Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.12.2009., 00:13   #1
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Dolby i DTS na stereo

Ako gledam film s kojeg mi receiver koji je nariktan na direct aux vuce ovaj ili onaj Dolby/DTS signal, hocu li izgubiti neke dijelove ako imam samo 2 prednja zvucnika?

Ili mi je bolje prebaciti na stereo mod?

Receiver je Denon AVR-1508
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2009., 01:43   #2
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Ako reciever pusta visekanalni zvuk, a imas samo 2 zvucnika i nemas prebaceno na stereo, izgubit ces neke dijelove. Uostalom pusti si neki film s DD-om ili DTS-om pa ces vidjet. Isti slucaj imam ja. U vecini slucajeva kad se pustaju mp3-ce nema potrebe prebacivat no kad pustis cak i DivX s AC3-om gubis djelove i moras prebacit na stereo.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2009., 02:06   #3
Jackson
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Isključi DD ili DTS dekoder (tj. uključi samo stereo) i snaći će se receiver već, tj. umiksat će ostale kanale na dva prednja.

To je lako za čuti, zato što dijalog kod 5.1 i ostalih višekanalnih standarda ide na centralni zvučnik. Znači, ako išta gubiš, odmah ćeš čuti da nema govora u filmu.

Najbolje je ipak na izvoru zvuka prebaciti na dvokanalni zvuk. DVD/bluray diskovi obično imaju i stereo miks. Mada, ponekad dobijem bolju prostornost zvuka kad uključim 5.1 zvuk na stereo sustavu, to često na npr. snimkama koncerata napravim (tj. da je izvor zvuka 5.1, a da receiver to umiksa kao stereo).
Jackson je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2009., 17:35   #4
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
dekoder je u receiveru, pa on to vrlo lako napravi. samo pikneš na stereo i problem riješen, radi automatski downmix na 2 kanala
Dac je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2009., 13:48   #5
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Jackson Pregled postova
Isključi DD ili DTS dekoder (tj. uključi samo stereo) i snaći će se receiver već, tj. umiksat će ostale kanale na dva prednja.

To je lako za čuti, zato što dijalog kod 5.1 i ostalih višekanalnih standarda ide na centralni zvučnik. Znači, ako išta gubiš, odmah ćeš čuti da nema govora u filmu.

Najbolje je ipak na izvoru zvuka prebaciti na dvokanalni zvuk. DVD/bluray diskovi obično imaju i stereo miks. Mada, ponekad dobijem bolju prostornost zvuka kad uključim 5.1 zvuk na stereo sustavu, to često na npr. snimkama koncerata napravim (tj. da je izvor zvuka 5.1, a da receiver to umiksa kao stereo).
Budem danas sutra vidio koliko cega fali ali na brzinu sto sam pogledao govor je tu u svakom filmu. Bio to original DVD, BR rip ili obican Divix - mozda jer sam u postavkama receivera pogasio sve izlaze osim fronta
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke