|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
(riješeno) Računalo nestabilno/ne daje sliku nakog nadogradnje
Dakle, u konf. koja je radila sam zamjenio proc, napajanje i memoriju, i stavio graficku jer je do sad bila koristena integrirana. Na maticnu Asus P5GZ-MX (http://www.asus.com/product.aspx?P_I...pqv&templete=2) sam stavio Fortrona 400W, memoriju DDR2 2GB PC6400 Transcend 800MHz, i proc Intel Pentium Dual-Core E5300(sve novo), i koristenu NVidia 7600GT 256mb. Kod ukljucivanja je monitor ostajao u standbyu ili je bio on, al bez slike, ne sjecam se vise... Ugl, kad sam vratio stari proc, radilo je opet normalno (stari proc je bio neki jednojezgreni, isto neznam tocno). Iako mi je sad taj novi proc stajao sa strane, krenem rusit Vistu, da stavim XP, i svaki put se kod Installing windows (http://www.winsupersite.com/images/r...rc1_rev_01.gif) taman kad dolje ona punjenja krenu, a mislim da je to hardverska inspekcija, pojavi BSoD. Neznam tocno koji sad, jer na toj konf. radim kod bratića. Zanima me da li su ta 2 problema povezana, i da li su opce te moje komponente kompatibilne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
ako odes na link koji si dao za maticnu, pod "cpu support list", E5300 nije podržan...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Probaj sa najnovijim biosom flashati, pa ako prodje, prodje. Nekad procevi znaju raditi iako ih nema na listi podrzanih, ali to je rijetkost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Kak sam ja zabrijo da sam vidio E5300 na toj listi nisam siguran, anywayz, kupio sam novu maticnu i oba problema su nestala, samo kaj je i poslije dizanja XP-a na hardu i dalje neki brontok kaj resetira sustav kod svakog downloadanja, tak da to jos moram rjesit i gotovo. Hvala na pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
mogao si g41 posto je noviji cipset a skuplje su za 20-ak kuna u adm-u no i ova ce te posluziti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|