Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.11.2009., 20:25   #1
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

Datum registracije: Dec 2007
(riješeno) Router skida 2 Mb/s, a veza je 4 Mb/s

naime brzina mi je bila do prije mjesec i pol bila 4mb/s a od onda kad god nesto skidam brzina ko da ima limit na 2mb/s , tj. download nikako da bude veci od 208kb/s.
danas probam kod bratica ( kuca do mene ), jucer kod susjeda, pokrenem speed test, stavim nesto skidat, i vidi vraga download oko 400kbs...
imam dlinkov dsl584t router i naravno da sam mislio da je u njemu problem, ali sad kad mi je stric dao neki svoj elconov router brzina downloada isto nikako da prede 208 kb/s. btw na dlinkovom ruteru sam mjenjao postavke, restartiravao ga, iskljucivao iz struje, kupovao nove kablove, mjenjao ovo ono i nikako da normalno skidam!
DI JE PROBLEM :S:S:
Staro 08.11.2009., 20:40   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Jesi prijavljivao kvar ikako, (zadnjih par dana) ?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.11.2009., 20:49   #3
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

Da, i oni kao restartirali ruter, pa ja pocekao pa opet nista :S
Staro 08.11.2009., 20:55   #4
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Citiraj:
Autor ~Kaiser_Chief~ Pregled postova
Da, i oni kao restartirali ruter, pa ja pocekao pa opet nista :S
Pitam jer sam imao istu takvu situaciju, 10Mbita korisnik od T-coma a imam konstantno 8Mbita.. Uglavnom nakon sto se prijavi kvar, oni na centrali naprave reset na default (pa se tako i od profila postavke vrate na default).. I problem je sto su ti profili koji se automatski kreiraju "postelani" na onim starim vrijednostima u tvom slucaju (2Mbita)! I mene su vozali dok nisam rjesio da neko rucno editira profil na centrali, i unese parametre odgovarajucer trenutacnim brzinama!

EDIT: Ne mora ovo izricito bit taj tvoj problem, ali govorim jedna od stvari!
Staro 09.11.2009., 14:20   #5
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

Evo zvao gospodu iz Tcoma, vele oni meni da je maksimalna brzina koju mogu dobit 2mb/s, te da za mene veca brzina nije podrzana ?!?!?!?
mislim wtf, svi susjedi imaju normalnu brzinu tj. onu osnovnu brzinu od 4mb/s.
Reko neki Šime, ili kako da se to nemože rješit te da mi oni nemogu pomoć jer veću brzinu jednostavno nije moguće dobit.... a do prije par tjedana ( 6-7-8 ) je sve bilo u redu.
koji debili.... mislim sta da ja sad radim ? plaćam(o) 4mb/s dobim upola manje, svi oko mene imaju normalno i sad to meni nije podržano...
jbm .... mtr... i tcomu...
...baci bombu, goni badnu...
predpostavljam da nema rjesenja ? :s
Staro 09.11.2009., 14:42   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nažalost nema tu nekog univerzalnog rješenja. Sve šta možeš je zvat, davit, tražit da izađu na teren i "izmjere" liniju, promjene paricu (koliko je moguće), pitat ih šta su prčkali kako po linijama tako i po dslam - u.
Možda i nisu, al je dosta da su uključili adsl tvom susjedu (nemora ni biti prvi, dosta da jednim dijelom linije idu zajedno) pa zbog "krasnih" parica sada imaš smetnje i adsl veza puca.
Reci da ne muljaju i da si prije x vremena imao 4 mb/s.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2009., 17:15   #7
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

dajte mi recite dal se to treba na centrali u posti restartirat ? jer imam covjeka koji tamo radi...
Staro 10.11.2009., 20:07   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Resetiranje je samo jedna od mogućnosti / potrebe u tvom slućaju i najčešće to im radi i daljinski iz Zg.
U nekim situacijama "čovik" sa znanjem na "pravom" mjestu je nezamjenjiv.
Međutim, ako su problemi" posljedica loše tel. parice onda je rješenje kompliciranije jer zahtjeva terenski rad da bi prekontrolirao kabel / paricu / spojeve, odabir / prelaz na drugu ako ima rezervnih ili zamjena sa nekom tko nema adsl a mjerenje pokaže da je bolja, . . .
Staro 16.11.2009., 18:32   #9
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

Ovako. javio mi se nakon 4. pokusaja pristojan agent, odmah je prijavio kvar i rekao da ce doc kolege na teren i to rjesit..
to se nadam se nista ne placa...
i btw dal postoji mogucnost da to stvarno rjese ?
Staro 16.11.2009., 21:01   #10
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Uvijek postoji šansa, zar ne
Poželjno je da doma bude netko ko se kuži u problematiku kad dođe service ekipa.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.11.2009., 21:05   #11
Lacko123
Banned
Moj komp

Datum registracije: Oct 2009
isti problemi placem 4 imam 2 u t-comu... mijenjali su kabel od centrale do kuce kao da ej u tome stvar i radilo je prvih mj dana na 4 i sada ej opet 2... dode mi da otidem an drugu mrezu
Lacko123 je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 22:33   #12
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

Citiraj:
Autor Lacko123 Pregled postova
isti problemi placem 4 imam 2 u t-comu... mijenjali su kabel od centrale do kuce kao da ej u tome stvar i radilo je prvih mj dana na 4 i sada ej opet 2... dode mi da otidem an drugu mrezu
loooool
ja bi otisao da sam u mogucnosti...
al jbg s vragom sam vezan jos do 10. mjeseca :S
Staro 16.11.2009., 22:57   #13
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
*meni je pala brzina sa 4mb na skoro pa 2. nakon dva mjeseca skuzio da je stari spojio nazad stari iskrin telefon (da, onaj sa okretalom brojeva )), ali ga spojio direkt u liniju. iako nije radio, imao spustenu slusalicu, svejedno je nekako zezao vezu. iskra zavrsila na tavanu, net proradio bez problema*
ovo kazem, cisto za svaki slucaj da i kod tebe moze biti slicna situacija (problem u nekom kablu i slicno). za provjeriti kablove barem nije problem, ima ih .

drugo, ovo sto je niki vec rekao. netko se jos spojio blizu tebe i ode brzina. kako su sada podjeliti masu maxtva, nebi bilo nimalo cudno da je do toga. situacija kad sam ja uzimao maxtv - odem na onu njihovu stranicu za provjeru dostupnosti ocekivajuci cisto regularu jer kuca do mene s jedne strane ima maxtv, i pet kuca sa druge isto. i naravno jos njih, ali su ovi najblizi.
i klinac, ja ne mogu imati maxtv. zovem sluzbu za korisnike, isto mi kazu. sreca, nakon dva dana me nazove frend koji radi u zg tcomu, sredi mi hard za produljenje ugovora (dok ih nije bilo, sada znam da ih ima), i pitam ga za maxtv. samo je rekao da ce zvrcnuti za par minuta, prekinuli razgovor, zazvonim kucni nakon dve-tri minute - sredeno! "sta si napravio?" -nazvao lika u centralu da dignu brzinu na 044/moj kucni. znaci, itekako se moze bez problema, samo treba imati nekoga tko ima nazvati "nekoga". ovo za szk mislim da ti nece previse pomoci, ali se isplati pokusati.

i za kraj, ovo za servisere. iskreno, ja ih moram pohvaliti. u subotu se probudim cca 8 ujutro, odmah pali komp pa tek na wc. kad skuzim - ne mogu na net. ok, procedura koja se sastoji od otpajanja jebenog dlinka 584, malo samaranja po njemu iskljucenom, malo izvijanja, resetiranje, ponovno spajanje kablovinja i konfiguriranje je uvijek popravljalo situaciju. kad klinac, meni samo power lampica svijetli . uglavnom, nazvao szk u subotu oko 1 popodne, javio mi se lik s kojim sam samo spliter eliminirao kao potencijalni razlog sranja, i prijavio kvar. naravno da vikendom ne idu na teren, znaci subota+nedjelja mi 100% je bez neta. plus par dana naravno ovog tjedna........
ali danas oko dva popodne evo njega. da, prognoza je da je ruter totalno otkadao, ali nemam vise garancije na ruter. jedino mi nije jasno da li sam trebao dobiti uz maxtv novi ruter, to cu ih sutra malo izdaviti. nego, covjek otisao u auto, i izvukao dva vidno koristena dlinka; jedan 584, drugi 684 sa wirelessom na sebi. ovaj 684 je full usporen, no 584 radi 5/5 i evo zahvaljujuci njemu gledam cijeli dan maxtv i uzivam u netu. tako da ja imam samo rijeci pohvale, i za brzinu izlaska na teren, i za susretljivost. naravno, nisam dao niti lipe za nista .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 23:52   #14
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Obicno izadu u susret korisnicima koji imaju brzine 4+ i koji imaju maxTV.. Inace obicni user bez maxTV-a i brzinom 4+ tesko bi ti ucinili tako nesto!
Staro 17.11.2009., 14:27   #15
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

heheheh nazvao oca ujutro neko iz zagreba i reko da pocevao brzniu DDDDD
konacno je na 4MB/s i vise!
jeeeeeeeeeeeeeeee

Oglas
Odgovori

Uređivanje