Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.01.2012., 12:42   #1
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Printer (Win 7 sharing) problem

Imam dva računala na kojima je instaliran Windows 7 Ultimate 32-bit, ta dva računala su spojena na sx763 t-com router...znači u lokalnoj su mreži...oba sam računala stavio u isti Workgroup...računalo A ima dijeljeni mrežni disk kojem pristupam s računalom B..i to funkcionira bez problema...e sad na računalo A sam spojio printer (Lexmark s300) i podesio Sharing opciju da ga mogu koristit i na računalu B...to isto radi bez problema..al svako malo (svakih par dana)...na računalu B, se ne mogu spojit na printer, dok mogu pristupit dijeljenom disku na računalu A bez problema...onda moram remove device na računalu A..opet ga dodat u Printers i Devices, podesit sharing..i onda opet ga dodat na računalu B i onda naravno opet proradi dok ne prođe par dana i onda opet ne mogu pristupit printeru s računala B...na oba računala imam admin račun i standard user account..koriste se standard user accountovi...e sad šta bi moglo tu stvarat probleme? čudno mi je to da i dalje mogu pristupat mrežnom disku bez problema, a printeru ne mogu...
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2012., 12:54   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Tko je kriv ? W7 smetje + "dobar" driver.
Koja pod verzija točno (postoje 301, 302, 305 i 308) ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.01.2012., 12:54   #3
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
daj provjeri event viewer da li javlja kakve errore na spooleru kompa di je spojen printer.

kaj ti kaže kad hoćeš sprintat nešto? da ga nema, da nema konekcije, da je offline?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2012., 13:21   #4
skyman
Premium

skyman's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Tko je kriv ? W7 smetje + "dobar" driver.
Koja pod verzija točno (postoje 301, 302, 305 i 308) ?
Ne mogu ti točno reć, nisam sad doma...al mislim da je isti driver za tu cijelu seriju printera...

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
daj provjeri event viewer da li javlja kakve errore na spooleru kompa di je spojen printer.

kaj ti kaže kad hoćeš sprintat nešto? da ga nema, da nema konekcije, da je offline?
Evo provjerim navečer, pa evo da ti malo slikovitije prikažem..odem u "Printers i Devices" i tamo je printer samo je onako blijede boje , tj. offline je...kad odem u networks and sharing centar odaberem svoju mrežu i onda računalo A..prikaže mi naravno dijeljeni mrežni disk (kojem imam pristup) i tamo je ikona od printera, kliknem desni klik na to..Connect..javi mi da se ne može spojit...

Zanimljivo je napomenut da mi je ovo prije radilo bez problema..samo što je prije na računalu B bio instaliran Xp i na njega je bio spojen printer...na A računalu je bio win 7 kao i sad..i to je funkcioniralo bez problema...pa sam onda instalirao Win 7 na računalo B..na njemu je bio spojen printer dok se nije pojavio ovaj problem..onda sam prebacio printer na računalo A..i opet se počeo pojavljivat ovaj problem...

Najrađe bi ga kroz prozor bacio...

Zadnje izmijenjeno od: skyman. 17.01.2012. u 13:28.
Staro 17.01.2012., 13:24   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Zadnji (preporučeni) sw i driver za W7 x32:
http://support.lexmark.com/index?pag...N_US&locale=en
File Name: LEXMARK_S300_wcr_32_en.exe
Released 02/03/2011
Version: 3.2.10.1
File Size 51.18 MB
Pogledaj i ovo:
http://support.lexmark.com/index?pag...erlocale=EN_US
Staro 17.01.2012., 13:26   #6
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

misliš da je do drivera?

nemam iskustva drito sa s300, ali generalno na xp-u mi nikad driveri nisu radili problema.
Staro 17.01.2012., 13:54   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ovdje se radi o W7 + mreža, svako nekoliko mu ne radi print sa 2. kompa (na 1. je printer spojen).
Staro 17.01.2012., 14:10   #8
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa to velim... sumnjam da su driveri.

odi u servise na print spooler source kompa i reci mu na sve errore da restarta servis, probaj isto tako onu glupost koja na xp-u radi, desni gumb na printer i use printer online... naravno ukoliko je offline i na sourceu.
Staro 17.01.2012., 15:15   #9
skyman
Premium

skyman's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Zadnji (preporučeni) sw i driver za W7 x32:
http://support.lexmark.com/index?pag...N_US&locale=en
File Name: LEXMARK_S300_wcr_32_en.exe
Released 02/03/2011
Version: 3.2.10.1
File Size 51.18 MB
Pogledaj i ovo:
http://support.lexmark.com/index?pag...erlocale=EN_US
Te drivere sam i instalirao...

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
pa to velim... sumnjam da su driveri.

odi u servise na print spooler source kompa i reci mu na sve errore da restarta servis, probaj isto tako onu glupost koja na xp-u radi, desni gumb na printer i use printer online... naravno ukoliko je offline i na sourceu.
Probat ću to onda, a što se tiče ovog drugog..na računalo na koje je spojen printer usb-om(A ili B) radi bez problema stalno..jedino eto računalo na koje dijelim taj printer izgubi konekciju s printerom...

Još ću probat isključit firewall (privremeno) i maknut standard user račune i koristit na oba kompa admin račune s istom lozinkom...al eto najgore mi je što prođe par dana pa tek onda vidim da ne radi..ne dogodi se odmah...troubleshooting po mjesec dana, super ...btw ova homegroup opcija, ima kakve koristi od toga? nisam to konfigurirao, nego sam samo dodao računalu u istu radnju skupinu i to je to...najgore što printer ne radi a dijeljeni disk radi bez problema...

Zadnje izmijenjeno od: skyman. 17.01.2012. u 15:26.
Staro 18.01.2012., 15:37   #10
skyman
Premium

skyman's Avatar

Evo samo da dam mali update, skužio sam da printer ima wifi (inače printer na poslu) tako da sam konfigurirao da se spoji s routerom i onda jednostavno umrežio oba računala s printerom...i naravno to bi sad trebalo funkcionirat kako spada...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno