|
![]() |
#1 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Foxconn AHD1S-K - napokon Fusion
Zanimljiva platforma svakako. Znam da ste napomenuli u članku da će se testovi proširivati kako novi proizvodi budu dobavljivi ali samo jedna opaska. Citiram, "Kao što vidimo svog je protivnka, Atoma N450 lako pobijedio, dok je po očekivanju od desktop procesora dosta slabiji." Posto je N450 jednojezgreni procesor, pravi protivnik ovog APUa je Atom D510 uparen sa ION(2) grafikom. Navedena kombinacija je cjenovno tu negdje sa AMDom a bez IONa cak i jeftnija (gledajuci cijene na Nabavi). Naravno, ja navijam za AMD jer ce konkurencija u konacnici donijeti bolje a jeftinije proizvode. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
Je, a šteta je da nema USB 3.0 i više SATA konektora. Kad dođu ostale ploče do nas, za nekh 150-200 kn više i to će ući u igru, tak da... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Dobar članak, solidna ploča, al cijena je malo visoka po meni. Tko si može priuštiti da ide na mATX, s malo mašte za 100€ (a pitanje je hoće li biti kod nas 100€ kako kaže tor) se može složiti jače i kompletnije rješenje. Al dobro, tome je zaslužna visoka cijena atom ploča.
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
100 € je navedeno kao okvirna cijena, prave se cijene još ne znaju, ali mislim da će ova Foxconnica biti ispod te cijene. No slažem se da je 100 € malo visoko. Asusova E35M1-I Deluxe koju testiram ima i USB3.0 i Bluetooth i WiFi i hrpu druge opreme ali i košta oko 140 € u Njemačkoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Zato što je ASUS. Kad dođe još konkurencije sve će to doći na svoje, i biće super "kompleta" za ispod 800 kuna.
![]() |
#6 |
Administrator
|
Asrokica kod nas dođe 870 kn. A ovo što Krešo kaže za Asusa, e to bi bilo to. Čim to dođe kod nas, prodajem glavni komp i odoh na nešto tipa asusa. USB 3.0, BT, WiFi - to je to, uz ovo ostalo. Naravno, kad se cijena spusti ispod somića. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Ta asrokica izgleda puno bolje od recenzirane Foxconn ploče, izuzev ovog ogromnog pasivnog hladnjaka a vjerujem da će cijene biti slične ako se potonja uopće pojavi kod nas u trgovini. Asusica je klasa iznad, samo sve ovisi o kretanju cijene za iste. Ako cijena bude previsoka, odnosno ostane na sadašnjima, oduševljenje će biti puno manje. @Krešo Da li postoji neka mogućnost za neki skori roundup kućišta/napajanja dostupnih kod nas upravo za takve male ploče.
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
|
je, sad ti radi pod ovim temperaturama tri tjedna bez problema ![]() ![]() Općenito je loša ponuda ITX kućišta, pa i vani. Sve ono što mi se svidjelo - pre, pre, pre skupo je. Hoću dobar komad lima koji ću staviti u dnevnu sobu, da to liči na nešto. Ovi Linkworld i slični su totalno ružni i nimalo praktični, a to je to što se da dobaviti kod nas (3-4 modela i bok). Vani sam našao masu shopova s dostavom kod nas, no po razumnim cijenama i nema baš nešto izbora, sve što valja je debelo preko 100 USD, što je puno previše za tako nešto. A i koliko sam vidio po slikama, kvaliteta čak i tih skupljih modela nije baš nešto... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Slažem se! Ja sam svojevremeno htio HTPC od tak nečeg napravit. Samo tada je ponuda HWa prije 2.5 godine bila također loša (uz kučišta). Moram samo reći. Ono kaj meni također fali kod nas su kučišta koja se mogu montirati na stražnju stranu monitora (VESA mounts). (bilo matx ili mitx). Wireless USB miš i tipkovnica, u BIOS-u paljenje preko tipkovnice i voila. Koliko god mi lijepo izgleda malo fensi kučište na stolu, još mi bolje izgleda da ga nema uopće. Kaj se tiče ventova. ja osobno nemam apsolutno ništa protiv jednog velikog venta na 5V. Praktički nečujno + više nego dovoljno airflowa i za disk i za cpu-gpu/mbo/ram |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
|
Je, to je i više nego dovoljno. Meni je cilj od ovoga složiti glavni komp, sasvim mi je dovoljan za moje potrebe. Kad samo pogledaš što su utrpali u tako malo čudo, a za što je sve sposobno - m r a k. No onda hoću da bude lepi i mali, slim optika, jebač od kućišta, tiho, SSD tranu i vozi. Nije mi nužno da ide na VESA mount, nek se vidi (ako već kućište liči na nešto) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Šteta što nema kućišta, to je jedan veliki minus. A i ako već moram potrošit 100€ na kućište, onda ću se javit dunieku da mi napravi onakvo kakvo hoću ![]() Citiraj:
Što vrijedi Foxconnu što je fanless kad se pregrijava, 1 veći vent na 5V na Asrocka i kamilica. Svejedno to moraš napraviti i sa Foxconnom!
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Za koji dan bude u kućištu sa 120mm koji lagano piri po svemu. Sada je disk najveći problem, WD 2.5" brusilica. ![]() Neki 16GB 1.8" SSD bi lijepo legao. Od kućišta mi se dopala jedino Antec ISK serija(zbog relativno niske cijene i uključenog PSU-a). To bi se čak dalo dobaviti kod nas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
Pa to mi najbolja fora. Kada zbrojim mitx + case + napajanje (ako ide posebno) + slim optika (nedajbože bluray) + 2.5" disk (ili SSD) Odjednom vidim da za skoro istu cifru mogu dobiti matx ili full atx htpc kučište boljih perfomansi, te od istog napraviti gaming HTPC sa hddvd/bluray ili bluray optikanerom. (osobno, kaj se mjesta tiče takvo kučište će uvijek naći upareno sa nekom linijskom komponentom te se neće razlikovati od nje) Jednostavno mi ova mitx čuda uvijek ušećere tako lijepo sa cijenom da mi se javlja gorespomenuta dilema. |
![]() |
![]() |
#17 |
Administrator
|
Ma naravno, moš naručiš još special case kod dunieka, pa cijelu priču još više poskupiti. Fora je što možeš sastaviti mali, eko, potpuno funkcionalan i "normalan" desktop komp za male pare ili otići u drugu krajnost i utuć hrpu para i imati nešto spešl. Imaš izbora, pa tko što voli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() ugl, ovo pod "moj komp" je u A+ CS-GL3 ![]() thx @Pupo zasad je sve na 5v (osim grafe) i sve default. pravi test stize za koja 3-4 mjeseca ![]() Zadnje izmijenjeno od: domis. 04.03.2011. u 02:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Onima kojima treba, kupite si vanjsku USB optiku, bilo slim ili obicnu. Ovaj Antec ISK-100 odlicno izgleda, mozda najbolje ako se u obzir ne uzmu custom made ITX kucista. Al bi mu kod nas cijena bila i mozda visa od preracunato 100 dolara. Sto nisu bas mali novci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() Uvijek mi je želja doći držati prezentaciju iz neke IT teme na taj način da se pojavim pred laptopom. Umjesto USB sticka uštekat USB floppy i gurnut disketu sa ppt-om :P |
|
![]() |
![]() |
#22 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#23 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
evo baš zgotovih jednu fusion kutijicu.... 1000ipo kuna.... plus 1kn za t-comov disk 320GB (unutra je wd scorpio blue)..... stavija w7 i radi ko urica....... ![]() ![]() je da izgleda smišno kraj lc10 sa x4, 6870, 3,5tera diskovlja i xonar st..... ![]() ali radi..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Čemu 4x1GB kad imaš samo dva slota? ![]()
![]() |
#25 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#26 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Meni se definitivno najpraktičnije čili LianLi PC-Q7. Za ITX je, a opet ide full ATX napajanje u njega i optika. A i cijena nije prestrašna, s obzirom da se radi o Lian-u ... oko 480kn je crno u Linksu. Ima crveni ja Jubito-u: http://www.youtube.com/watch?v=o8rMa-QMlGQ Kad se sve zbroji i oduzme, to je najisplativija varijanta. Neko tiho <400W napajanje, Samsung ili Caviar Green na gumenim distancerima, regularna optika ... a opet dovoljno prozračno. Zadnje izmijenjeno od: stef. 06.03.2011. u 22:45. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|