|
![]() |
#1 |
bliss_zg - take, muljanje na tržnici
Datum registracije: Oct 2011
|
Joomla pitanje
Krenuo sam izradivati jedan probni portal u joomli da se upoznam sa alatom, ali zapeo sam vec na samom pocetku na xampp instalaciji. Kada probam pokrenuti apache i mysql ne zeli ih pokrenuti. U cmdu pise da "could't start" |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Možda ih blokira firewall. Probaj to pogledat. Ako nije u tome problem probaj s reinstalacijom ili instaliraj neku drugu verziju. BTW. Naslov teme ti nema neke veze s problemom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() - koji OS? - dal' je instalcija XAMPP-a prosla bez greske? - u kakvom cmdu pise sta tocno kad napises koju naredbu? - jesi citao upute za instalaciju xampp-a prije nego si postao na forum? ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
|
Evo me nazad, ipak koristrim ediit: Znaci prikaze mi na kraju instalacije poruku: "Port 80 or 433 are already in use! Instaling Apache2 service failed" Otvorio sam temu jer sam vidio da nema opcenita tema za pitanja i probleme oko joomla sustava, a posto je on najrasireniji free cms sustav da se tu postaju sva pitanja u vezi njega na jendom mjestu. Sigurno ce biti i sa moje strane jos pokoje pitanje dok budem ulazio u to sve, a vidim da ima ljudi koji znaju i spremni su pomoc pa da se ne ponavljaju problemi. Hvala! Zadnje izmijenjeno od: Take. 02.10.2011. u 21:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bazinga
|
Ček jel si riješio problem ili nisi? Sudeći po ovom boldano smrdi mi da imaš pokrenut Skype. On koristi jedan od tih portova(čini mi se 80). Ok, ime i cilj teme je opravdan, ali prvi post, tj. problem nema nikakve veze s tim CMS-om.
![]() |
#7 | |
|
Citiraj:
Kada udem u control panel od Xamppa pise da mi je Mysql running, dok za Apache ne pise nista, stisnem start i pise da je pokrenut ali i dalje ne stoji running. Isprike onda ako sam krivo otvorio temu ![]() Zab sam napisat da koristim Win7 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Skini wamp, instaliraj, skini joomlu, raspakiraj zip u C:\wamp\www\joomla,pokreni wamp, ukucaj u pretraživač http://localhost/joomla/ i slijedi upute i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bazinga
|
Pošto je tema već aktualna postavit ću tu pitanje. Kako bi bilo najlakše/najbolje napraviti ovakvo nešto? Slike i tekst su linkovi. Nisam se još susretao s nečim takvim, pa mi je malo problem, a treba mi relativno hitno. EDIT: Malo sam nespretno postavio pitanje. Znači znam sve napravit kao što je na slici, ali ne znam kako bi linkao te slike i pripadajući sadržaj. Da li da najprije napišem Article za svaki link, pa onda kad ću kreirati te linkove onda samo zaljepim link od članka? Unaprijed hvala. EDIT 2: Nedoumica rješena uz pomoć člana housel kojem se i ovim putem javno zahvaljujem.
The best place to hide a dead body is page 2 of Google search results. Zadnje izmijenjeno od: sinisa1989. 04.10.2011. u 18:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
Evo zahvaljujem jos jednom na odgovorima svima. Imam drugo pitanje, kako je najbolje integrirati i jel uopce moguce joomla template i vbulletin forum? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Preko komponente JFusion spojiš joomlu i vBulletin. Zatim kad dodaješ link za forum u meniju od joomle, odabereš "frameless". Na taj način dobiješ forum unutar template-a od joomle, pa sve lijepo izgleda istog dizajna (stranica i forum). Ovaj "frameless" nije isto kao ifarme/warpper način. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
|
Citiraj:
Znaci biti ce integrirano, kada se netko rega na naslovnoj odmah ce mu se nickname i avatar preseliti na forum bez potrebe za jos jednim loginom na forum? Evo problem sa wampom, dobivam poruku kada zelim pokrenuti http://localhost/joomla: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Take. 07.10.2011. u 21:27. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Tako je, jedna registracija vrijedi za sve. Samo odrediš koji sustav (vbulletin ili joomla) želiš da bude glavni za provođenje registracija novih korisnika. Vidjet ćeš u postavkama JFusion-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
Hvala, probat cu cim upogonim joomlu. Naime jutros ne dobivam nikakvu poruku, dobivam samo prazan ekran. Probam uci u http://localhost samo da udem u opcije wampa i nemogu ca ni to, samo bijeli ekran se pojavljuje. Otkrio sam u cemu je problem, kako sam imao prije instaliran xamp, deinstalirao sam ga ali mi jos uvijek vuce njegov localhost. kako to rjesiti? Edit: Rjeseno. Treba iskljuciti u Windows features "internet information services" jer i on koristi port 80. Jel moguce skinuti neki template i onda ga urediti po svom gustu? Recimo skinem plavi template, ali ja bi ga u photoshopu preuredio da bude bijeli? Zadnje izmijenjeno od: Take. 08.10.2011. u 13:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Možeš. Čak ti ne treba ni photoshop za to (doduše, ovisi o samom templateu kako je napravljen), već samo izmijeniš CSS vrijednosti za boje. Jedino trebaš tražiti za koji dio template-a je koji CSS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
Citiraj:
Samo jos jedno pitanje prije nego se uhvatim ozbiljnije posla: Na instalaciji novog templeata dobijem error: ( ! ) Notice: Undefined variable: mainmodulesBlocks in C:\wamp\www\joomla\templates\wdb_free_tem_001\php\ function.php on line 22 tako i za line 67, 88. Ti errori sa usklicnikom su preko cijele stranice onda, redaju se jedan za drugim. Ne vidim nikakvu gresku u kodu na toj liniji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
Ocito taj template nije htuio raditi pa sam stavio drugi gdje je sve ok. Ima netko od vas mozda video tutoriale za joomlu? Ali ne da samo povrsno pokazu, naisao sam na neke gdje kaze recimo Menu ( tu se rade meniji i onda tako za svaki izbornik). |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
Nitko? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Bazinga
|
Ne znam za video tutorijale, ali Joomla docs-i su ti korisni. Može se dosta naučiti. http://docs.joomla.org/Getting_Started_with_Joomla! Btw. jel probao netko neki plugin za sadržaj? Pod tim mislim da mi sadržaj ne trpa u tablice nego da radi s divovima i floatom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|