|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Acer Aspire 1410 (15.4'') problem sa instaliranjem Win XP.
Pozdrav! Frend mi je dofurao malo stariji laptop (Acer Aspire 1410) da mu formatiram hard i instaliram friške Win XP (klasika). Prikopčao sam hdd na svoj pc i formatirao ga tako da je hdd sad "čist". Problem je u tome što mu ne radi dvd rom i bios ne podržava usb boot. Pa zna li itko kako ubaciti XP unutra? (čuo sam negdje da je moguče) Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možda radi boot s mrežne kartice? Ako ne radi, onda nikako, disk prebaci u sličnu konfiguraciju, na njoj instaliraj Windowse i onda disk vrati u notebook.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Chipset Mobile Intel® GS45 Express & Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD Probaj onaj štos započneš install na drugom kompu a nastaviš na lapu nakon kopiranja fajlova. Druga procedura sa malo više gnjavaže ali sigurno radi: - formatiraj hdd od laptopa u FAT32 (kasnije ćeš ga "okrenit" u NTFS), dovoljno je samo 1. aktivnu particiju na kojoj će biti XP (cca 30 Gb) - instaliraj DOS boot (dosta su ona tri fajla), možeš kopirat i smartdrv.exe - svakako sa nLite integriraj drajver za SATA kontroler na install cd - sa XP install cd - a kopiraj I386 folder na root hdd od laptopa - pripremljene drajvere kopiraj u jedan folder - vrati hdd u lap, pusti da se boot - a u dos - ako si kopirao i smartdrv.exe, startaj ga jer dosta ubrzava proces kopiranja (installa) - u dos - u iz I386 foldera startaj C:\I386\winnt.exe i čekaj - posli x min vidit ćeš poznatu instal proceduru - nakon instalacije vidi proceduru za FAT32 > NTFS konverziju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|