|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Canon MF4570dn
Poštovani, imam doticni printer Canon MF4570dn koji sam spojio na svoju lan mrežu i printer uredno povuce postavke: IP, DNS, difoltni getwey, i sve što ide, ali ga ne mogu spojiti sa ni jednim računalom. Kad krenem uštimavanje printer preko IP prikljucka komp kaže da na toj IP adresi nema ništa. Kad iz cmd-a pingam printer on se uredno javlja, kad sa printera pingam neki IP (recimo startni 192.168.2.1, kaže host odgovara na poziv)! U principu se radi, ali ne radi!! Ako netko zna ili se susreo sa istim problemom neka pomaga! Hvala vam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
Koji windowsi i da li je pokrenut standardni setup ili se ručno pokušava instalirati printer?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
5 mašina je u uredu ima win xp i win 7. pokretao sam instalaciju rucno i preko instalaciskog cd-a od canona i ne trza. Da napomenem u mreži imam spojen i jedna hp printer koji radi normalno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo printeru definiraj tj. postavi fiksne mrežne postavke, kod printera ne igra automatic (idiot). Ako se netko priključi temi pa predloži da u router - u koristi opciju (koju neki imaju a neki ne) da "tom i tom" uređaju (po MAC adresi) DHCP Server uvijek dodjeljuje istu ip adresu, zapravo dobiješ kao da si fiksno postavio nije siguro da će "stvar" radit. Dakle, Auto Obtain=Off, postavi manualno IPv4, IPv6 deaktiviraj. Slijedeće trebaš odabrat / podesit koji protokol ćeš koristit za print (LPD, RAW, WSD). Obrati pažnju da je samo jedna opcija aktivna a druge neaktivne, preporuka postavi RAW tip. Sada na kompu (jasno na svakom posebno) instaliraš drajver. Sad zavisi koliko je install rutina pametna ili glupa ovisi hoće li se sve "samo" postavit ili ćeš malo manovalit. Ako je drugi slučaj onda napravi: - instaliraj kao da je printer spojen lokalno (USB) na komp - napravi kopiju "printera" u Printers sekciji kontrol panela - tom kopiranom promjeni Port tako da ukazuje na IP adresu printera i postavi da koristi RAW protokol, vidi Specifying Computer Settings u manualu - nekad treba i to napomenit, postaviš da je taj defaultni printer Ako nemaš manual skini ga sa ove stranice (File Name: MF4570dn_e-Manual_en_us_2.exe), arhiva sa manualom u html formatu. Tu sve piše. Kako kaže ona zlobna, manuali postoje da bi se čitali. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Hvala na odgovoru! Ali sve od navedenog sam provao. Osim instalacije printera kako da je usb, još cu to provati, pa javim! Inace procitao manual, provao automatik, rucno....sve kako piše, ali nece mrda! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
koju gresku ti javi kod instalacije kada pocne searchati printer? mozes nabaciti screenshotove dijela instalacije kad se pocne ticati network postavki? ili ti ne dopusta rucno bacanje IP-a nego sam proba prvo potraziti. Neki HP-ovi printeri mi uopce nisu dopustali rucno namjestanje tokom instalacije na PC-u nego bi cijeli broadcast domenu pretrazivali ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|