Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.11.2009., 14:20   #1
morfeus
Registered User

Datum registracije: Nov 2009
Uvoz RiTT opreme za privatne potrebe...

Pozdrav svima!

Dakle, imam malih problema s uvozom Auto radia koji u sebi ima GPS, DVB-T i bluetooth jer nikako ne uspjevam dobit odzvolu HAKOM-a za uvoz istog. Radio je sa Kineskog tržišta. To je short verzija malo duze koja slijedi u nastavku.
Dakle, narucio sam jedan takav uredjaj neznajuci da ce me traziti navedene dozvole za uvoz. Ok, nakon razgovora s HAKOM-om, rekli su mi da traze certifikat 1999/5/EC koji firma od koje sam narucio naravno nema. Imao sam samo certifikat 2004/108/EC na koji je HAKOM odbio izdati odobrenje. Ok, carina je vratila uredjaj.
E sad sam ja probao naci firmu koja ima taj certifikat, nasao sam je i poslao certifikate u HAKOM cisto da mi kazu da li je s tim certifikatima moguce uvesti takav uredjaj u Hrvatsku. (Certifikati su u prilogu.) Odgovor iz HAKOMA je sljedeci:
"Poštovani,
Na osnovu priloženih dokumenata ne možete ishoditi odobrenje za uvoz, budući da je za izdavanje odobrenja potrebno priložiti EC Declaration of Conformity koji izdaje proizvođač ili njegov zastupnik u EU. Dokumenti (certifikati) koje ste dostavili su izdani od laboratorija koji je radio ispitivanje i odnose se samo na jedan ispitani uzorak. EC Declaration of Conformity se odnosi na svaki pojedini proizvod koji izađe iz tvornice.
S poštovanjem,
mr.sc. Mladen Sikirica, dipl. ing. el.
Voditelj Odsjeka RiTT opreme"

E sad, tko je ovdje lud?! Lijepo se trazi 1999/5/EC, na dokumentima pise 1999/5/EC ali to opet nije to?! To mene kinezi zezaju ili HAKOM? Jer ja bas i ne kuzim sto ovi u HAKOM-u traze... Tnx!
Attached Files
File Type: pdf cert.pdf‎ (401.5 kB, 634 views)
morfeus je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 16:14   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
aaa sikirica moj dobar drugar

moras imati CE od doticnog uredjaja i to je to nemos ga nikako drugacije uvesti.. jedino ako ga nepresveras.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.11.2009., 16:29   #3
morfeus
Registered User

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
aaa sikirica moj dobar drugar

moras imati CE od doticnog uredjaja i to je to nemos ga nikako drugacije uvesti.. jedino ako ga nepresveras.
Hm, a ovo u prilogu (.pdf-u) to nije to? Nego bi taj dokument trebao glasit tocno na uredjaj a ne ovako na vise njih...?
Opcija broj 2: sverc... Primam na PM prijedloge

Nego, jos jedno pitanje "uz put"... Da li bi se isti takav proizvod dalo mozda importirati u Sloveniju ili Italiju pa samo preko naše granice "prevest" :-/ Ili se u cijeloj europi traze isti dokumenti za uvoz?

Tnx!

Zadnje izmijenjeno od: morfeus. 16.11.2009. u 18:51.
morfeus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno