Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.12.2011., 12:01   #1
Crofox92
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
Post DVB-T na PC-u -PROBLEM

Pozdrav svima!
Imam jedan problem sa svojim TV tuner-om. Riječ je o sljedećem(My Cinema-U3100MINI_PLUS/T/RC):
http://www.asus.com/Multimedia/TV_Tu...0MINI_PLUSTRC/
Dakle, jedan klasični USB tuner za računalo...uz njega dolazi jedna obična mala antena s kojom naravno ne mogu ništa uhvatiti (signal), pa sam si kupio sobnu antenu. Kad sam i nju priključio opet nisam mogao ništa naći(okretao sam ju 360 stupnjeva nekoliko puta, ali nema). Nakon toga sam se odlučio za nešt ozbiljnije pa sam kupio riblju kost (log antena - UHF), te ju spojio na tuner i opet nema signala...
Smatrao sam da je signal možda slabiji pa sam stavio i jedno klasično pojačalo(ispravljač+pojačalo)....i opet ništa!

Za traženje signala koristio sam Prog Finder, DVBViewer, i Windows Media Center...ali jednostavno nigdje nisam naišao na signal.

Mene sad zanima, koje su mi mogućnosti ostale? Što još mogu pokušati/učiniti da bi ovo čudo proradilo??

Svi savjeti su dobrodošli !
Crofox92 je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2011., 16:33   #2
acer
Whatever :)
Moj komp

acer's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Probaj na nekoj anteni kod nekoga koja provjereno hvata signal,ako ne uhvati reklamacija.

GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
Kingston NVMe M.2, 1TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
27" Philips
Brother HL-2240
Das Keyboard 4 Professional, MX brown
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64

acer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.12.2011., 12:18   #3
Crofox92
Registered User
Moj komp

Ok, budem probao pa javim
Staro 08.12.2011., 12:54   #4
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Prilikom instaliranja ili pretrage kanala koju si zemlju stavio?Moras staviti Hrvatska, a ako nema nje onda stavi Njemcka.
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 09:24   #5
Crofox92
Registered User
Moj komp

Evo isprobao sam kod kolege jučer, na njegovu antenu (koja, provjereno, radi) i opet neće.
Nakon toga smo probali preko njegovog laptopa; priključili, instalirali drivere i uspijeli...!
Tako smo zaključili da je problem u mojem OS-u Windows 7, ali ne kužim šta bi mogao biti problem...

Nakon toga došao kući, izbrišem kompletno drivere od tv tunera i hoću ponovo instalirati i izbaci mi neki error tijekom instalacije drivera: "Th driver does not support the device."

Znam da bi sad najlakše bilo reći "ruši windows i stavi novi", ali me zanima, jel netko možda zašt mi izbacuje ovaj error?
Hvala
Staro 10.12.2011., 10:55   #6
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
odi fino u program files i pogledaj jer ima još šta od preostalih drivera i pobriši, a ak nema start-run-regedit-hkey local machine-software i nađi folder od tunera i pobriši ga, pa restartaj komp i ponovo probaj instalirat ...sve bi trebalo bit ok, a što se tiče nalaženja programa čudno je da nemaš siganala ja imam najšrotniji usb tv tuner sa antenom od njega i sve hvata, provjeri koju si zemlju stavio u media centru i zip code.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2011., 01:59   #7
Crofox92
Registered User
Moj komp

Evo, da ne kompliciram, problem je rješen.
Danas sam instalirao novi win 7 x64 i sad ga hoće prepoznati (tv tuner), dok prije nije htio...evo sad hvatam signal (nekih 80-90% kvaliteta) samo što mi nije jasno zašto moram ovdje u Osijeku, u blizini starog studentskog doma, koristiti riblju kost a ne običnu sobnu antenu da bi uhvatio signal?? Moji kolege koji stanuju na Jug II hvataju s onom najobičnijom antenicom što su dobili uz tuner. Al dobro...bitno da sad hvatam signal....
Hvala svima na savjetima!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke