|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
problem...
e ovak... imam tu neku staru kantu od frenda (pentium 233 MMX,32mb rama, s3 virge blablabla...) i nema hard. Ja sam nabavio novi zapakirani maxtorov 40gb hard neki dan i sad mi se događa slijedece... stavim hard u komp kao primary master i komp se uopce nece bootati, odnosno, dođe do dijela kada treba prepoznati uređaje (pri master, sec master, pri slave, sec slave) i samo ostane stajati kad treba prepoznati primary master...???:confused: dalje, odem u bios i pod auto-detect ide devices probam detektirati primary master i komp se samo smrzne, ne mogu nis, samo restart...???:confused: onda sam probao stavit hard na primary slave i bios ga odmah prepozna i prijavi da je sve ok... kaj sad, ja trebam dic windows 98 ili 95 na tom stroju, a nikak da uspijem... jel mi moze netko pomoci... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2005
|
Matična ti najvjerovatnije ne podržava tak velik hard. Možda da probaš staviti noviju verziju biosa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: problem...
Citiraj:
Prvo, flash BIOSa zaboravi. Usudim se reci da niti jedna P5x ploca nema taj problem rijesen, pa sve da i ima, tesko ces naci BIOS za nju danas. No, sto u BIOSu mozes napraviti je staviti rucne postavke diska na ovaj nacin: 1,024 cilindara, 256 glava i 63 sektora, sto ce ti dati inicijalnih 8 GB za baratanje. Ukoliko ovo prodje, imas opet dva nacina djelovanja. Prvo, da instaliras neki Disk Manager softver od proizvodjaca diska, koji bi mogao ucitati svoje drivere nakon prepoznavanja diska i dati puni kapacitet. Nazalost, u tom slucaju ogranicen si na PIO nacin rada. Mozes pak pokusat s instalacijom nekih NTnoida (recimo, 2k lite ako ima dovoljno RAMa), te u tom slucaju nativno imas ignoriranje BIOSa i puni kapacitet. Ako takvo sto ne prodje, dodatni kontroler bi zasigurno rijesio taj problem, no to iziskuje dodatni novac. Eventualno, kupiti neki manji disk i na njemu staviti OS te onda s nekom od prije navedenih kombinacija pokusati dobiti cijeli kapacitet.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Re: Re: problem...
Citiraj:
![]() neznam, budem probao ovo kaj si reko pa se javim... ![]() |
|
![]() |