|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
gdje i kako se stisavaju ventovi?
jucer sam kupio coolermasterove 80mm ventove za kuciste one crne najjeftinije i bucni su da cujem komp. u kuhinji i wc kad je upaljen. pa me zanima kako to stisat. spojio sam ih na napajanje preko onih malih adaptorcica 3 to 4 pin adaptor kaj se dobiju uz njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Kako stisati vent? Pa od onih antivibracijskih adaptera (mos mislit) do naravno snizavanja napona na koji je spojen. Napon smanjujes da ga direktno spojis na 5V ili pomocu potencimetra napravis regulator. Daleko najbolje je napraviti stabilizator napona. Posla 20min lemljenja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
pomocu potenciometra. imas ih za kupit u linksu (cca20kn), a mozes kupiti i aerogate ili slicna rjesenja, koja ti omogucuju reguliranje vise ventilatora odjednom. ako pak zelis trajno stisane ventilatore i manji protok, spoji ih na 5 ili 7V ![]()
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nadam se da nece sljedece pitanje biti kako ih spojiti na 7 tj 5 v ali ako ce biti javi se na pm pa cu ti i slike postati ![]()
![]() |
#5 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Codiac ajd ako ti nije problem napravi neki guide pa nek ga moderatori stave ko sticky. Tak da svi znaju kak se to radi(ukjlučujući i mene).
![]() |
#7 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Evo upute: raspored žica u molexu: žuta=12V crna=uzemljenje ( nema napona) crna= uzemljenje crvena=5V s adpetrom 3 pin na molex vent je spojen na žutu i crnu žicu. da bi se vent stavlo na 7V treba: 1. izvaditi konektor crne žice na kojem je vent iz molexa, sa svake strane konektora koji je u molexu nalaze se metalne pločice koje spriječavaju da se konektor izvuče iz molexa, njih se trba s nečime dugačime i špičastim stisnuti prema sredini konektora ( ja upotrebljavam silo) 2. opisanim postupkom učiniti isto s konektorm na crvenoj žici 3. metelne pločice ( kočine) ponovno izvuči van 4. umetnuti konektro s crnom žicom na mjesto gdje je bila crvena 5. crvenu tamo gdje je crna. za 5V 1. Žutu žicu prebaciti na mjesto crvena 2.crvenu na mjeso žute.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Jel postoji mogučnost da se nešta sjebe ako se krivo spoji? Recimo da se napravi kratki spoj pa povuče ostatak komponenti?
![]() |
#9 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
napajanja imaju zatitu od KS-a(kratki spoj)on nastaje kada se spoje - i + grane ISTOG izvora...a posto se - ne korisi previse vise u kompovima je malo vjerojatno ![]() uglavnom buba je gore napisao dobar post o tome...a i isus ti je reko sve pukni vent na 7 v ili si kupi svjetlece koji su dobri... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() Po meni je najbolje rješenje CM Aerogate I ili nešto slično. Nije toliko skup, a prođe se bez lemljenja, čupanja žica, riskiranja života i sličnih pi**arija. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005