|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
(riješeno) G-Parted ne prepoznaje particije na internom HDD-u
situacija je ovakva. imam disk, NTFS, sistemski.... jedna particija je primary od recimo 100 GB, onda imamo extended dio koji je napravljen od dvije particije... ja bi htio ovu particiju u sredini obrisati i proširiti primarnu... dakle da mi ostane prva sistemska, prosirim ju na drugu iz extended dijela, a treca isto da ostane jer ima na njoj podataka koje nemam gdje backupirati. E sad, probao sam G-Parted dignuti, Live CD, ali kao da mi ne prepoznaje file system... s druge strane, imam i externi disk, isto NTFS, koji se uredno vidi, cak i koliko je zauzece particije prikazuje... a na ovom disku unutar kompa samo vidim particije i pored svake onaj usklicnik s upozorenjem. Probao sam desni klik - properties na jednu od tih particija, kaze da kao ima nekih problema sa ntfsprog paketom... kako onda moze procitati ovo sa externog diska? jel moze biti da je problem u tome sto je ovaj interni disk dio RAID polja koji je Degraded (krepao jedan disk pa sam ga moral izvadit van)? i na kraju, na koji nacin da odradim to resizeanje particija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Probaj skinuti partedmagic ili podigni ubuntu live cd ako imaš pri ruci (na njemu je gparted standardan alat). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
na kraju sam rijesio tak da sam na taj disk koji se ne cita kako treba stavio boot flag... onda je sve proradilo kako treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
pa kak ti ide particijska shema? kakav ti je /etc/fstab? |
![]() |
![]() |
|
|