|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Logitech g400 nema više korekcije/predikcije/itd.
http://forums.logitech.com/t5/G-seri.../763727/page/2 "Angle snapping was removed as of PID LZ13333. Lower PIDs have angle snapping. There is no way to specify in online orders which version you are going to get. As time goes on, it is more likely that you will receive a non-angle-snapping version as stock of the older version is depleted. In retail stores, you can tell the difference between the older and newer versions by the package's transparent closure labels; G400s without angle snapping have the Logitech logo printed on these labels. G400s with angle snapping have no printing on these" Po meni prilično bitna stavka prilikom odabira miša. Moj savjet je pričekat dok ne dođu ovi novi kod nas (ako već naravno nisu došli). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
moj PID je LZ13723, kupljen u linksu par dana nakon Božića... znači, dobro sam prešel? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Kažu da je slika vrijedna tisuću riječi... ![]() Korekcija/prediction/angle snapping/drift control su zapravo jedna te ista stvar, razlika je samo u tome što je svaki proizvođač osmislio svoj naziv za taj "feature" (korekcija je moj slobodni prijevod). U osnovi miš sa korekcijom djelomično predviđa koji je pokret rukom korisnik htio napravit, te ga ovisno o ugrađenom algoritmu ispravlja. Napravio sam usporedbu stare verzije g400 koji je dolazio sa uključenom korekcijom i microsoftove legende wheel mouse optical (oni koji duže igraju cs znaju koji je to miš ![]() Sa mišom bez korekcije dobio sam blago krivudave pravce (donja polovica slike), dok su isti sa korekcijom gotovo potpuno ravni (gornja polovica slike). Ako usporedimo ovaj primjer sa crtanjem linije olovkom po običnom papiru sa i bez ravnala, možemo zaključit da je miš sa predviđanjem izvršio "korekciju" dobivenog inputa, tj. pokreta ruke. Važno je napomenuti da zapravo svi optički i kvazi laserski miševi imaju određenu "količinu" korekcije koja eliminira nepravilnosti u korištenoj podlozi, budući da niti jedna podloga nije apsolutno ravna. Na primjer bez korištenja iste, na prosječnoj platnenoj podlozi, strelica miša poskakivala bi po ekranu kao pijani atletičar ![]() Količina korekcije ovisi o korištenom senzoru, ali i samoj implementaciji proizvođača. Neki miševi dopuštaju uključivanje/isključivanje korekcije bilo putem drivera, pomoću flash-a novog firmware-a ili čak promjenom postavki na samom mišu. Osobno mislim da je korekcija stvar navike i osobne preferencije, budući da korisnika i nezna za ovaj pojam. Ima slučajeva kad smeta kao buha u vruće ljetno popodne, a ima i slučajeva kad dobro dođe... Za one koji žele znati više, kao početnu točku preporučam http://www.esreality.com/?a=post&id=2024663. Među linkovima može se naći dobrog šmokljan štiva... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ako se ne varam smart move je isto što i snap to opcija u control panelu pod miševima. ta opcija za isključivanje trebala bi bit dostupna samo za miševe sa avago 9500 senzorima (ovim laserskim što imaju preko 5k dpi). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|