Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.11.2011., 09:24   #1
Steam Roller
Registered User

Datum registracije: Nov 2011
Problem - baterije BRC 18650

Pozdrav,

Imam problem vezan za svjetiljku Nextorch RT-7. Naime ona koristi dvije svoje originalne baterije Nextorch BRC 18650 3600mAh 3.7V li-ion. Kako mi je jedna od dvije baterije otkazala, kupio sam zamjenske, no međutim sa zamjenskim baterijama ne radi. Radi se o zamjenskim baterijama UltraFire BRC 18650 3600mAh 3.7V li-ion. Otišao sam u trgovinu gdje sam kupio svjetiljku, probali smo nove Nextorch baterije i svjetiljka je radila. Ne bi to bio neki problem da originalne baterije ne koštaju 400 kn (2x200).
Obraćam Vam se u nadi da netko ima alternativno (čitaj jeftinije) rješenje.
> >
PS Mogućnost da su zamjenske baterije neispravne isključio sam jer uredno rade u svjetiljci UltraFire WF-501B.
> >
Lijep pozdrav, Vlado
-->
Pozdrav,

Imam problem vezan za svjetiljku Nextorch RT-7. Naime ona koristi dvije svoje originalne baterije Nextorch BRC 18650 3600mAh 3.7V li-ion. Kako mi je jedna od dvije baterije otkazala, kupio sam zamjenske, no međutim sa zamjenskim baterijama ne radi. Radi se o zamjenskim baterijama UltraFire BRC 18650 3600mAh 3.7V li-ion. Otišao sam u trgovinu gdje sam kupio svjetiljku, probali smo nove Nextorch baterije i svjetiljka je radila. Ne bi to bio neki problem da originalne baterije ne koštaju 400 kn (2x200).
Obraćam Vam se u nadi da netko ima alternativno (čitaj jeftinije) rješenje.
> >
PS Mogućnost da su zamjenske baterije neispravne isključio sam jer uredno rade u svjetiljci UltraFire WF-501B.
> >
Lijep pozdrav, Vlado
Steam Roller je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2011., 09:57   #2
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
dealextreme.com pogledaj, tamo ih imas po povoljnijoj cijeni nego kod nas
cyclone je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.11.2011., 10:13   #3
d4rk_ch1ld
Premium
Moj komp

d4rk_ch1ld's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Prvo pogledajte najbanalniju stvar, dimenzije baterija. Možda su ultrafire manje pa jednostavno nema kontakta. Ako je to problem možeš to riješiti s malim magnetićima. Pošto je ovo vjerujem malo jača svjetiljka možda je problem prejaka struja koju povuče pa se aktivira zaštita na ultrafire. To bi mogao riješiti s nekim boljim baterijama koje imaju veću struju pražnjenja.
Uglavnom jako su ti hvaljene AW baterije koje koriste najkvalitetnije panasonicove ćelije. Za velike struje pražnjenja gledaj AW IMR. Originalne baterije ti vani koštaju oko 20 dolara.
Staro 06.11.2011., 11:20   #4
Steam Roller
Registered User

Datum registracije: Nov 2011
Hvala na odgovorima. Sad vidim da sam pogriješio u prvom postu - originalen baterije imaju 2200mAh, a zamjenske 3600mAh! Ne znam da li to može imati veze...
Steam Roller je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2011., 11:43   #5
d4rk_ch1ld
Premium
Moj komp

d4rk_ch1ld's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Nema veze, čim je veći broj duže će ti svijetliti. Ali ove ultrafire nisu ni blizu kapaciteta koji reklamiraju, imaju ti oko 2500 ako si sretan pa ne dobiješ neki škart. Najveći kapacitet imaju panasonicove ćelije i u 18650 formatu imaju 3100mAh.

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno