to garanciju jer smatraju da je fizičko oštećenje... da li se isplati mjenjati taj ekran? da li da vršim pritisak za reklamacije u dućanu gdje je kupljen...potpuno je nov i strašno me smeta da ma zaluđuju da je laptop možda bio na suncu ili da mi je možda pao, pa da je valjda bi imao nekakvo oštećenje izvana, a i nisam djete da ne znam postupati sa laptopom |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
red drum
Datum registracije: Aug 2008
|
mogu ti odmah reći da ti je najbolje odnijet to u HP servis! Po ovom što si opisala moguće je da se lcd razlio i da će ti garanciju priznati. Ako ti je laptop pod garancijom nebi ti smjeli ništa naplatiti u HP ovlaštenom servisu Cijena novog ekrana je između 1200 i 2000kn (neznam točno koliko),a i ovisi o modelu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
na žalost ne ulazi u cijenu. Poslala sam sliku hp servisu i došli su do zaključka da je fizičko oštećenje. Otišla sam u centar gdje je laptop kupljen i tvrde da su laptopi preosjetljivi i da sam prejako stisla rukom baš na tom mjestu gdje je kao žarište (ta crna točka)...onda mi je gospodin to pokušao demonstirati pa je on na drugu stranu jako stisnuo i nije se ništa dogodilo...ispada da sam skakala po laptopu... Da li ima nešto jeftinije od toga...polovno...model je G7_1200SMO_H939EA...ILI DA GA SPOJIM NA MONITOR...i još jedno pitanje da li će se ta mrlja i te crte širiti...ako neće mogu možda za početak i ovako držati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
red drum
|
opet kažem da je najbolje to odnijet u ovlašteni servis jer na slici sigurno izgleda kao da je udaren. Širit će se sigurno samo niko nemože reć hoće li krenuti odmah. Možeš ga spojit na monitor samo onda laptop gubi svoju funkciju prijenosnika ![]() Odnesi na servis i kad ti oni potvrde da je to fizičko oštećenje odeš u drugi servis i bez da im išta kažeš daš im laptop da i oni provjere. Siguran sam da na ebay-u ima ekrana za sitne novce
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Iz iskustva znam tocno sto se dogodilo. Lap je otvaran na kutu, sa rukom je ulovljen kut monitora i dignut je. Kod novih laptopa zna biti pojava da su panti nesto cvrsci, pa se kod podizanja ekrana zna dobro saviti i puknuti. Na lcd panelu se nekad vidi dijagonalna crta, a nekada se samo u kutu pojavi fleka, kao tu npr. Zato se uvijek otvara sklopljeni lap na sredini poklopca/ekrana, tu je najmanja mogucnost da se razbije.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
u svakom slučaju laptop je razbijen...ima tu crnu točku i još par mrlja sa crvenim obrubom a crte isijavaju baš iz te točke, ona je kao neko žarište...gospodin koji radi na reklamacija u dućanu gdje sam ga kupila je rekao da je morala biti neka fizička sila...a znam da mi nije pao niti sam ga pritiskala niti išta slično... za sada toliko ne smeta i može se raditi s njim...ako nije problem trebalo mi poslati linkove gdje mogu pogledati nove ekrane za laptop...ako dođe i 1500 kn kupila bi jer je laptop novi...da i koliko se brzo te točke i mrlje mogu širiti...????hvala unaprije |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
red drum
|
nemožeš kupiti bilo kakav mora biti za taj model ili za neki model iz te serije. skini bateriju i pročitaj ispod part number i serial number pa ću iskopat nešto to koliko će se brzo širiti ti nitko neće znat reć,može bit sutra ili za 6 mjeseci
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|