|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
tehno store u SLO/IT blizu granice?
ima li neki tehno store u sloveniji bliže granici, tipa u kopru? ako ne, onda neki u trstu i okolici, trony, euronics su mi preskupi za ono šta mi treba (u euronicsu niti nemaju, a trony nema online katalog). neznam za druge nažalost. pa ako netko zna i kupuje preko, da me prosvjetli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
ja obično kupujem po slovenskim shopovima preko neta, imaju i dostavu u hrvatsku ali brijem da se ne isplati zbog troskova carine... obično naručim kod frendice u ljubljanu, pa mi ona to prebaci kada dolazi doma... probaj nac nekoga tko studira u ljubljani ili tako neku kombinaciju, ili otvorit poštanski pretinac u ilirskoj bistrici pa naručit da ti stigne tamo i doć autom po to ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
SLO: http://www.bigbang.si/ http://www.bigbang.si/prodajna-mesta IT: Veliki centar, 5 km od bivseg prijelaza Skofije, prije 1.og tunela. http://www.montedorofreetime.it/ilcentro.php?IDC=1&ID=1 Tu imas http://www.unieuro.it/ Sto ti konkretno treba?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ja sam bio u big bang u celju u city centru onom njihovom, i cijene su nadasve veće nego kod nas.. Ili pak opet iste koje se na kraju rezultiraju većim cijenama jer ipak treba do gore sat i nešto od mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
gledam unieuro, skuplji je nego euronics. a tražim jedan digitalac, specifično fuji f600exr. kod nas ga nisam našao, a model 550exr je oko 2300kn, dok se u italiji nađe za 200njak eura. par frendova koji studiraju u trstu su si pokupovali i laptope tamo, doduše naletili bi na akciju pa nabavili pristojan laptop za 100-150 eura nižu cijenu, nitko od njih nije baš nešto zahtjevan, bilo im je bitno da kupe jeftin laptop. u sloveniji nemam nikoga, zato sam baš pitao za neki store gdje mogu doć, vidit, platit i uzet, a kopar mi je ionako usput kad idem u trst, šta je dosta često jer idemo u šoping preko, povremeno se skupi par nas pa odemo protegnut noge kad nam dosadi bit doma. gledao sam televizore, i čak i u dućanima tipa euronics su cijene nešto jeftinije nego kod nas u online dućanima (nisam puno obraćao pažnju, prošetao sam se kroz salu i cijene su mi se činile dosta ok, mislim da se ne varam da je panasonic 50" plazma model vt30 bio 1300 eura). pogledao sam u bigbang na site-u ali nemaju ništa od fujija. do sada sam svaki put digitalac kupio u njemačkoj putem rođaka, ali sad je naćalost u penziji i više se ne vraća u njemačku ![]() a zapeo sam za f600 zbog tog fujijevog exr senzora i simpatičnog zooma u koliko-toliko kompaktnom aparatu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Zašto Fuji? Kupi Sony HX9, puno bolja kvaliteta videa, 1080p 60FPS, vrhunska stabilizacija slike, panorama modovi, GPS, 2 godine garancije, vrhunski low-ligh modovi (fotoaparat uslika 6 fotografija zaredom i uspoređivanjem potonjih uklanja šum - zapravo jedna od najkorisnijih značajki za ovaj aparat)... E da, još jedna bitna stavka - sama brzina aparata, surfanje kroz menije. shot-to-shot vrijeme je puno brže na Sony-ju... Ako te još što zanima, pitaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
pratim (koliko toliko) tržište fotografije, ali već imam olympus pen koji mi pokriva 28-300mm, i naravno ima kvalitetu slike koja se ne može mjeriti sa današnjim kompaktima. ono šta mi treba je neki kompaktniji aparat kojega ću nositi na fešte, druženja, kupanje i tako. još uvijek u gore spomenute svrhe koristim ixusa 750 kojemu je iso 400 vrhunac, a izgleda gore od ovog fujija na iso 3200. a koristit će mi te ekstremne vrijednosti. varijanta 2 je ixus 230hs, ali gubim 24mm, gubim 300+mm, i gubim in-camera hdr. i control dial. jedino neznam, ixus je manji, dosta manji, i koliko vidim ima plastiku preko lcd-a, a ovaj fuji nema? nisam siguran, ne mogu nać info. uglavnom zapeo sam za tog fujija. želio bi isprobati taj exr, po forumima ljudi pišu da je genijalan senzor, da je moguće uslikati nešto šta zbog dinamike nije moguće s običnim kompaktima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
ontopic: mene zanima kako rješavate garanciju kad kupite dijelove u slovenskim web dućanima? hvala
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
![]() |
#11 |
Premium
|
a da, mediaworld. toliko puta sam vidio njihovu reklamu na tv a nisam ih se sjetio. pogledao, međutim nemaju. i neznam kako ide sa povratom ive. znam da već godinama javljaju, kad zatražiš povrat ive na slo granici, oni jave našima pa te sačekaju i opizde naš pdv. neznam šta bi se desilo kada bi u "Ničijoj zemlji" između 2 granice dao paket frendu u drugom autu, dali bi me kaznili zbog tko zna čega, šverca, ili neznam... ne mislim nužno na digitalac, nego općenito. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Slovenci javljaju našima ako predmet ima cijenu preko 400 EUR. Ali, čak da i uredno prijaviš našima i platiš pdv, opet će te doći jeftinije nego kod nas.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Pa nisu Slovenci baš tako jeftini, pogotovo ako platiš i naš PDV. U tom slučaju ko nije toliko blizu da može pljunut do granice i nema neke koristi od kupovanja tamo. Zadnje izmijenjeno od: doky. 26.11.2011. u 19:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
spominjem sloveniju jer su mi na putu do trsta, tik tak mi je do tamo. mi smo znali pred dosta godina kupit neke skuplje stvari preko (razni kućanski uređaji), zatražit povrat ive, i molit se da nas naši neće hebat na granici. i uglavnom nisu. zaustavili bi nas povremeno ali se svaki put potrefilo da nismo skoro niš imali. ali to je bilo dok su još postojale tal-slo granice. si siguran da slovenci ne javljaju ako je ispod 400 eur? odem tamo, kupim digitalac, na granici ga prijavim i zatražim povrat ive, i to je to? jer ako me naši traže da platim makar samo pdv, to nema smisla. a trošak do trsta i nazad mi je oko 150kn ako se ne motam autom po trstu nego ga pustim u centru. ako idemo u troje onda bude oko pola od toga, isplati se ić. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Osobni uvoz do 1.000kn ne podliježe plaćanju pdv-a. Ako kupiš digitalac s cijenom ispod 150 EUR (brutto cifra!!), možeš ga uvesti bez plaćanja pdv-a. Razlika između Slovenije i Italije je da se u SL povrat pdv-a dobija na potrošenih 50 EUR, a u Italiji na 150 EUR. Slovenija nije uopće jeftina. CM II 690 Advanced dođe oko 100 EUR dok je u Njemačkoj oko 85. I kod nas dođe oko 100 EUR. Ali, ako odbiješ slovenski pdv i ne računaš naš (jer je ispod 1.000kn), onda ti se isplati skočiti po njega u Sloveniju. Pogotovo nama kojima je Il. Bistrica na 35-40km. Ima jedna caka koju možda ni ne znate. Slovenija je u EU. Tamo vrijedi pravila da se oštećena roba ne može prodati po punoj cijeni. Ali, ne mora roba biti oštećena - dovoljno je da je oštećena SAMO ambalaža. U praksi to izgleda ovako (obrati pažnju na cijenu printera HP CP3525n i onda je usporedi sa cijenom kod nas).
![]() |
#16 |
Premium
|
coconut, thanks. ajde da pitam sada, točno definirano. znam da su digli limit na 1000kn po osobi. 2000kn za 2 osobe itd. međutim, ukoliko proizvod (jedan proizvod) vrijedi više od 1000kn, manje od 2000, i odemo u trst u dvoje, hoće li nam dozvoliti uvoz bez da platimo pdv? treba bi znati šta piše u zakonu, da me carinici na granici ne zayebu. drugo , ono šta kod nas ne postoji - return policy? neznam kako to naši zovu, vjerojatno nikako, jer nemamo. odem, kupim proizvod, isprobam ga, vratim ga nakon x dana i dobijem plaćeni iznos nazad. dali je to moguće u ita? hm, zapravo, postavlja se pitanje hoće li mi dozvoliti da isprobam aparat odmah u dućanu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Po zakonu, 1.000kn je limit po osobi i na račune iznad bi trebao platiti pdv. Možeš ići APP metodom (ako prođe, prođe), ali ako te ulove ne gine i kazna i pdv. Možda je još bolje kupiti hranu pa kao te pita imaš šta za prijaviti, kažeš da nemaš. Aute sa lokalnim registracijama ionako baš ne gledaju, a manje objekte lako posakrivaš po autu.
![]() |
#19 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
Citiraj:
A probaj možda na stranici proizvođača potražiti lokalnog distributera za taj fotić koji želiš ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
i platiti 3000kn za njega? najrađe bi se ryan airom zaletio u london sa onim bolesno jeftinim letovima, otišao do dućana, kupio tamo aparat za 190 funti cca koliko dođe, prošvrljao po londonu, i ajmo nazad. međutim platio bi prevoz aerodrom - london, pa lokalno po londonu, nešto pojest popit, pa natrag, i ode 100 funti. možda odemo turistički u 2. mjesecu jedan đir, ako uleti tako neka ponuda povratne aviokarte za 20tak eura. sve u svemu mi se ne žuri sa kupnjom. a svakih 6 mjeseci izbacuju nove modele, tako da će do ljeta izbacit vjerojatno f700exr, pa bi ovome još više trebala pasti cijena. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|