Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.04.2011., 23:37   #1
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Kako do "Service Menu" na ovom TV-u?

Lijep pozdrav. Imam jedan tv, točnije Telefunken Cinevision 20 (CRT) kod kojeg bi htio ući u service menu. Našao sam za mnoge televizore kombinacije kako do service menu-a no nazalost za ovaj tv nisam. Ako itko zna ili ima prijedlog, dobro bi mi dosao. Hvala. LP
Staro 01.05.2011., 00:04   #2
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova
Lijep pozdrav. Imam jedan tv, točnije Telefunken Cinevision 20 (CRT) kod kojeg bi htio ući u service menu. Našao sam za mnoge televizore kombinacije kako do service menu-a no nazalost za ovaj tv nisam. Ako itko zna ili ima prijedlog, dobro bi mi dosao. Hvala. LP
Hm, Cinevision mi bas ne zvuci iz zlatnih dana, pa pretpostavljam da je ovostoljetni model?

Stari Funkeni su imali kombinacije Vol + Mute + neki broj - obicno iz standby dremuckanja. Ali tvoj model je vec odavno bio u Thomson grupi (Nordmende, Saba, Telefunken...) pa bi ga trebao jednako gledati pretrazivanjem kao i Telefunken. Probiraj ove kombinacije. Inace taj mestar mi je 90-tih na email (na pocetku ti stoji) pomogao naci 'meni' za jednog cudnog Blaupunkta koji je dijelo garderobu s Panasonjarom. Mozes ga pitati ako ti ponudjeno ne pomogne.
Visage je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.05.2011., 13:10   #3
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Uspio. No nazalost nisam nasao ono sta sam trazio ni u service modu..kontrolu boja.
Ima li tko ideju kako bi mogao kontrolirati boje. Moze cak preporuka softwarea jer se slika iskljucivo prenosi preko kompa. Uglavnom neki software koji ce video out-u na kompu dodati malo plave boje da se slika unormali..tj. cisto da mogu podesiti sliku da su boje normalne, a ne da mi je sve u zuckastom tonu.

btw. Visage - puno hvala.
Staro 23.05.2011., 14:47   #4
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Možda malo glupo pitanje ali me zanima jesi li probao u drajverima grafičke kartice na kompaču dodati malo plave boje? Nisu dobri rezultati?
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2011., 15:19   #5
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Ukoliko u service modu nema regulacije boje, onda je ona rješena manuelno. Trebao bi otvoriti TV i na pločici (grlo ekrana) pronaći trimer potenciometre, te pokušati izvršiti korekcije. Također u service meniu provjero da li ima opcija "tint", preko nje se dijelom može pojačati plavo.

Zadnje izmijenjeno od: begi. 23.05.2011. u 15:50.
begi je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2011., 12:43   #6
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Ne, nema tint-a. Dobio sam koliko toliko ok rezultat s instalacijom QuickGamma takod a necu trebati otvarati tv.
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno