Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.12.2009., 09:07   #1
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Canon Pixma iP3500 problem sa bojom,molim pomoć!

Dakle kupio sam prije par dana rabljeni potpuno ispravni printer Pixma iP3500 od prijatelja i crna i magenta su svijetlile tj. bile potrošene pa sam kupio nove sa čipovima (naravno zamijenske 40kn/kom.)Printer je stajao samo 3-4 dana da se nije na njemu printalo jer frend ima takav posao da svaki dan printa na njemu.
Stavim ih u printer,napravim cleaning,nisam zadovoljan,još jedan,pa još jedan,i na kraju deep cleaning i konačno nozzle check dobar ali nema plave boje ni u tragovima,(cyan, cli-8c).
Izvadim toner a on pun više od pola i naravno ne svijetli,prodrmam ga a ono plava curi iz njega,očistim chip i stavim ga nazad i ponovim sve predhodno ali rezultat isti,nema plave a sve ostalo savršeno,sve ostale boje u slikama printa savršeno ali plave nigdje.
Molim pomoć i savjet od Vas iskusnijih šta da radim jer frend kod kojeg je printer bio od prvog dana nije s njim imao ne samo takav već nikakvih problema, (predobri smo si da bi muljao),i ni on nema ideju što napraviti.
sina xx3 je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2009., 09:20   #2
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Riskiraj i kupi original plavu. Ako ni onda ne radi, onda PFUG (printer frendu u glavu).
Oglas

Oglas
Staro 16.12.2009., 10:00   #3
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Jebga, kupi original i probaj. Al ne slušaj debilne savjete o printerima u glavu pošto frend nema nikakve veze s tvojim kvarom. Jednostavno, shit happens. I sam si rekao da je frend svaki dan printao na njemu, dakle upoznat si s činjenicom da printer ima dosta radnih sati iza sebe. Ako ni s originalom ne uspiješ dobit plavu, vjerojatno je glava zaštopana. U tom slučaju, skinuti glavu i natapati je u alkoholu ili nekakvom razrjeđivaču preko noći, možda pomogne.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2009., 10:30   #4
Perki
Premium
Moj komp

Ne zaštopava se glava preko noći, niti nakon par dana samo tako, ako je prije toga bio"potpuno ispravan". Il' mu ga je frend smjestio ili nije (tj. nova zamjenska mu radi sranja)

Citiraj:
Autor sina xx3 Pregled postova
Dakle kupio sam prije par dana rabljeni potpuno ispravni printer Pixma iP3500 od prijatelja
Kupovanje rabljenog inkjeta i nije baš najbolja ideja, a prodavanje tako nečega frendovima... ma, super.
Staro 16.12.2009., 10:50   #5
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

[QUOTE=Perki;1512419]Ne zaštopava se glava preko noći, niti nakon par dana samo tako, ako je prije toga bio"potpuno ispravan". Il' mu ga je frend smjestio ili nije (tj. nova zamjenska mu radi sranja)

Moram priznati da mi nije baš jasno zašto bi zamijena nove crne i magente "radila sranja" i neznam imaju li one veze sa ispisom cyan (plave), jer boje koje sam zamijenio rade super.
Što se glave tiče tu se slažem sa Perkijem i nevjerujem da se zaštopala za par dana nekorištenja printera.
Kod svog starog iP1500 mogao sam skinuti glavu kad bi mi se ovako nešto dogodilo (a i je dva puta),i ispirao sam je pola sata pod mlazom vruće vode pa zatim stavio na sušenje preko noći i drugi dan bi glava printala ko nova,....pa me sad zanima dali je nešto slično moguće napraviti i na iP3500?.......ili možda ipak neki drugi savjet?,.....samo ne palicom po glavi frendu.
Staro 16.12.2009., 11:39   #6
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Ne zaštopava se glava preko noći, niti nakon par dana samo tako, ako je prije toga bio"potpuno ispravan". Il' mu ga je frend smjestio ili nije (tj. nova zamjenska mu radi sranja)
A čuj, moja iskustva s canon inkjetima su takva da se glava baš zaštopa prek noći. Isprinta fotku super a drugi dan druga fotka katastrofa. Čiščenje mlaznica, ovo i ono al nula bodova. Glavu van i natapat u čistom alkoholu. Na jednom mi je to uspjelo, na drugom nije.
Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Kupovanje rabljenog inkjeta i nije baš najbolja ideja, a prodavanje tako nečega frendovima... ma, super.
Nisu to stvari koje su neznam kak skupe, al ak je sitna lova i printer radi, zašto ne.*
Citiraj:

* Kod svog starog iP1500 mogao sam skinuti glavu kad bi mi se ovako nešto dogodilo (a i je dva puta),i ispirao sam je pola sata pod mlazom vruće vode pa zatim stavio na sušenje preko noći i drugi dan bi glava printala ko nova,....pa me sad zanima dali je nešto slično moguće napraviti i na iP3500?
Naravno da se može skinut. Možeš je čak i rastavit, tj. odvojit je od plastičnog dijela u koji ulaze boje. Samo moraš bit oprezan dok odvajaš flat kabel.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2009., 11:46   #7
Perki
Premium
Moj komp

Sorry, krivo sam pročitao. Mislio sam da si plavu zamijenio. Naravno da nemaju veze druge dvije boje. Inače, imao sam ip4200, i nakon ukupno oko pola litre zamjenskih farbi, upravo je plava prva počela "odlazit". Interesantno, s obzirom da je njena potrošnja bila najmanja.
Da, možeš probati očistit glavu, osim vruće vode pali i potapanje u isopropanolu.
A frendu dušu pročistiti klečanjem na kuruzi, ak ga već nećeš mlatit.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
A čuj, moja iskustva s canon inkjetima su takva da se glava baš zaštopa prek noći.
Kad se printaju fotke, možda se niti ne primjeti. Svojevremeno sam dosta printao i gotovo svakodnevno radio "nozzle check". Lijepo se vidlo kak plava lagano nestaje (vodoravne linije), iako su fotke izgledale korektno.

Zadnje izmijenjeno od: Perki. 16.12.2009. u 11:57.
Perki je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2009., 13:49   #8
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
evo da i ja pitam...
imam ip1500 canona...

i do sad je radio normalno, ali odsad mi neželi printati boju akd stavim na lošu il inormalnu kvalitetu...isprinta crni dio ali boju nikako...na onoj najvećoj kvaliteti potrudi se boju isprintati ali je malo raspršen mlaz....neznam kako bi rekao
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2009., 14:00   #9
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
evo da i ja pitam...
imam ip1500 canona...

i do sad je radio normalno, ali odsad mi neželi printati boju akd stavim na lošu il inormalnu kvalitetu...isprinta crni dio ali boju nikako...na onoj najvećoj kvaliteti potrudi se boju isprintati ali je malo raspršen mlaz....neznam kako bi rekao
Iz mog dugog iskustva sa iP1500 rekao bi da je u pitanju glava,možeš je skinuti i probati očistiti na način koji sam gore opisao,možda uspije.
Ako ni nakon čišćenja nebude promjene onda je glava rekla pa...pa
U tom slučaju možeš mi se javiti pošto mi je sad potpuno ispravna Canon Pixma iP1500 viška,pa ga dam za sitnu lovu,ili prodam glavu koja naravno vrijedi kao i cijeli printer.
Staro 16.12.2009., 17:16   #10
Adriatix
Banned

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Dakle kupio sam prije par dana rabljeni potpuno ispravni printer Pixma iP3500 od prijatelja i crna i magenta su svijetlile tj. bile potrošene pa sam kupio nove sa čipovima (naravno zamijenske 40kn/kom.)Printer je stajao samo 3-4 dana da se nije na njemu printalo jer frend ima takav posao da svaki dan printa na njemu.
Stavim ih u printer,napravim cleaning,nisam zadovoljan,još jedan,pa još jedan,i na kraju deep cleaning i konačno nozzle check dobar ali nema plave boje ni u tragovima,(cyan, cli-8c).
Izvadim toner a on pun više od pola i naravno ne svijetli,prodrmam ga a ono plava curi iz njega,očistim chip i stavim ga nazad i ponovim sve predhodno ali rezultat isti,nema plave a sve ostalo savršeno,sve ostale boje u slikama printa savršeno ali plave nigdje.
Molim pomoć i savjet od Vas iskusnijih šta da radim jer frend kod kojeg je printer bio od prvog dana nije s njim imao ne samo takav već nikakvih problema, (predobri smo si da bi muljao),i ni on nema ideju što napraviti.
Koliko čujem i neki drugi imaju probela sa cyan zamjenskim kazetama. Zato je bitno imati provjerenu i ujednačenu kvalitetu tinte. Jer trgovci gledaju danas da prežive pa se uvijek traže što povoljniji dobavljači ili podizvođači.

Rješenje?

Jedino neki servis sa iskustvom na tom polju. Naime ista je manifestacija ukoliko je:

1. Zaštopanese sapnicve. Loša tinta
2. Sužen dovod tinte u glavi od Pre guste tinte
4. Začepljeni prefilteri. Loša spužva u kazetama.
5. Pukla je membrana na glavi. Zrak ulazi u glavu
6. Negdje ulazi zrak u sistem. Neka gumena brtva popušta.
7. Pregorio draiver u glavi za tu boju. Kratki spoj na grijačima.
8. Grijači se pregrijali i izgubili na "kompresiji". Rade sa lakom ali ne sa teškom tintom.
9. Problem sa zaštopanom spužvicom u kazeti. Onemogučen protok.

Kad sve to provjerite možete biti sigurni jesu li sapnice stvarno bile zaštopane.
Adriatix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.12.2009., 07:27   #11
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Dobro jutro,...odlučio se ja jučer za vađenje i čišćenje glave ispiranjem pod mlazom vruće vode,nakon 20 min. ispiranja i sušenja te ponovne instalacije i zamijene tonera novim stanje se utoliko popravilo da sam dobio recimo 50% ispisa cyan,tj. plave boje koje prije nije bilo ni u tragovima (sada od dva stupca na nozzle checku prvi stupac se pojavio sa manjim nepravilnostima naravno dok drugog i dalje uopće nema).
Ohraben rezultatom ponovio sam ispiranje no rezultat isti,pa me sad zanima što mislite dali je moguće da je glava ipak u banani?,iako od 6 stupaca u nozzle checku njih 5 ispisuje a čak četiri savršeno (crna,magenta,yellow).
Kod printanja slika plava ima puno tamnijih i svjetlijih linija (šara) i slika je koma.
Naravno crno-bijeli ispis je savršen pa ako ništa drugo printer može glumiti laseraša,no ja bih ipak probao još koju soluciju samo više neznam što.
Staro 17.12.2009., 08:28   #12
Perki
Premium
Moj komp

Gutten Morgen i tebi. Već spomenuh gore, isopropanol. Nekih 50 Kn za litru. S običnim alkoholom nemoj, prevelika je agresija.

http://www.electronic-center.hr/prod...oducts_id=1133

Ili ako negdje drugdje nađeš.
Staro 17.12.2009., 09:38   #13
simba
Premium
Moj komp

simba's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Probaj kupit drugu plavu boju, možda ova ne valja što je u printeru.

Inače, gade mi se ti proizviđači printera. Jedini dio koji na printeru odlazi (glava) košta kao novi printer. Jednostavno ju je zamjeniti, a nema šanse da ostatak dijelova nema baš nikakvu vrijednost!
simba je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2009., 10:19   #14
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Evo upravo pročitao na netu zanimljiv članak gdje čovjek tvrdi da može otštopati gotovo svaku zaštopanu glavu i to na način da,.... pazite sad:
uspe ajax ili pril (ili bilo koje drugo sretstvo za čišćenje prozora) u metalnu posudu,zagrije do vrenja,ostavi da se malo ohladi dok tekućina nebude vrlo topla (oko 50*C),zatim uroni glavu u tekućinu i ispire "bućkanjem" 10-tak minuta pa na kraju ispere još jednom destiliranom vodom i posuši.
Kaže da je na taj način spasio 90% zaštopanih glava............što mislite?
Meni zvuči zanimljivo ali i prejednostavno da bi bila istina,....no znajući sebe vjerojatno ću i to probati popodne.
Staro 19.12.2009., 20:12   #15
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Evo samo da javim da nisam ni nakon dva dana i nekoliko pokušaja ispiranja sa svim i svačim uspio dobiti da printer printa plavu tako da polako odustajem i definitivno ostavljam Pixmu da glumi laseraša.
Zanimljivo da sam zadnja dva ispiranja glave boja,(crnu nisam jer printa o.k.) napravio sa acetonom koji bi naravno morao otopiti naslage i zaštopanost ali.......O bodova,rezultat potpuno isti, tako da sam siguran da se kod mene ne radi o zaštopanosti već vjerojatno o dotrajalosti glave.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno