|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
USB memory stick se ne da formatirati
Kupio sam usb stik od 4gb prije nekih pola godine i sve je bilo u redu do otprilike prije dva mjeseca. Naime na stiku mogu samo vidjeti sadrzaj i otvarati datoteke na njemu, ali ih nemogu micati, uredivati niti pisati druge datoteke na stik zato jer pise da je write protected. Kad ga probam formatirati takoder pise da je write protected. Kad ga skeniram s nod32 ne javlja nikakav virus(doduse NOD mi je out of date). Inace stik na sebi nema nikakvu mehanicku blokadu pisanja(dal takvo sto na usb stiku moze postojat??). Dal netko ima ideju kako bi mogao popraviti odnosno formatirati stik? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
A stick je...?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
stik je TakeMS |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Probao sam na par kompova, na svima je isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
E ovako, nije pomoglo ni mijenjanje registryja(usb storage device write protect disabled), nije se htjelo ni formatirati iz dosa ni nikakve administrativne postavke nisu uspjele osposobiti stik. Otvorio sam kuciste i na pločici nema nikakve polugice za mehaničku blokadu pisanja. Iscrpio sam sve ideje kojih sam se sjetio jedino jos da spojim 220 na stik mozda bi proradio :-) Molim za pomoc ako neko ima nekakvu ideju, ako ne ode stik u vjecna lovišta... ili ga mogu poklonit nekome ko zeli pa se zeli igrati s njim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Stavi neku live (pokreće se sa cd-a tj. ne instalira se na hard) distru linuxa (knoppix, ubuntu,...) pa vidi s njim i probaj formatirati taj stick. Ako ne ide ili reklamacija (ako još ima garanciju) ili smeće. btw, TakeMS je poznat kao firma sa šrot robom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|