|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Nema zvuka (ne radi integrirana zvucna)?
Pozdrav! Ovako, prije koji dan (jucer - prekjucer) je sve bilo u najboljem redu, no danas kad sam htio malo slusat glazbu, spojim slusalice (naprijed) - ne radi. Probam na zvucnicima, ne radi. Provjerim kablove i vidim da je kabel "line in" stajao na pola vani. Spojio sam ga do kraja ali i dalje ne radi. Reko ko je tu lud?, provjerio sam sve postavke, sve je upaljeno i u redu. Probam obrisati driver za zvucnu (Realtek HD Audio manager (prije je sve odlicno radilo i bez njega, osim prednjeg audio porta)) - nula bodova. Restartao sam komp više puta, cak sam i CCMOS napravio, ista stvar. Na kraju, da budem siguran da li je do hardvera ili softvera, bootam Live CD od Slaxa, te tu također nema zvuka. Svi kablovi i postavke su provjerene i sve je dobro spojeno. Prije godinu dana sam imao problema da se komp, nakon sto bi ga ugasio, sam od sebe upalio (samo od sebe se popravilo); a nedavno mi nije nikako internet htio radit (CCMOS je pomogao). Ehh da, bilo je i malih problema oko ATA harddiskova i BSODa, ali s tim se nisam previse zamarao jer sam vratio nazad primarni (SATA) disk. Sad se više ne mogu ni spojiti na MSN - iako se preko mobitela uredno spojim (imao sam vec takav problem ali se riješio restartom). Konfiguracija je ova: Maticna: ASRock G31M-GS Procesor: Intel Pentium 4 3.0Ghz 631 Radna: Crucial rendition 2048MB 800Mhz Graficka: ASUS nVidia GeForce 8500GT 512MB HardDisk: WesternDigital Caviar Blue 500GB SATA Napajanje: LC Power 400W super silent Ako još nešto treba, slobodno pitajte. Unaprijed hvala na pomoći! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
U device menageru vidis uredno zvučnu? Jesi li probao spojiti zvučnike i na druge konektore za zvuk? Probaj npr spojiti zvuk na konektor za mikrofon i u driverima podesiti da na taj izlaz bude line out. Možda je jednostavno konektor crkao. Ako nisi 100% siguran da bi u Slax-u trebao imati zvuk (zbog drivera), možda imaš nekakvu gamad na disku |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
U device manageru zvucnu normalno vidim i sve radi. Imam straga samo line in, line out i mic. Naprijed line out i mic in. Probao sam spojiti na oba line out prikljucka zvucnike, ali na oba ne radi. Instalirao sam opet Realtek HD audio manager, no nisam nasao opciju da postavim mic in kao line out. Da je konektor crkao sumnjam, jer bi onda prednji konektor radio. Što se Slaxa tice... Ako me sjecanje dobro sluzi - cuo se zvuk i s Ubuntu i s Slax. S ubuntu nisam mogao pokretati MP3ce zbog kodeca ali to nema veze s driverom i zvucnom... Sad mi je na pamet pala jedna ideja, da spojim nesto u line in i vidim da li u Windowsima prikazuje kakav ulazni signal (u Windowsu 7 se lijepo vidi neki svojevrsni Vu Metar za line in, pa cu pogledati da li ulaz radi). U svakom slucaju, ima li jos kakvih savjeta sto da isprobam? S vremenom sam dosta kratak, tako da cu vadenje cijele konfiguracije iz kucista i reinstaliranje Windowsa 7 odgoditi za neki vikend. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi nakon unistalla drajvera pocistio sve driver cleanerom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Nisam nista ocistio nakon uninstalla... No mislim da nebi trebalo biti nekakvog problema, ako je Windows uredno nakon toga prepoznao zvucnu. I da, ponovno sam instalirao drivere od zvucne... Nista i dalje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |