|
![]() |
#1 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
(riješeno) POST counter stao na 25, mrtva grafička?
Večeras instaliram devil may cry 4 i krenem igrat, nakon nekih pola sata igre monitor se zgasi, muzika od igre i dalje piči. Restartam komp i post counter mi stoji na 25. Surfam sa mobitela trenutno, koliko sam uspio vidjeti 25 je oznaka za vga problem, izgleda je prdnula na rosu nekako, iako je na njoj bio S1 sa 2 slipstreama na 1600 okretaja. Sve hladnjake sam prije nepunih mjesec dana skidao i stavljao novu pastu, na kartici sam i na vrm-ove nalijepio novu pastu, jedino na memoriju nisam jer me bilo strah potegnut pošto je originalna žvaka zapekla. Nešto se očito pregrijalo a neznam kako i šta jer nemogu u komp da pogledam log od Gpuz-a. Nisam po biosu od kartice prčkao ništa, neznam dali bi mi pomoglo da ju probam flashati? Ukratko, ako itko ima ikakvu ideju za spas grafičke neka se javi. Također ovim putem molim bilo koga iz siska ako ima kakvu ispravnu pci-e grafičku da mi posudi, samo da potvrdim da je do nje a ne do nečega drugog. Edit: Nije 25 nego je 26, ili 2b premda neznam šta bi to trebalo značit. Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 16.11.2009. u 00:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Sumnjam da bi ti flashanje pomoglo. p.s. ovo nije prva 4870 koja je prdnula u par dana, ima ih par komada....užas.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
E sad me hebi. Jutros upalim komp, onako bez ventilatora i droca boota u windowse normalno. Ko sad tu koga hebe! Nisam stigao sve spajat da postam log od gpuz-a, ali sam ga gledao, i zadnjih par sekundi prije gašenja monitora očitanja su poludjela, vrijeme u logovima krenulo unatraške, takt memorije skočio sa 950 na 3198, i tako dalje. Do tog trenutka sva očitanja su bila u redu, niti jedna temparatura nije prešla 70. Do čega bi to moglo biti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
muimerP
|
Za pocetak mislim da ti je najpametnije da fino zbrišeš sve moguće tregove drivera na kompu. I onda fino recimo pikneš najnovije drivere i onda mozemo pricat dali je i kako krepala ![]() Dok ne eliminiraš drivere ništa. (u zadnjih 2 mjeseca sam takve probleme imao sto sa nvidia-ati prebacivanja drivera, sto sa ati sto sa svim mogucim problemima vezanih uz drivere)
![]() |
#6 |
|
Da, grafa radi. Pa sad stvarno više neznam šta da mislim. Eto, nikakvih problema nisam imao sa njom, osim što mi onaj OCCT GPU test nije mogla držat, no furmark je vrtio na njoj prilično dugo i nikakvih crasheva nije bilo. Driveri jesu stari, još od proljeća kada sam formatirao hdd i stavljao novu instalaciju windowsa, no nikada nisam imao problema sa njima, zašto bi sad odjednom počeli pravit probleme, ostaje misterija. Jedino šta mi pada na pamet da je nešto u DX9c uzrokovalo pad kartice jer kad sam instalirao igru, instalirali su se neki driveri od DX-a, premda sam već imao DX9c. Kad dođem doma slijedi čišćenje starih i stavljanje novih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
muimerP
|
Kaos, furmark iliti krepaljka ![]() Sjecam se kad je netko htio uzet moju 3870x2 i tražio me da mu postam ss furmarka kako mi prži grafu. Aj ti fino dodji doma pa kad drivere središ, onda budeš vidio..p.s. jel grafa ima garu? ![]()
![]() |
#9 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Ma taj Furmark nikad nisam niti imao na kompu a kamoli silovao grafu s njim, najviše bi to bio OCCT GPU test na 5 minuta čisto da vidim plafom temperaturu... Što se garancije tiče spomenuto je gore da je skidan hladnjak pa ne znam koliko bi to prošlo...
![]() |
#10 |
|
garancije nemam bila je godinu dana, te je istekla, a ida ju imam nebih ju mogao ostvarit jer sam morao malo pilit vrm cooler da bi mi S1 mogao sjesti gore. Ma grafa uopće nije bila kurena, velim, pratio sam temparature, da je bilo šta počelo skakat u nebesa gasio bih test odmah. Što je najgore, to mi se desilo usred igranja, a load kartice je bio manje od 80%, znači nije se trebalo dogodit takvo što jer sam još bio daleko od njenih limita i nekog ozbiljnog zagrijavanja. Ništa, nastavak slijedi večeras, sad moram šljakat. EDIT Evo sada sam došao doma, nema posla, pa da vam postam sensor log od GPU-ZaGPU-Z sensor 2.rar. Sad krećem u čišćenje drivera i stavljanje novih, premda ovo driveri nebi smjeli radit da su neznam kakvi, ja sve nekak brijem da je bios na toj kaartici zbog nečega u banani. EDIT Skinuti zadnji driveri stari prvo deinstalirani, pa očišćeni sa driver sweeper-om, instalirani novi driveri. Pitanje glasi šta sada??? Sad me strah uopće išta palit da mi opet ne zablokira komp, samo ovaj puta nepovratno?? EDIT I opet isto ![]() Neznam dali je do same igre, možda me taj psyhix hebe, ali nemogu igrat devil may cry, kartica odmah blokira, i niti VPU Recover ne pomaže, jedino hard restart. Evo opet loga iz GPU-Z, opet se isto dešava, mjerenja polude prije samog blokiranja kartice. Dali se nešto pregrijava možda? Šta da radim?GPUZ.txt Idem probat quake4 malo zaigrat da vidim šta će onda reći. EDIT Nakon probavanja COD4, Quake4 te Devil may cry, došao sam do spoznaje da više niti jednu igru nemogu igrat. Najduže mi je izdržala sa COD4 multiplayer, nekih 15 minuta prije nego skoči u protective mod. Sad stvarno neznam šta da radim, idem probat skinut opet sve hladnjake dole, i promjenit opet pastu, premda nema ni mjesec dana kako sam to radio. Nakon toga jedino još šta mi pada na pamet je flashanje biosa grafičke, al to mi je zadnja opcija jer me frka da se ne sruši u pol flashanja, a kakve sam sreće, upravo to će mi se i dogodit. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 16.11.2009. u 21:21. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
|
Pasta promjenjena na gpu, vrm-ovima, sa memorije skinute one ploče bakrene i stavljeni accelerovi ježevi, svuda je stavljena arctic silver 5 pasta no problem i dalje postoji. Doduše ovaj puta mi je izdržala nekih 10 minuta performance testa na DMC4 za razliku on 3-4 minute kako je inače znalo biti i kad se srušila post counter na ploči je na restartu opet stao na 26, pa sam morao sve otpajati, vaditi grafičku van te ponovo umetati unutra da proradi. Jedna od one dvije pločice što idu preko memorije se bila odvojila sa jedne memorije, nekako se pomotala prema gore i odvojila, zar je moguće da sam skurio memoriju, i ako jesam nebi li onda grafička trebala bacit artefakte a ne samo skočit u zaštitni mod rada? Aj ljudi nekakav konstruktivan prijedlog, meni je već mozak ishlapio ![]() Dali bi mi pomoglo flashanje biosa? Ako mislite da nebi da ju zdrobim čekićem i bacim u smeće, neznam šta više da radim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ajde ti lijepo stavi i proc i memu na default pa vidi jel bu isto ![]()
![]() |
#14 |
|
Sve je na defaultu, prvo sam i ja pomislio na to, ali sve je na default. Sad na zadnjoj probi sam opet resetirao bios, tj. vadio bateriju van, pa vadio grafičku, pa ispušio duvan, pa vratio grafičku i na kraju bateriju. Nemože defaultnije od toga... Čak sam razmišljao da probam dodati gpu malo soka, da mu slučajno zbog nečega ovo nije premalo.... Edit: Pa ja ću poludit! Sad krenem do grada i odjednom ekran pobjeli. Restartanje mi izbacuje kod 75 i 7f, bios se krene loadati i u pola loadanja ekran pocrni i nemrda dalje! Prestrašno! Sad ću još morat vadit napajanje van da vidim da me ono ne jebe a usput i tražit drugu ploču da isprobam komponente na njoj. Ovo da mi netko priča rekao bih mu nemoguće! Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 16.11.2009. u 22:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
iskreno - idemo sutra predvecer do ishopa. decki ce ti naci u cemu je problem jer imaju sve potrebno za isprobati, jedino sto ce te max oderati 100 kuna (mislim da ce biti i dosta ispod, mene traze colu od dvije litre za neku uslugu). uglavnom, kod tebe moze biti ploca/graficka/napajanje, i nebi tipovao niti jedno sa nekom sigurnoscu.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
muimerP
|
Daj covijeku skrati muke, odfuraj ga tam nek mu indetificiraju taj "tumor" ![]() Znam kako je kad neide i neide, jer sam ozivljavao x1800GTo cijeli cijelcati dan, i taman kad treba radit pfff.
![]() |
#17 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
pa no, sam mu i predlozio da odemo ![]() ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
Pa i mogli bismo, ja ću sad ponovo probat upalit komp i ako uspijem flashnut bios na grafi, pa ću čak i windowse srušit ak me moj buntovnik bude htjeo slušat. Nisam više mogao piljit u taj monitor pa sam izletio van iz stana malo... Edit: Eto sad pali normalno. Ja najviše sumnjam na grafičku. Nisam napomenuo, ali večeras dok sam skidao one pločice sa memorije na grafičkoj, primjetio sam da jedna pločica uopće nije držala za jedan memorijski čip, kao da ju je nešto savinulo malo prema gore pa je ona žvaka otpustila i nije radila kontakt. Sve to skupa mi smrdi na memoriju na grafičkoj, premda nisam dobio artefakte nikakve. Neznam jeli mi je sad pametno uopće ići rušit windowse sa tako nestabilnim kompom, a pogotovo ići flashat grafičku.... Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 17.11.2009. u 00:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
Da zaključim ovu bibliju: Grafička mrtva, danas sam posudio od frenda HD4670, uštekao u komp i sve radi bez po muke. Najgore vrijeme je pogodila za krepat, da je barem tamo oko božića kad krenu nekakvi popusti i te fore, nego baš sada. Provjerio sam napajanje sa ispitivačem, daje struju svugdje gdje treba davat, tako da sam što se toga tiče miran i spokojan. Pih, da barem nisam pilio vrm cooler, možda bi mi se i isplatilo tražit garantni list, ovako čak i ako je bilo kakve garancije, mogu samo sanjat o njoj. Sad mi samo treba preporuka grafičke za moj komp, ali o tome ćemo u drugom threadu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|