|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
ITX ploča u IBM 8183 kućište?
Zna li netko može li se ITX ploča (17x17cm) ugraditi u IBM 8183 (M50) kućište? S tim da pod ugraditi mislim na plug/play bez previše rezanja i prepravljanja. ![]() Hvala Zadnje izmijenjeno od: svakak. 20.08.2011. u 20:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
http://www.flickr.com/photos/30825931@N06/4942540039/ http://www.evertek.com/LargePic.asp?...NX-1B-soft.jpg Otvori pa vidi/izmjeri... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 21.08.2011. u 14:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da plug/play nebu išlo, ITX mobo će stati ali "problem" su pozicije rupa za učvrščenje (mounting holes) tj. treba precizno napravit nove rupe + navoj za mobo odstojnike. Evo specifikacije (sa mjerama za ITX): mini_itx_spec_V1_1.pdf ili noviji: Mini_ITX_Spec_V2_0.pdf. IBM 8183 spada u S50 SFF (Small Form Factor) sa custom rasporedom rupa. Ako imaš mota i znanja, željeno bi se moglo napraviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Malo sam detaljnije mjerio i čini mi se da će najviše problema stvarati pozicija memorije na većini ITX ploča. Taman gdje stoji memorija je HDD i mislim da za memoriju nema mjesta. Ideja mi je bila smanjiti potrošnju sadašnjeg torrent/web/file servera u kojem je P4 2.0 GHz. Izračunao sam da bih samo s promjenom procesora (a samim time i ploče) uštedio 300kn struje godišnje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
U tom kučištu iznad memorije ti može biti jedino floppy koji samo skineš i makneš jer ionako je za laptop. Problem bi ti mogo bit konektor za napajanje jer ploče imaju napajanje iza te memorije a u kučištu ti je kratak konektor jer je odma do optike konektor za napajanje, ali opet i to se rješi sa adapterom 20>24 pin-a s kojim dobiješ tih par cm koliko ti treba ![]() Ostalo ne bi trebalo biti problem, ja bi jedino još izbušio poklopac iznad coolera od procesora ili stavio neki tankiventilator da hladi jer nemaš protok zraka unutra . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|