|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
molim preporuku za disk, uz par uvjeta...
dakle za početak, pogledao sam 'opće' teme, al nisam znao di da ovo stavim, pa molim moda da seli ako treba. Dakle, krepao mi je moj 7200.10 i tražim disk. Eh sad, par stvari: 1. nisam pri lovi, tak da veliki diskovi otpadaju 2. performanse > pouzdanost > kapacitet > buka Tak da bi me skroz zadovoljio i neki 250 Gb model gledajući malo okolo naišao sam pa kondidata: - samsung spinpoint f3 od 250Gb (cca 240jkn na nabavi.net). - caviar blue (isto nekih 250kn) bacio sam oko i na caviar black, al za početak, nemam SATA3, pa mi to zvuči nekak bacanje novaca. iako, tu na forumu se može naću 640GB za 350 kuna... A opet, s druge strane, to je 100 kuna više od ova dva... HALP edit: eh da, kad bumvelik, kupil si bum SSD. za sad niš ![]()
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
#2 | |||
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
2.Uvjek je dobro imati barem 1 backup najvažnijih podataka, ja imam na 2 ![]() Citiraj:
Citiraj:
SATA3 disk bi radio i na SATA2, možda bi se za taj Black trebalo staviti otraga jumper (spojiti pinove 5 i 6), a možda bi radilo i bez toga. Što se tiće preporuke diska...već netko bude predložio ![]() |
|||
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hvala shan stvar je u tome da sam trenutno stvarno suh s lovom. a i ne vidim poantu čuvanja backupa na ISTOM disku, tak da mi 1tb disk i nije nešto napet. Posebno zato što ne skupljam filmove ili nešto (skinem, pogledam, izbrišem). Osobno bih rađe 2x 500gb nego 1x 1tb
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
![]() op op op vidi šta sam našao: Seagate Momentus - cca 300 kuna za 250 Gb, (odnosno manje povoljniji Momentus thin za 275 za 160 Gb) Zvuči kao sweetspot između SSDa i mehanike, a meni je osobno 250Gb i viš enego dovoljno... onda jednog dana, kad ću ugradeat, samo uzmem caviar green ili blue za storage i miran sam... mišljenja? edit: @coconut: a kajaznam... maksimalno cco 350 kuna? uzmimo i 50 kuna margine, ako se stvarno isplati... al radije bih ostao negdje oko 300 ![]() edit2: uh da, da pojasnim, margina postoji zato da dobijem neki feeling za stanje na tržištu diskova, tak da znam iskoristiti ako uleti kakva prilika tu na oglasima
![]() |
![]() |
#7 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nemaju. Osim toga, ja bi izbjegavao Seagate jer su postali nepouzdani. WD i Samsung su bolji odabir.
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Gle uzmi bilo koji minimalno 500gb disk, svi manji koštaju isto i svi su neisplativi pored 1tb diskova koji dođu oko 400kn. Ako hoćeš pouzdanost i sigurnost podataka treba ti backup. Preformanse kod raznih proizvođača su iste, a za buku mi se najbolji pokazo wd iako je općenito lutrija dobit disk koji ne vibrira (mene osobno to više smeta). |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne vidim potrebu za ovom temom. Odluči koliko najviše možeš izdvojiti za disk, pogledaj koliki kapacitet možeš dobiti za tu lovu i onda gledaj pripadajuću temu s takvim diskovima. Tu pričaš o 250 i o 350 kn što znači jako puno kod diskova.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|