Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.08.2010., 12:52   #1
grmix
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
Serijska greška laptopa

Dakle ovako,
Imam Acera 8920g kupljenog u kolovozu 2008. no prije mjesec dana pojavio mi se jedan problem. Monitor mi se stalno gasi (radi 2 sekunde, a nakon toga se zacrni) te ga moram "oživljavat" pritiskom tipki fn+f6 nebrojeno puta (po defaultu, to je tipka da se ugase lampe koje osvjetljuju ekran). To zna potrajat i do pola sata što zna pit živce, pogotovo kad se nakon sat do par sati rada opet ponovi isti problem.
I nakon malo guglanja otkrio sam na Acerguy forumu (http://www.theacerguy.com/forum/topi...g-display-gone) da postoji još podosta drugih ljudi koji imaju isti problem sa istim laptopom sa, što je zanimljivo, istim datumom kupnje laptopa. Otkrilo se da je to na kraju serijska greška Acera te da su oni to priznali no neće povuć tu seriju te bar popravit laptope. Mene zanima da li uopće ima smisla pokušavat se borit s njima radi toga ili je to borba sa vjetrenjačama?
grmix je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2010., 13:01   #2
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ako imaš garanciju, tj. ako još vrijedi možeš probat. A ako nemaš ne znam, vidiš i sam da priznaju grešku, ali ju ne žele popravit.
Možeš probat, niš te ne košta.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.08.2010., 13:08   #3
grmix
Premium
Moj komp

Na moju žalost, garancija je već davno istekla...
Mislim da će otić kojih 500injak kn iz džepa...
Staro 13.08.2010., 13:11   #4
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Nemaš se ti šta borit s njima kad ti je garancija istekla, dalje je na tebi hoćeš li ga popravljat.
Sad je pitanje u čemu je točno kvar, koji dio ne štima, i onda ga probaš nabavit.
Vidim da ovaj prodaje dijelove istog modela >> Link
khm je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2010., 13:48   #5
grmix
Premium
Moj komp

Hvala na linku, ali mislim da bi mi za LCD uzeo više nego što ću platit popravak (mislim da trebaju samo invertore zamijenit) u ovlaštenom servisu...
A što se tiče borbe, ako je cijela serija u kvaru mislim da je onda njihov posao da oni to povuku te plasiraju ispravan proizvod (no znam da se takvo što neće dogoditi)... Slična situacija je bila sa Nissanom (ili nekom drugom markom automobila) i kočnicama...
Staro 13.08.2010., 14:08   #6
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Ne vjerujem da je cijela serija problematična, ali sve se svodi na garanciju, nema tu ispravan/neispravan proizvod.
Ako ti se u roku 12 mjeseci pojavi taj problem dobit ćeš novi laptop ili će ti ga popravit, sve poslije toga nije njihova briga, hoće li ti nakon 12 mj. crknuti grafička, matična ili displej - to je tvoj problem.
khm je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2010., 19:33   #7
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Ocito da je greska u proizvodnji cim svi taa proizvedeni imaju iste kvarove. Sto se tice "njihovog" popravka..posto nemas garancije,nemas ni sta trazit od njih. Eh,da je crkao u garantnom roku i da se uspostavilo to..ganjao bi ih dok ne daju novi lap .

Izgleda kao da je inverter riknuo?!?

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2010., 20:26   #8
grmix
Premium
Moj komp

Da, to sam i ja tako shvatio, da je inverter krepao (danas sam odnio lap u MR Servis, živo me zanima koliko će me oderat)...
A što se tiče cijele serije, nisam ja rekao da je cijela serija loša, nego samo laptopi proizvedeni oko 8. mjeseca 2008., kao što se žale ljudi na acerguy forumu...
I da, da mi je to krepalo pod garancijom, dobio bi i bolji laptop koliko bi im bio dosadan xD...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno