|
![]() |
#1 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Kako do "Service Menu" na ovom TV-u?
Lijep pozdrav. Imam jedan tv, točnije Telefunken Cinevision 20 (CRT) kod kojeg bi htio ući u service menu. Našao sam za mnoge televizore kombinacije kako do service menu-a no nazalost za ovaj tv nisam. Ako itko zna ili ima prijedlog, dobro bi mi dosao. Hvala. LP
![]() |
#2 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() Stari Funkeni su imali kombinacije Vol + Mute + neki broj - obicno iz standby dremuckanja. Ali tvoj model je vec odavno bio u Thomson grupi (Nordmende, Saba, Telefunken...) pa bi ga trebao jednako gledati pretrazivanjem kao i Telefunken. Probiraj ove kombinacije. Inace taj mestar mi je 90-tih na email (na pocetku ti stoji) pomogao naci 'meni' za jednog cudnog Blaupunkta koji je dijelo garderobu s Panasonjarom. Mozes ga pitati ako ti ponudjeno ne pomogne. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..dno
|
Uspio. No nazalost nisam nasao ono sta sam trazio ni u service modu..kontrolu boja. Ima li tko ideju kako bi mogao kontrolirati boje. Moze cak preporuka softwarea jer se slika iskljucivo prenosi preko kompa. Uglavnom neki software koji ce video out-u na kompu dodati malo plave boje da se slika unormali..tj. cisto da mogu podesiti sliku da su boje normalne, a ne da mi je sve u zuckastom tonu. btw. Visage - puno hvala.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Ukoliko u service modu nema regulacije boje, onda je ona rješena manuelno. Trebao bi otvoriti TV i na pločici (grlo ekrana) pronaći trimer potenciometre, te pokušati izvršiti korekcije. Također u service meniu provjero da li ima opcija "tint", preko nje se dijelom može pojačati plavo. Zadnje izmijenjeno od: begi. 23.05.2011. u 15:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
..dno
|
Ne, nema tint-a. Dobio sam koliko toliko ok rezultat s instalacijom QuickGamma takod a necu trebati otvarati tv.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|