|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Thinkpad Edge E320 i problemi
Jučer kupio laptop ali sad imam neke probleme koje ne znam kako riješiti ![]() 1) Wirelles se nakon sleepa (kad zapoklopim laptop) neće ponovno paliti....To je Intelov WIFI 1000 BGN, zadnji driveri.....Maknuo sam u device manageru pod karticom u power managementu "allow the computer to turn device to save power" ali to i dalje ne pomaže.... Kolkko sam vidio na netu ima dost takvih problema, najviše se s ovom kvačicom riješi, ali meni nije.... 2) Desilo mi se par puta da nešto skopiram na usb stick pa mi na laptopu stick postane potpuno "neupotrebljiv"....vidi se direktorij ali se ne može pokrenuti ništa na njemu dok se ponovno ne formatira..... To mi se dogodilo dva puta, robao sam sad to ponoviti ali nisam uspio....ne znam sad o kakvoj situaciji to ovisi..... 3) Imam u device manageru jedan "PCi simple communication controller" neinstaliran ali ne znam na šta seto odnosi....update mi ne povuče a od drivera ne znam što još instalirati - laptop nema modem..... Windowsi su 7 x64....... Laptop - http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/c...90F7A68D008134 S obzirom da mi je ovo prvi laptop svaka pomoć je dobrodošla ![]() (nisam znao dal da to tu stavim ili pod "Hardverske probleme") Zadnje izmijenjeno od: denied. 13.08.2011. u 10:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Očito nisi odradio instalaciju kako treba, za "PCi simple communication controller" otvori Device ID pa se po tome može detektirat o ćemu se radi i odg. drajver. Problem sa wireless - om koji opisuješ je čest kad drajver nije dobro napisan. Instaliraj njihov Power Menager. Na support stranici ima više opcija za wireless: ThinkPad 2x2 11a/b/g/n Wireless LAN PCI Express Half Mini Card Adapter ili ThinkPad 1x1 11b/g/n Wireless LAN PCI Express Half Mini Card Adapter. Vidi koju karticu imaš, izvadi i za nju Device ID, za prvu "zadnji" drajver je 7zw802ww.exe - 5.60.350.21 - 12 Apr 2011. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Jesi li probao instalirati System Update 4.0? Zapravo ona detektira i skida potrebne drivere, utily itd.. Možeš odabrati što želiš instalirati preko nje.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
A zavisi koji hw točno imaš u lapu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Riješio sam se "PCi simple communication controller-a" - to je bio taj "ThinkPad 2x2 11a/b/g/n Wireless LAN PCI Express Half Mini Card Adapter "...ali i dalje se ne diže wlan nakon sleepa.....DAMN!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Sad nakon ljutnje daj što više informacija o ugrađenoj wireless kartici (da si ne činim suvišan dl. "sitnice" od 235 Mb), navedi puno ime i puni Device ID. Evo ovde pregledno službeni support za taj model: http://206.17.82.1/en_US/research/hi...DocID=HT051605 šta si od toga instalirao ? jesi instalirao njihov Power Manager ? ovaj update je i nije vezan za opisani problem, možda pomogne: http://support.lenovo.com/en_US/down...DocID=DS013949 (opet "sitnica" od 344 Mb). Dok ne daš traženi info, možda drajver sa ove stranice odgovara, po brojevima se čini da je noviji: http://driverscollection.com/?H=Thin...SS=Windows%207 Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.08.2011. u 00:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Instalirao sam apsolutno sve s Lenovo stranice (od drivera, updatea - i ono što si postao)....osim nekih security điđa što mi ne treba.... Kartica je "Intel WIFI Link 1000BGN" - gdje se nađe Device ID? Ima brdo kategorija pod detaljima u propertiesima od kartice.... Svi driveri su zadnji - provjeravao sam još na intelovoj stranici, onaj power management je instaliran (driveri i aplikacija), windowsi skroz apdejtani... Još ću vidjeti što pišu na Lenovom forumu, a ako ne nađem budem i postao tamo pa ćemo vidjeti.....ne vjerujem da je kartica u banani (nisam valjda takav baksuz) nego mi samo je stvar samo u nekoj postavci...budem pogledao danas što ima i u biosu.... ![]() EDIT: Sad sam išao pogledati onaj win update "Enabling Wake on LAN from Standby for ENERGY STAR Version 4.0" i sad vidim da fajl ima pola mege....sad ću vidjeti na netu jel fajl ima pol mege (pa su krivo napisali) ili ima 344megi pa su krivi stavili.... Krivo su napisali - nije 344MB nego kB..... Zadnje izmijenjeno od: denied. 16.08.2011. u 20:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
to bi trebalo riješiti ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|