Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.04.2012., 13:24   #1
Mane
Registered User

Datum registracije: Oct 2010
Java abastract class kao neki interface prema bazi

Pozdrav ljudi, trebao bih pomoć/savjet..
Ovako imam napravljeno 5-6 klasa preko hibernatea, povezane su i sve to... sve radi ok.. doduse napravio sam samo da napune bazu sa random podacima, tek toliko da vidim ako keyevi rade. E sad me zanima, napravit ću bezveze ovako. ako imam klasu Test (samo ću napravit dolje tek toliko, koja je preko hibernatea vezana za tablicu "test" )

Code:
public class test {
    private long id;
    private String ime;

public long getid(){
        return this.id;
    }
    public void setid(long id){
        this.id=id;
    }

public String getname(){
        return this.name;
    }
    public void setname(String name){
        this.name=name;
    } }
npr. to je klasa koju imam, i to sve radi, unošenje podataka random u nju preko hibernatea. Al kako bih sad mogao napraviti apstraktnu klasu za nju, npr da se zove AbstTest i da ta klasa služi za komunikaciju sa bazom (insert,update, select,delete) koju će neki drugi moduli programa moći implementirati kasnije. Po netu sam tražio kao primjere, i napravio sam da klasa Test extends AbstTest , i kao u njoj na primjer napravio čisti select i ispis, ali ne vidim razliku između izrade toga u apstraktnoj klasi ili u samoj Test klasi,niti vidim kako bi to mogli drugi djelovi programa koristiti po potrebi,znači za update, delete i to. je da kod poziva naravno instanciram poziv iz Test klase kako god jer ne mogu iz apstraktne.
Ali ako netko može samo na primjeru ta 2 atributa u tablici barem reć kako bi to trebali izgledati ukoliko netko ima iskustva sa time. ja učim javu tek pa eto, ne želim odustat kad zapnem, a na netu nisam našao nešto takvo baš, našao jesam primjere abst klase ali ne mogu vidit neku primjernu. mada pretpostavljam što bi ona teoretski trebala biti.. hvala puno
Mane je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno