Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.03.2011., 05:31   #1
Micho25
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2011
Otvaranje porta (port forward) problem

Pozz, nadam se da ne smeta što mi je ovo prvi post ovdje i već tražim pomoć. Eto, nikako da otvorim port na Thomson TG782 routeru, pretražio sam i pratio sve upute na ovom forumu i na Google-u i na portforward.com ali ništa, nikako, već nekoliko dana pokušavam. Čini mi se da bi mogući problem mogao biti što na Thomsonovoj stranici u postavkama za Game or Application Definition pod prazno mjesto Translate To ... ne mogu upisati svoj cijeli IP kao što je recimo navedeno na PF tutorijalu i jasno pokazano slikom već mogu upisati samo 5 znamenki. Evo i slike pa pogledajte. OS je Windows 7 x64 SP1 i njegov firewall je isključen a AV je ESET i firewall mu je podešen pravilno, čak sam ga i isključio ali ne pomaže, port i dalje zatvoren.

EDIT: Port mi treba za uTorrent.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Izrezak1.PNG‎
Views:	196
Size:	26.9 kB
ID:	11588   Click image for larger version

Name:	Izrezak2.PNG‎
Views:	191
Size:	250.2 kB
ID:	11589  
Micho25 je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2011., 12:14   #2
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Krivo ukucavaš... tu trebaš samo ukucati port dva puta, kao što si već i napravio. Tako kreiraš port i onda moraš napraviti assign port-a na IP adresu koju želiš
Alister je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.03.2011., 14:17   #3
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
U "Translate to..." upisi port koji otvaras te udaris "add" te ce ti gore dodati port. Pod port range u obje kucice naravno upises isti port koji otvaras.
Nakon toga odes na "Assign a game or application to a local network device", prebciti ce te na prvu stranicu gdje odaberes program te opet odaberes "Add" i to je to.

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2011., 18:13   #4
Micho25
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2011
@ win32, evo, dobio sam napokon neka poboljšanja tvojim uputama. U Port Checkeru mi sad po prvi put pokazuje da mi je port otvoren ali seed i dalje ne ide, tj. ide ali nakratko nako skidanja i onda opet stoji. Test u uTorrentu mi pokazuje da je port i dalje zatvoren a pokazuje mi i da i download nije podešen kako treba ali bez obzira na to skidam punom brzinom, evo slike pa reci šta dalje.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	PF.PNG‎
Views:	173
Size:	79.7 kB
ID:	11594   Click image for larger version

Name:	uTorrent.PNG‎
Views:	170
Size:	58.2 kB
ID:	11595  
Micho25 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor