|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
(riješeno) MBO flashana s pogrešnim BIOS-om
Pozdrav.... imam pitanje za znalce: Dobio sam jednu matičnu ploču socket 775 neznam točno koji tip,(ostala u autu) Ploča je fleshana sa pogrešnim bios-om ...Zanima me da li se nekako može osposobiti ta ploča? Koji je postupak? Neko objašnjene ......hvala.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Ovisi koja je matična ploča. Neke ploče imaju slot za BIOS čip, pa ga možeš reprogramirati, a neke imaju zelemljen čip pa ništa od toga (većinom starije i jeftinije ploče). Saznaj koju ploču imaš pa će ti ljudi znati bolje odgovoriti. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
ma imaš neki eeprom čitač/pisač, uglavnom, ubaciš u njega taj čip i oni ti učitaj BIOS. Većina servisa ima to čudo. Znam da ADM ima. No možeš također, kad saznaš koja je ploča, poslati mail Gigabyteu, Asusu, ili kome već, da ti je krepa BIOS čip i da li ti mogu poslati drugi, ako nije problem. Meni je to sa Gigabyteom uspilo. Nemaš ništa izgubiti.
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo kontaktirao sam jedan servis u os. pa ću vidjeti da li mogu popraviti..... Hvala na odgovorima.....ja sam mislio da bi možda mogao sam uz vašu pomoć ovo odraditi ali eto odlučio sam se za servis....pozdrav Upravo sam se vratio iz Osijeka... tip kaže da ploča ne vrijedi truda,tako da ću se ipak sam poigrati s njom. Ploča je:Asus P5LD2 Zadnje izmijenjeno od: mracic38. 17.09.2010. u 20:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Zamislite uspio sam osposobiti ploču i sada je ok..a na moje iznenađenje osposobio sam još jednu koju su mi vratili u trgovini i proglasili neispravnom( P5LD2-SE)...... Ako nekog zanima mogu opisati postupak ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ne, to nitko ne zeli ![]() ovaj, cak mislim da pise u pravilima da je itekako pozeljno opisati/napisati postupak "popravka" bilo cega, hardverski ili softverski vezano za racunala. tako da uhvati se tipkovnice, i svakako napisi sto napravi da sljakaju obje ploce. zamoljujem ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vjerojatno preko recovery flash via floppy procedura, neka kolega napiše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Izvinjavam se,nisam imao vremena za pisanje,ali evo sada ću pokušati objasniti. Ni sam ne znam odakle mi takva ideja ali eto uspjelo je.Našao sam u ladici staru PCI grafičku karticu te sam je ubo u slot sve pospajao na stolu i uključio matičnu,bootanje je potrajalo malo duže vremena ali je prošlo i mogao sam ući u BIOS.(Na obe ploče sa PCIExpres grafom na monitoru nije bilo slike,dakle crno). E sad kad sam došao do BIOS-a ,procedura se zna ,skinuo sa net-a drdflash.exe,BIOS-e i alate za te ploče,napravio bootabilnu disketu i po uputama sve odradilo ....... Sada ploče rade sa PCIExpres grafom,pokušao sam više puta i sve ok.... Meni samom nije jasno kako da je mogao proći POST sa starom grafom a sa novom ne??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
sto znaci da je ploca odradivala, ali preko PCI slotova? hm, zanimljivo ako stvar funkcionira, svaka cast na ideji iako mi je malo nejasno zasto jedan, tj bilo koji dio ploce odraduje posao......... no svejedno ok nacin, mozda nekome isto uspije. ja nazalost nemam nikakve maticne da probam navedeno, ali imam S3 Virgeova ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|