Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.12.2009., 01:00   #1
Angeloo
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
(riješeno) Disk Management u XP-u ne radi

Pozdrav!

Prije par dana primjetio sam da ne mogu pokrenuti Disk management (htio sam promijeniti slovnu oznaku za HDD), odnosno kad ga želim pokrenuti dobijem poruku: The dependency service does not exist or has been marked for deletion.
Pregledavajući pokrenute servise, primjetio sam da mi nedostaje servis Logical Disk Manager (Logical Disk Manager Administrative Service je u listi servisa, odnosno postoji).
Naime pokrenuo sam Disk Management na laptopu (isti OS) i otišao u Properties za Logical Disk Manager i tamo pročitao da je Service name: dmserver i da se nalazi u mapi System32. Naravno, na laptopu se nalazi u toj mapi kao dmserver.dll, ali ga nema u istoj mapi na stolnoj kanti.

Kako povratiti servis natrag u System32 na stolnoj kanti?. Probao sam sa System File Checker-om, ali ne pomaže. Doduše nisam probao jednostavno iskopirati taj dmserver.dll iz System32 mape sa laptopa, ali sumnjam da bi to pomoglo, a i bolje je ne petljati po mapi System 32.
Postoji li kakva aplikacija ili utility koji bi mogao popraviti System32 mapu jer se u njoj nalazi taj servis ili nešto slično. Znam da bi najlakše bilo napraviti clean instal windowsa, ali radije bih neki prijedlog koji to ne uključuje. OS je XP pro SP2. Unaprijed zahvaljujem na pomoći.

P.S. Ovaj post sam postavio na podforume Računala Software Operativni sustavi, ali i na Računala Problemi Softverski problemi jer nisam bio siguran u što svrstati ovaj moj slučaj.
Angeloo je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2009., 02:15   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Kopiraj ovo u *.txt fajl, sejvaj ga kao (bilo sta/dmserver.reg) desni klik na njega merge i onda restart nakon toga..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.12.2009., 07:06   #3
Angeloo
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
Svaka čast! Ako si iz Karlovca, imaš pijaču, ako nisi, čeka te kad dođeš
Angeloo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas