|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
tx650w ventilator ne vrti
pozdrav i poštovanje najprije svima na forumu. dobio pod bor napajanje(tx650w) i grafu(gigabyte hd5850) iz adm-a. stavim ih u komp i naravno počinjem s testom. nisam odmah primjetio, al se na napajanju ne vrti ventilator. ni pri pokretanju kompa na pritisak power buttona nedaje znak "živosti" da ga bar zavrti pa prestane il nešto, niti nakon dužeg rada i to me brine. napajanje se zagrijava al ne jako, niti tada se ne vrti ventilator. po netu čitam da je to MOŽDA do automatske regulacije temperature te da se ventilator pali po potrebi, ja to nisam doživio. sa grafom je sve u redu i ostalim komponentama samo je to problemčić. nisam vidio nigdje na forumu slićan topic pa ste mi vi prva pomoć. hvala..
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Vent na napajanju se mora počet vrtit čim upališ komp. Tako je barem na mom primjerku ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vjerojatno mu daje prenizak inicijalni napon pa ga ne može zavrtit. Takva je situacija kod mene na CM Real Power Pro 1250W. Probaj ga sam zavrtit dok radi komp. No najbolje je da ga odneseš na reklamaciju ako imaš važeću garanciju.
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako se radi o Corsair TX650 na str. proizvođača piše: Temperature-controlled fan that is Ultra-quiet 120mm double ball-bearing fan delivers excellent airflow. Mislim da bi se svejedno trebao vrtit na min. rpm. kada nije opterećen. Nosi na garanciju i neka tamo provjere o ćemu se radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Vrlo vjerojatno ti nisu razradjeni lezajevi na ventu, a nisi ga jos ocito dovoljno stisnuo da se pokrenu. To napajanje daje ventu oko 3.7V do 150W, pa bi bila preporuka (kao sto je netko spomenuo) pokrenuti vent s necime (olovkom ili sl.) i gledati hoce li se poceti vrtiti. Ukoliko ti ni to ne pomogne onda na servis, a ako se zavrti onda pokreni nekakav zahtjevniji test da ga provrtis malo tj. lezajeve. Naravno cijelo vrijeme prati ponasanje venta ![]() BTW koja je konfa uopce u pitanju (OC)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
riješeno...dali su mi zamjensko u servisu =D hvala svima, pozz
|
|
Oglas
|