|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2003
|
Ripanje LP-eva
Kao što naslov kaže. Imam kolekciju od 200-tinjak LP-eva i neke od tih bih htjela zripati (sentimentalno sam vezana za te ploće a nikada nisu izašle kao CD-ovi). Ono što me zanima, da li netko zna gdje ima kakav jeftin gramofon za kupiti koji ima mogućnost spajanja preko USB-a na PC (bilo ih je prije par godina u Mercatoru pred Božić ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
numark za iljado kuna, nije baš jeftin ali je sigurno bolji nego mercator 33/45 + možeš komotno sa njega i dalje slušati plejke pošto je vrlo sigurno bolji izvor nego navedeni slovenac. za čišćenje malo zguglaj home-made recepte i neke priručne alate ili nađi nekog zaluđenog vinyl hifića koji ima ovakvu aparataciju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Potraži na netu, možda je to već netko napravio, pa da si uštediš vrijeme...
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Postoji i druga mogućnost (bar sam ja tako radio). Gramofon spojiš na pojačalo (neki se mogu i direktno, ali ja nisam imao takvog), a njega na zvučnu karticu kompa u utor za mikrofon (treba ti onaj kabelić koji 2 činča spaja u jedan jer imaš L i D kanal na izlazu pojačala, a samo jedan ulazni činč na zvučnoj). Uključiš neki program za snimanje/obradu zvuka (zaboravih koji sam koristio, ali bit će dobar i Audacity) i pustiš plejku da svira.
![]() |
#6 | |
el_nino
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
program digitalizira zapis, 'podeblja' dinamiku tak da se vinilka doima ko origigi CD.jasno,ukoliko doticna vinilka ima kakvu-takvu kvalitetu. nema sustanja,interferencije,niceg. iako je taj riz relikt i ima vec izvedene kalbove s cinchevima van iz kucista,ja sam mislio jos dodatno potrosit truda i vremena na promenu internog kablovinja-nisam. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Šta nije Yamaha AX400 pojačalo? Kako ga je onda izbjegao? Ja sam to radio pred nekih 10-15g. na P3 konfi i krami od gramofona. Daleko od toga da je bilo idealno, ali sam ipak uspio napraviti wav od plejke, a to mi je bilo najbitnije.
![]() |
#10 |
Premium
|
Zločesta djeca su bile legende tog doba i vladala je pomama za njima. Ah, siso moj, prestari smo čim se toga sjećamo. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
'Tonkica Palonkica' su radio emisije za djecu koje je vodio pisac knjiga za djecu Mladen Kušec. TV pandan je bio 'Patuljci pojma nemaju' istog autora.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
fala. iako nemam nikakvih sjećanja toga. jedino sjećanje radio-emisija je bila alisa u zemlji čudesa (upravo zato jer je komad iste snimljen na toj kazeti) a od tv emisija jedino spot od malavizije- kad bi svi (to je bila hipnoza dok bi trajala pjesma). |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() Jednom sam se tjedan dana zafrkavao s jednom jedinom pločom i nakraju odustao jer ono na disku i na ploči je bilo ko dan i noč. ![]() Tako da bi moj savjet bio da pitaš na nekom audiofilskom forumu. Osim raznoraznih kretena bude i normalnih ljudi s voljnim momentom za 'dat ruke'. Ili još bolje , pitaj na glazbenom forumu. Ploča je medij koji se troši a na to pogotovo utječe jeftini i nepodešeni gramofon. Za poštimat gramofon ipak treba malo iskustva do kojeg se ne dolazi tek tako a da ne govorimo o "lakoči" digitaliziranja ploče / kombinaciji gramofon + računalo.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|