|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Šta znači "memtest"?
Neki dan mi je prijatelj rekao da "provrtim" memtest. Šta to znači i kako se radi? Unaprijed Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
....radi se o programu za testiranje ispravnosti memorije......skineš program....snimiš ga na cd..i testiraš memoriju..pustiš ga da se vrti duže bar 5-6 sati.....ako je mema ispravna ne bi triba izbacit nijednu grešku(čini mi se da to tako ide neka me neko ispravi ako nisam u pravu)...da i mislin da tribaš u biosu stavit boot sa cd-a(ne sjećam se samo sam jednom vrtio memtest)......... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Memtest znači MemoryTesting.... Kak mu i ime govori, program za testiranje memorije, tj ispravnosti iste, a moreš ga skinuti tu. Postoji i verzija za testiranje unutar Windowsa, tj. kad je operativni sustav pokrenut. Većina ljudi koristi Memtest86, a koristi se tak da se ISO (image-file) pomoću nekog program za prženje snimi na CD, nakon toga u BIOS-u podesiš da se boota-a s CD-a i pokreneš Memtest86. Naravno, čim više prijelaza Memtest86 odvrti tim bolje, makar neki puta zna javiti grešku, ako je npr. memorija prežestoka sclockana ili su pak latencije prežestoke, pa ih je potrebno malo olabaviti, tj. s npr. 2-3-2-5 podesiti na npr. 2.5-3-3-6. EDIT: alimilano me pretekel ![]() EDIT 2: @ Hamm More se bootati s diskete, ja sam navel CD je mi je prvo palo na pemt, a i ima dosta ljudi koji više ne koriste diskete, tj. floppy-drive....uglavnom kak kome paše. Zadnje izmijenjeno od: McG. 03.06.2006. u 17:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Hvala vam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Moj se memtest ne snima na nikakve cd-e,flopyje ect.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A niko ne spominje stick... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
externi hard , umrezivanje s susedom s treceg kata prek wirelessa, itd |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Vec sam dva puta przio cd i stavio da mi buta s cd-a ali nece.Uvijek ode na windowse.u cemu je problem? edit:rijeseno u tijeku je test Zadnje izmijenjeno od: NemoRS. 28.05.2011. u 10:14. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|