|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Microsoft UAA Bus Driver For HD Audio
Čudan problem. U device manageru mi se ovaj driver javlja dva puta. Matična je GIGABYTE P35C-DS3R s integriranom Realtek zvučnom koja radi bez problema. Međutim, pod OTHER DEVICES mi stoji "audio device on high definition audio bus". Ukoliko pokušam instalirati ručno realtek drivere, sustav se naravno ruši. Pošto je sve novo nije mi bilo teško staviti svježe WinXP, zatim chipset drivere (s original DVD-a), Microsoft UAA driver, pa Realtek drivere - problem je i dalje prisutan. Ne znam koliko je moguće da je PCI zvučna karta (Emu 1212m) uzrok tomu - dakako, i ona radi bez beda sa svojim driverima. Ideja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Kada nabaciš Wine onda imaš onu opciju na DVD-u za automatsku instalaciju driver a manualnu onda ne radi međutim kad sam stavio automatsku odma je proradilo bez problema.Probaj tako meni je pomoglo! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Molim pomoć
Stavljam novu verziju XP SP3. Na kompu je matična Gigabyte P35-DS3R s integriranom Realtek zvučnom. Sve radi super s XP SP2, ali problem je s SP3. Poslije instalacije Windowsa krenem s Instalacijom driver-a (Microsoft UAA Bus driver for High Definition Audio) ispod kojeg piše:The Microsoft UAA (Universal Audio Architecture) Bus driver provides support for High Definition Audio (Azalia). This driver is designed to work with the following versions of Windows: 1.Microsoft Windows Server 2003 2.Microsoft Windows XP Service Pack 1/2 (SP1/SP2) 3.Microsoft Windows 2000 Service Pack 4 (SP4) Pošto su moji XP s SP3 naravno PROBLEM. Kad instaliram driver i poslje njega audio driver u devise menageru mi je pod zvučnom karticom žuti uskličnik? Zna li tko kako riješit problem? Postoji li verzija tog drivera za SP3??? Skinuo sam s neta neki prilagođeni (Hot Fix) neznam ni kaj je to. Radi ali nemogu instalirati program od zvučne. Znači kad instaliram taj prilagođeni Hot Fix zvuk proradi ali nemogu instalirati software od zvučne kartice. Zna li tko riješenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Ako sam te skužio dobro ne treba uopće instalirati (Microsoft UAA Bus driver for High Definition Audio) nego samo audio driver i to je to??? Zadnje izmijenjeno od: Medjo. 18.01.2010. u 13:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Datum registracije: Aug 2009
|
Zz ekipa! Prema preporuci i u skladu s budgetom, stržio polovnu Gigabyte Radeon 3870HD, 512MB i vrti sve u 16... (DA, znam da bi bila bolja neka od crvenih varijanti, al ova je uletila ![]() Pojavio mi se problemček kad sam deinstalirao Nvidijine drivere od stare GF 7300LE i postavio ATI-jeve, grafa radi ko vurica, ali mi se počeo paliti obavjesni balon "found new hardware" - PCI device... ide procedura instalacije dalje, pa mi nudi instalaciju s CD-a (kojeg nemam, pa s neta, a neće se spojiti... FINISH..., sve zajedno NJESRA!!! A na kraju ovo: "Your hardware is instaled but might not work properly. windows has finished installing new devices. The software that supports your device requires that you restart your computer. You must restart your computer before the new settings will take effect. do you want to restart your computer now?" Krenem sa istraživanjem PCex foruma ![]() ![]() ![]() Ovaj s uskličnikom ima u General tabu properties-a, Location: PCI bus 5, device 0, function 1 "this device cannot find enough free resources that it can use. (code12) If you want to use this device, you will need to disable one of the other devices on this system" i ako sam dobro skužio s foruma, on je došao sa ATI-jem, a drugi ima Location: PCI bus 0, device 27, function 0 "This device is working properly." I taj je valjda stari... Najbolje je to što zvuk uredno radi, al mi se s vremena na vrijeme komp smrzne. Našao sam jedno sto topica o UAAbusdriver problemima i ovaj je jedini sličan mome... Probao sam po sistemu pokušaja i pogreške obrisati onaj prvi i nakon restarta, ponovo procedura instalacije s istim tijekom kao na početku... Onda sam skinuo MS-ov UAAbusdriver motherboard_driver_audio_microsoft_bus, 27,4MB) i Realtek-ov hotfix (sp33867, 54.2MB) i instalirao ih, al mi taj balon i dalje iskače svaki put kad upalim konfu... nisam htio dalje muljaviti da nešto ne sprćkam, nego radije pitati, umjesto plakati ![]() Može li biti da je problem što pored orig windows audio managera imam i Realtek HD audio manager, pa su možda i oni u konfliktu, al to mi je došlo s kompom, pa nisam siguran, možda baljezgam, pa EDUCIRAJTE ME, PLZZZZZZ!!! ![]() Imam XPpro, SP3 i brijem da bi možda trebao deinst ovaj drugi jer ima function 0, al kao što rekoh, trebam potvrdu ili demanti nekoga ko se žišku... ![]() Aj, Zz!!!
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
probaj sa ATI HDMI audio driverom koji skineš posebno sa oficijalne stranice |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
tamo imaš 2 drivera sta piše HDMI, ja sam skinuo oba i instalirao i nema vise da mi prijavi nedostatak toga drivera. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
Slučajno sam postao 2 puta... ![]()
Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers! Zadnje izmijenjeno od: O9g1. 11.09.2010. u 12:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
Skinuo i instalirao ATI HDMI audio driver sa oficijalne stranice i NIŠŠŠŠ! Onda opet pokušajem i pogreškom prvo disable-am onaj drugi UAA koji je radio ispravno, update-am driver onog sa uskličnikom i opet isto, uskličnik stoji ko kuća... ![]() Sada tog istog drugog obrišem i ponovo update prvog i jope isto... ovo postaje već poprilično annoying ![]() ![]() ![]() Sad više nemam ideje šta još pokušati, možda sam do sada napravio neki krivi korak, pa zato ne uspjevam... ne znam... zvuk svedno radi ko da niš nije ni bilo, al kad mi je sve ostalo dobro, htio bi i ovo srediti... POMMMMAAAAGAJTEEEEEE, PLIZZ!!! ![]() Možda da probam obrisati oba, pa novi instal, al bi mi neko trebao reći dali trebam brisati još štogod uz to or whatever... ![]() Z!
![]() |
#14 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Sad ti je najbolje unistallat to sve (pocistit driver cleanerom), i onda instaliraz zadnje drajvere s neta.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
|
Kojim? Imam PCsuite2009 koji ima i Registrybooster uključen, jel on OK za to ili preporučaš neki drugi? Citiraj:
![]() Ima li smisla da kada deinstaliram oba UAA, probam instalirati sa originalnog CD-a od grafe? Samo sada kad skinem stari, valjda neće biti konflikata s nečim drugim... Pozz
Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers! Zadnje izmijenjeno od: O9g1. 11.09.2010. u 15:11. Razlog: dopuna |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Rekao sam ti povise.. Revo unistaller i Driver cleaner je sve sto ti treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
Ima'l neko vaaaaakiiiiiiiiiiiiii??? HEH, neznam sad odkud početi... ![]() Pokušao JOKE-ov savjet, napravio sve po uputi i nakon reboota mi se automatski pokrenula ona ista već viđena instalacija hardvera i inih drivera... Dakle, oba UAA obrisana, a komp automatikom radi prepoznavanje novog hardvera i instalaciju... i opet sve instalira kao i prije i opet imam 2 UAA bus drivera i opet mi jedan ima uskličnik... ![]() Razmišljam naglas (a Vi osporite i ispravite netočan navod, ako brijem...) da sam prilikom ubadanja nove grafe, s njom automatski dobio i integrirani audio. Tom logikom, uz onaj originalni sa matične, normalno je da se kolju, pa pretpostavljam da ako i disable-am vindozinu automatsku reparaciju il kako se to već zove, prijer brisanja drivera, opet ce mi ostati dva audia u konfliktu i tom istom logikom bi mozda nekako softverski ili hardverski trebalo isključiti ILI glavni audio na matičnoj ILI ovaj na grafi... Mislim da bi onda bilo lako srediti neposlušne drivere...E, TO BI VEĆ BIO PO'SO!!! Sad, ako je moje razmišljanje smisleno, trebam uputu kako to napraviti, a ako sam zabrijao u krivom smjeru ode odma na most na Rječini i fijjjjuuuuuu-brijjjjjjjjuuuuuuu!!! ![]()
![]() |
#18 |
Premium
|
Prilikom instaliranja drivera za ATI grafe, instalira ti se i njihov HD Audio. Taj driver sebe smatra glavnim 'dasom' pa se postavi kao defaultni sound device. Treba otići u postavke zvuka i tamo vratiti nazad Realtek/SoundMAX za default. Ako imaš žuti uskličnik, vjerojatno se taj driver nije učitao kako treba. Evo ti ga pa ga instaliraj http://support.amd.com/us/gpudownloa...?&lang=English
![]() |
#19 |
|
WOW, brz odgovor! ![]() HMMM, skinuo ga odavno i probao s njim... isto! Napravio sam PrtScrn, pa virni malo: ![]() Jel to taj koji se vidi... LP!
![]() |
#20 |
Premium
|
Definitivno se radi o ATI HD driveru koji se nije instalirao. To možeš provjeriti na način da klikneš na padajući izbornik od 'Sound playback'. Sada ti tamo piše 'Realtek HD Audio output'. Ako imaš samo Realtek, onda je 'ATI HD Audio rear output' ono što ti fali. U Device manageru mi stoji 'ATI Function Driver for High Definition Audio - ATI AA01'.
![]() |
#21 |
|
Dakle kao što sam i napisao, probao sam već sa ATI HDMI prije... Ponovo sam ga skinuo sinoć sa tvoga linka i instalacija je prošla normalno, kao i pri prvom pokušaju, ali mi i dalje u audio properties-ima zbog nekog meni nepoznatog razloga uopće ne daje mogućnost izbora, nego samo ovaj koji je vidljiv na slici gore ![]() Eh, da, naravno nije se pojavio ni u Device manager-u, a nisam ništa dirao pri instalaciji, nego su ga vindoze uvalile kamo njima paše...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|